Bożena Kropka jest dyplomowanym dietetykiem i promotorem zdrowia. Jako pierwsza w Polsce wprowadziła zalecenia diety rotacyjnej 3B: bez glutenu, bez cukru i bez mleka. Zaprosiliśmy ją do kuchni Dzień Dobry TVN, aby przygotowała dla nas dania oparte o tę właśnie dietę.
Damian Kordas jest zwycięzcą 4. edycji programu MasterChef, a Karolina Pisarek jest finalistką 5. edycji Top Model. Połączyła ich miłość. W kuchni Dzień Dobry Wakacje nie tylko wspólnie gotowali, ale także opowiedzieli Magdzie Mołek i Andrzejowi Sołtysikowi o początkach swojej znajomości i o związku. Skorzystajcie z przepisów na: krem z pieczonego pora z harissą i chipsami z topinambura, hummus z bobu z chrzanową śmietaną i świeżym ogórkiem, tofucznicę z jarmużem, kurkumą i zielonym groszkiem oraz filet mignon z sosem z czarnej porzeczki. Smacznego!
Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy Zosię Cudny, której blog kulinarny cieszy się bardzo dużą popularnością. Nasz gość przygotował dla nas same pyszności: drożdżowe bułeczki z owocami i kruszonką, krem z pieczonej marchwi z curry, wilgotne ciasto czekoladowe oraz bananowo-kokosowe placuszki z borówkami. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował najpopularniejszą w Polsce zupę, czyli pomidorową. Zrobił ją na trzy sposoby.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy zwycięzcę programu „Top Model” Radka Pestkę i jego trenera, wicemistrza świata w karate Tomasza Boruca. Panowie przygotowali zdrowe dania, dzięki którym zbudujesz tkankę mięśniową. Były to: naleśniki z mąki zbożowej z owocami, zupa krem z groszku i brokułów, sałatka z komosy ryżowej z indykiem i jogurtem z burakami oraz mrożony jogurt z owocami leśnymi.
Smakosz Mikołaj Rey przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN, w Środę Popielcową, postne dania. Skorzytajcie z jego przepisów na faszerowane buraczanym pęczakiem pieczarki, bigos z wędzoną rybą oraz krem z białych i czerwonych warzyw.
Ciasto czekoladowe z burakami i suszonymi śliwkami, zupa krem z pieczonych buraków, polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z buraków i jabłka oraz carpaccio z buraka dla dzieci ze słodkim serem mascarpone i granatem - takie przepyszne cuda przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha.