W kuchni Dzień Dobry Wakacje Monika Goździalska, uczestniczka programu „MasterChef”, oraz Alżbeta Lenska przygotowały potrawy w sam raz na wakacyjne menu dla dzieci.
Kabanosy to równie smaczna przekąska jak i składnik pysznych dań obiadowych. Ania Piszczałka, finalistka I edycji programu Top Model, oraz Andrzej Polan, w kuchni Dzień Dobry Wakacje przygotowali: fasolkę szparagową z kabanosami chilli, tartę na słono z fasolką szparagową, kabanosem i kurkami oraz faszerowane kwiaty cukinii. Smacznego!
Monikę Goździalską znamy jako uczestniczkę programu „MasterChef”. Prowadzi także bloga kulinarnego. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: szparagi, roladki z cukinii, makaron pełnoziarnisty fusili z kurkami oraz sałatkę z bobu.
Publiczność pokochała ją za naturalność i szczerość. Planuje nigdy nie zejść ze sceny. Muzyka to jej największa miłość. Czy spełniła już wszystkie swoje marzenia? Co słychać u Sabiny? O tym, poza aromatycznymi potrawami, w kuchni Dzień Dobry TVN- Sabina Jeszka!
Jest zdrowy i wysportowany, a świetną formę zawdzięcza dobrej diecie. Rafał Maślak, w tym roku, zdobył tytuł Mistera Polski. Świetnie gotuje. I udowodnił to w naszej kuchni!
Hummus, pieczony kalafior, sałatka izraelska. W naszej kuchni Magda Kumorek dała popis swoich kulinarnych możliwości. Wyszło smakowicie! Aktorce towarzyszyła Marta Dymek - blogerka kulinarna,
W kuchni Dzień Dobry TVN Karolina Wielowieyska i Natalia Kaczmarska przygotowały pyszności dla dzieci, do których nie dodały grama cukru. Były to m.in. pankejki z owocami i sosem czekoladowym.
"Jest coś co na serce leje mi miód. To szczupak prosto z augustowskich wód" - tak zachwala tę rybę pasjonat kuchni i smaków Mikołaj Rey. Dlaczego warto sięgnąć po szczupaka? I jakie potrawy przygotować?
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaserwował potrawy z młodymi ziemniakami i młodym bobem w roli głównej: tłuczone ziemniaki z bobem i wołowiną, babeczki z ziemniakami i bobem, pizzę z młodymi ziemniakami i bobem. Było też coś na słodko: kruche ciasteczka z lawendą.
W kuchni Dzień Dobry TVN Joanna Prus przygotowała orzeźwiające koktajle, smoothies i soki. Były więc: kokosowy milkshake z nutą pączków, soczysty koktajl z rukolą i grejpfrutem, shake z arbuza, koktajl „mechaniczna pomarańcza”, czekoladowo-kawowy milkshake, pomidorowy koktajl w stylu Gaspacho oraz koktajlowy chłodnik na szybko. W sam raz na upalne, letnie dni.
Marietta Żukowska i Charlie Daigneault pokazali dziś jak łatwo, nie ruszając się z kuchni, przenieść się nad morze śródziemne. Lubicie cytrusy i owoce morza? Smacznego!
Przed nami wakacje, to już ostatni moment by doprowadzić naszą sylwetkę do "plażowego wyglądu". Czy w ciągu kilku tygodni jakie nam zostały jesteśmy jeszcze w stanie coś zmienić? O radę poprosiliśmy dietetyka i trenera gwiazd Jacka Bilczyńskiego.
Burak naciowy mangold, portulak letni, stewia, tymianek cytrynowy, sałata rzymska nakrapiana, rukola, rukiew wodna, nasturcja, begonia , lawenda wąskolistna, czyli w studiu Dzień Dobry TVN arystokracja na ziołowo!
Halibut smażony, ogórki zielone z mango, podudzie z indyka na miękko, sałatka z arbuza i knedle z morelami, kruszonką i śmietaną - te smakowitości przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan.
Mateusz Banasiuk to człowiek wielu talentów – aktor, perkusista, pływak. A w kuchni Dzień Dobry TVN odkrył przed Wami jeszcze jeden talent - kulinarny. W towarzystwie Andrzeja Polana przygotował: polędwicę wieprzową z chrupiącą grzanką i jajkiem, burgery wieprzowe z hummusem z fasoli i groszku i czarną soczewicą oraz smażoną rybę w bułce z młodym burakiem, chrzanem i sałatą.
Mówimy Stany Zjednoczone – myślimy hot-dog. Japonia – sushi, Włochy – pizza. Pasjonat podróży - syn Małgorzaty Pieczyńskiej - Victor Wróblewski rzucił studia i zajął się pomaganiem Indianom w Ameryce Środkowej. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy go razem mamą.
W ramach akcji "Zboże smakuje i inspiruje" Andrzej Polan przygotował przepyszne dania, w których jednym ze składników były płatki owsiane, kukurydziane i jęczmienne. Na stole znalazły się: pomidory pieczone z serem, szpinakiem i mozarellą w kruszonce z płatków kukurydzianych pełnoziarnistych, ciasto z płatkami jęczmiennymi i z truskawkami, pralina kukurydziana z morelami i pasztet ze słonecznika z płatkami owsianymi. Smacznego!
Anna Kapera i Martyna Czakanetsa w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały pyszne przekąski na kinder party: shake owsiany z owocami, pudding kakaowy z płatków owsianych, kokosanki bez glutenu, mini burgery z mięsa, muffiny marchewkowe z serkiem mascarpone, paluchy ziemniaczane, lemoniadę imbirową z granatem i arbuzowe gwiazdki z borówki. Te przekąski Wasze dzieci pokochają.
Z okazji 25-lecia wolnych wyborów w Polsce Jakub Kuroń - wnuk Jacka Kuronia w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania, które często gościły na stole w mieszkaniu dziadka w czasie spotkań opozycjonistów z czasów PRL. Był więc strogonow, pierogi ruskie Kuroniów i wątróbka po żydowsku.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował owocowo-kwiatowe smakowitości. W menu znalazły się: czekoladowa tarta truskawkowo-bazyliowa, syrop z kwiatów czarnego bzu i wanilii, truskawki marynowane oraz filety drobiowe z rzodkiewką i rabarbarem.
Ania Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała dania z warzywami i owocami sezonowymi, którymi możemy się cieszyć w czerwcu. Były to: sałatka z młodymi burakami, sałatka z arbuzem i zapiekanka z kalafiorem. Nie zabrakło też czegoś słodkiego, czyli babeczek z rabarbarem.
Dziś w kuchnia Dzień Dobry TVN Katarzyna Maciąg i Marta Dymek przygotowały kilka dań na bazie botwinki na naszym stole pojawiły się m.in.: sałatka z kaszy gryczanej, chłodnik, kokosowe curry. Smacznego!
Odrobinę Ukrainy zagościło w kuchni Dzień Dobry TVN. A to za sprawą Anieli Redelbach, która przygotowała specjały naszych wschodnich sąsiadów: syrnyky, kruczenky, pierogi z rabarbarem i pierogi z ziemniakami i grzybami.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dzisiaj Jerzy Nogal. Przygotował dania, które można zabrać na piknik lub na długą, rowerową przejażdżkę z dzieckiem. Na stole pojawiły się: onigiri, sushi rolls, rabarbar z cukrem tymiankowym, spring rolls w liściach sałaty lub kapusty, kasza pęczak z warzywami, sakiewki z kozim serem, gruszkami i miodem, pieczone jabłka, tortilla z guacamole, roladki z cukinii oraz pita.
Pasjonat kuchni i smaków. Polski arystokrata wychowany we Francji. Potomek tego Mikołaja Reja. Gruzja rozsmakowuje się w pomidorach, arbuzach, melonach, winogronach i w bakłażanach. Jaka potrawa trafiła przez żołądek do serca Mikołaja?
Karolina i Maciej Szaciłło przywieźli przepisy z podróży poślubnej i postanowili się z nimi podzielić. W Dzień Dobry TVN przygotowali dania kuchni z Synaju: beduiński chleb, sos na bazie tahiti, moussakę, baba ganoush, pudding ryżowy, herbatę beduińską.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował lekkie i pożywne dania: zupę krem ze szparagów, sałatkę z łososia i truskawek oraz przekąski w tempurze z majonezem ziołowym. W sam raz na lato. Smacznego!
Z okazji Dnia Matki Ania Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN dania, które możecie przygotować dla swoich mam: bardzo zielone risotto i zupa pomidorowo-marchewkowa. Było też coś na słodko: waniliowe ciastka z truskawkami i bezy truskawkowo-czekoladowe.
W Kuchni Dzień Dobry TVN Marta Gessler i Paweł Czapski przygotowali przysmaki, które jedli bohaterowie książek Haruki Murakamiego. Na stole pojawiły się: (nie)zwykła sałata Mari, łosoś Pana Komury i herbaciana Panna Cotta.
Niektóre dzieci nie lubią owoców. Dla tych rodziców, którzy szukają pomysłów na owocowe dania dla swoich pociech, Marieta Marecka przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN: kotleciki z indyka z sosem morelowym lub brzoskwiniowym, lane, pomarańczowe kluseczki, lody bananowe z rabarbarem, proste ciasteczka maślane do deseru lodowego oraz pudding z kaszy manny razowej z sosem truskawkowym. Smacznego!