Pierogi Buuz
Składniki:
500 g mąki
800 g zmielonej wołowiny
¼ kapusty
1 cebula
anyż
sól
pieprz
kminek
woda
Przygotowanie:
Urobić ciasto dodając poł szklanki wody do maki tak, aby uzyskać gładką masę. Odkładamy ciasto tak aby odpoczęło pod przykryciem na ok 10 min. Do mięsa dodajemy drobno posiekana cebulę, kapustę oraz przyprawy. Po ulepieniu pierogów, przyrządzamy je na parowarze przez 25 min.
Makaron Tsuivan
Składniki:
500 g mąki
500 g wołowiny
1 cebula
1 marchewka
3 ziemniaki
1 papryka czerwona
sól
pieprz
przyprawa 5 smaków
sos sojowy
olej
Przygotowanie:
Urobić ciasto, rozwałkować je na dwa duże, cienkie placki, następnie nasmarować je olejem i zrolować. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekana cebule, po uzyskaniu złocistego koloru dodajemy pokrojona w paski wołowinę, marchewkę i ziemniaki, dodając przyprawy. Na gotowe mięso dodajemy wcześniej przygotowane, pokrojone ciasto. Przygotowujemy Tsuivan pod przykryciem przez ok. 20min.
Puntuuz salad
Składniki:
makaron sojowy
grzyby moon
paluszki krabowe
czosnek
wędlina krakowska
sos sojowy grzybowy
sól pieprz
olej
Budaatai salad
Składniki:
ryż
4 marchewki
majonez
czosnek
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN