Adam Chrząstowski jest jedynym Polakiem, który od kilkunastu lat zasiada w jury prestiżowego konkursu szefów kuchni, którego finał odbywa się co dwa lata w Lyonie. W Dzień Dobry TVN opowiedział o cenie swojego sukcesu.
Uwielbiasz spędzać wolny czas w kuchni, uwodzisz bliskich swoim niesamowitym smakiem, a nawet najtrudniejsze przepisy kulinarne nie sprawiają ci kłopotu? Spełnij swoje marzenie i zostań najsłynniejszym kucharzem w Polsce. Rusza internetowy casting do 14. sezonu "MasterChef". Kiedy i jak się zgłosić do programu?
Magda Gessler ma przed sobą nowe zawodowe wyzwanie. Restauratorka już wkrótce zostanie gospodynią nowego talk-show "Magda gotuje Internet". Czym zaskoczy nas program?
Wybraliśmy się do Jabłonki, wsi pod Nowym Targiem, gdzie świąteczne pierniki wypieka się i ręcznie dekoruje już od kilkudziesięciu lat, a od prawie 20 powstają tutaj całkowicie jadalne piknikowe domki. Jaki jest rodzinny sekret na przepis idealny?
"Matka" to polska restauracja położona w centrum Paryża. Na jej czele stoi utalentowany szef kuchni Piotr Korzeń. O tym, co znajdziemy w jego lokalu, kucharz opowiedział w Dzień Dobry TVN.
Polacy jedzą dużo drobiu, ale najczęściej wybierają kurczaka lub indyka. Warto sięgać również po kaczkę, ponieważ ma wyjątkowy smak oraz aromat i można z niej stworzyć wiele pysznych dań.
W najnowszym, 4. odcinku 29. sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła Katowice, gdzie restaurację o nazwie Meltini w dzielnicy Stara Ligota prowadzą Igor i Arek. Czy restauratorce udało się ocalić polsko-ukraiński biznes gastronomiczny?