Prowadzi bloga kulinarnego Mamałyga. Głównym powodem jego założenia było pojawienie się w jej życiu dwóch córeczek. Córki Darii nie jedzą glutenu, nabiału i mięsa, stąd w jej kuchni jest bardzo dużo dań wykluczających te produkty. W kuchni dzień Dobry TVN gościem była Daria Ładocha. Przygotowała dania kuchni tajskiej.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN gościmy blogerkę kulinarną Joannę Prus, która w ramach doskonale Wam znanej akcji "Zboże smakuje i Inspiruje", przygotuje potrawy ze zbożem w roli głównej. Skorzystajcie z jej przepisów na: omlet z płatkami, sałatkę z kaszy gryczanej, suszonych pomidorów, kaparów i fety, puszyste ciasto ze śliwkami na oleju i klasyczny makaron z leśnymi grzybami.
W ramach akcji „Zboże smakuje i inspiruje” zwyciężczyni konkursu Blogerzy w zbożu Karolina Awiżeń przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne potrawy. W menu znalazły się: kasza gryczana z grillowanym awokado i salsą z mango, chili i granatem, naleśniki z pastą z pieczonego buraka i serem kozim, granola kukurydziana z deserem kokosowo-owocowym i penne ze szpinakowym pesto i roladkami z bakłażana.
Jesień to doskonały moment na przygotowanie weków z owocami sezonowymi. W kuchni Dzień Dobry TVN powidła śliwkowe, dżem z rabarbaru i malin oraz żurawinę do mięs i serów przygotowała blogerka kulinarna Dominika Fetraś.
Gruszki z jarzębiną jako dodatek do mięs, konfitura z jarzębiny jako dodatek do serów i sok z jarzębiny to smakowitości, które przygotowali w Dzień Dobry TVN Maria i Jakub Pasek.
Czas na warzywa strączkowe. Piotr Kucharski ma ich pod dostatkiem w swoim ogródku. W Dzień Dobry TVN pokazał, jak przygotować z nich pyszne potrawy. Na stole pojawiły się: fasolka z jajem sadzonym i wędzoną kruszonką, zapiekanka z fasoli, fasolka z czosnkiem, cebulą i migdałami, fasola z kukurydzą, papryką i klopsikami, zupa fasolowa i chlebek z pomidorami i oliwkami.
Rozpoczął się sezon na śliwki, dlatego Ania Starmach przygotowała w Kuchni Dzień Dobry TVN: najprostsze ciasto ze śliwkami, chutney śliwkowy, sałatka z kaczką i ze śliwkami, śliwki z ciastem filo i z orzechami. Smacznego!
Blogerka Daria Ładocha radzi w kuchni Dzień Dobry Wakacje, jak oczyścić organizm po wakacjach. Skorzystajcie z jej przepisów na smaczną i zdrową zupę krem z kolorowych papryk, carpaccio z buraka z kozim serem oraz gulasz z bobu z sałatą z zielonego ogórka. Dlaczego Bartosz Węglarczyk nie jadł w tym roku bobu? :-)
Niedawno przeprowadziła się do Polski, by prowadzić w Gdańsku własną restaurację. Czy jest wymagającą szefową? Czy sama przygotowuje potrawy? W kuchni Dzień Dobry Wakacje Basia Ritz i jej popisowe dania z grzybów. Skorzystajcie z przepisów na: zupę krem z borowików, borowiki na rukoli i polędwiczkę wieprzową z borowikami w sosie śmietanowym. Smacznego!
Jak w kuchni molekularnej zrobić sorbet z Pepsi? Pokazali tę sztukę Paweł Wątor i Mateusz Trzeciak. Jak Olivier Janiak poradził sobie z Wyzwaniem smaku?
Charles Daigneault i Klaudia Miszczuk w kuchni Dzień Dobry Wakacje przygotowali smakołyki z owocami: ptasie mleczko na biszkoptach z malinami i borówkami, tarta Tatin, eton mess czyli kruszone bezy ze śmietaną i owocami, a także gruszki pięknej Heleny. Ślinka cieknie.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Jacek Bilczyński, ekspert ds. żywienia i aktywności fizycznej przygotował posiłki dające mnóstwo energii: domowy napój izotoniczny z solą himalajską, pieczywo chrupkie z wędzonym łososiem, guacamole i solą himalajską oraz naleśniki z Musli Lo, gruszką i kawałkami arbuza.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Beata Śniechowska - zwyciężczyni II edycji programu MasterChef przygotowała przepyszne dania kuchni śródziemnomorskiej: krewetki z czarnym makaronem, foccacia z morelami i rozmarynem, labraksy pieczone w cytrusowej soli i cielęcinę z szynką parmeńską i szałwią. Smacznego!
W serialu "Przepis na życie" zagrała Grubą, prywatnie postanowiła jednak schudnąć! Zobaczcie kilka przepisów, dzięki którym, Dominika Gwit, w 4 miesiące zrzuciła 30 kilogramów!
Lekko, smacznie i przede wszystkim zdrowo! W kuchni Dzień Dobry TVN, dobrana para, Andrzej Polan i Anna Nowak-Ibisz zaproponowali kilka propozycji dań gotowanych na parze! Skorzystacie z ich przepisów?
Przed nami gorący tydzień dlatego Piotr Kucharski zdecydował się przygotować kilka dań, na bazie jogurtu, idealnych na upały. Może skorzystacie z jego przepisów i przygotujecie dziś w domu: chłodnik z pieczonej papryki i pomidorów, grillowane kotleciki z jogurtem, jogurtowa panna cotta migdałowa z musem malinowym?
Justyna i Michał wybierają się w długą podróż poślubną po Europie. On będzie uczył windsurfingu, a ona będzie pisać książkę kucharską dla podróżników. Dziś w naszej kuchni opowiedzieli jak wyobrażają sobie swoją przygodę!
Dziś w kuchni Dzień Dobry Wakacje niepodzielnie rządziła zwyciężczyni 2. edycji "MasterChefa" Beata Śniechowska. Przygotowała: Omlet z młodymi ziemniakami, kwiatami cukinii i kabanosami, Letnią sałatkę w stylu „surf & turf”, Quiche z zielonymi warzywami, bryndzą i kabanosami i Musztardowe bułeczki. Pycha!
Morele smażone z popcornem z kaszy gryczanej i jogurtem gęstym, ciasto z jogurtem i z owocami leśnymi, napój mrożony z jogurtu gęstego, malin i czekolady oraz chłodnik jabłkowo-kokosowy. Skorzystajcie z naszych przepisów!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Monika Goździalska, uczestniczka programu „MasterChef”, oraz Alżbeta Lenska przygotowały potrawy w sam raz na wakacyjne menu dla dzieci.
Kabanosy to równie smaczna przekąska jak i składnik pysznych dań obiadowych. Ania Piszczałka, finalistka I edycji programu Top Model, oraz Andrzej Polan, w kuchni Dzień Dobry Wakacje przygotowali: fasolkę szparagową z kabanosami chilli, tartę na słono z fasolką szparagową, kabanosem i kurkami oraz faszerowane kwiaty cukinii. Smacznego!
Monikę Goździalską znamy jako uczestniczkę programu „MasterChef”. Prowadzi także bloga kulinarnego. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: szparagi, roladki z cukinii, makaron pełnoziarnisty fusili z kurkami oraz sałatkę z bobu.
Publiczność pokochała ją za naturalność i szczerość. Planuje nigdy nie zejść ze sceny. Muzyka to jej największa miłość. Czy spełniła już wszystkie swoje marzenia? Co słychać u Sabiny? O tym, poza aromatycznymi potrawami, w kuchni Dzień Dobry TVN- Sabina Jeszka!
Jest zdrowy i wysportowany, a świetną formę zawdzięcza dobrej diecie. Rafał Maślak, w tym roku, zdobył tytuł Mistera Polski. Świetnie gotuje. I udowodnił to w naszej kuchni!
W kuchni Dzień Dobry TVN Karolina Wielowieyska i Natalia Kaczmarska przygotowały pyszności dla dzieci, do których nie dodały grama cukru. Były to m.in. pankejki z owocami i sosem czekoladowym.
"Jest coś co na serce leje mi miód. To szczupak prosto z augustowskich wód" - tak zachwala tę rybę pasjonat kuchni i smaków Mikołaj Rey. Dlaczego warto sięgnąć po szczupaka? I jakie potrawy przygotować?
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaserwował potrawy z młodymi ziemniakami i młodym bobem w roli głównej: tłuczone ziemniaki z bobem i wołowiną, babeczki z ziemniakami i bobem, pizzę z młodymi ziemniakami i bobem. Było też coś na słodko: kruche ciasteczka z lawendą.
W kuchni Dzień Dobry TVN Joanna Prus przygotowała orzeźwiające koktajle, smoothies i soki. Były więc: kokosowy milkshake z nutą pączków, soczysty koktajl z rukolą i grejpfrutem, shake z arbuza, koktajl „mechaniczna pomarańcza”, czekoladowo-kawowy milkshake, pomidorowy koktajl w stylu Gaspacho oraz koktajlowy chłodnik na szybko. W sam raz na upalne, letnie dni.
Marietta Żukowska i Charlie Daigneault pokazali dziś jak łatwo, nie ruszając się z kuchni, przenieść się nad morze śródziemne. Lubicie cytrusy i owoce morza? Smacznego!