Piotr Kucharski poleca coś słodkiego na mroźne dni. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował słodkości z mrożonych owoców: śliwek, truskawek i wiśni. Skorzystajcie z jego przepisów na: odwrócone ciasto ze śliwkami, muffinki z wiśniami i truskawkowe tiramisu.
Kucharz Andrzej Polan specjalnie dla wszystkich Baś przygotował w Dzień Dobry TVN potrawy kuchni śląskiej: karminadle, czyli kotlety mielone z oscypkiem, ciapkapustę, czyli puree ziemniaczane z kapustą i boczkiem, grzybowe kluski śląskie i krupniok jak kotlet domowy. Wszystkim Barbarom składamy najserdeczniejsze życzenia! Kto z Was lubi kluski z dziurką?
Ona - Polka, on rodowity Niemiec. Ona - pierwszy w Polsce „Masterchef”, on - największy fan jej tatara z łososia. O kim mowa? W kuchni Dzień Dobry TVN Basia Ritz przygotowała potrawy prosto z niedawno wydanej książki kucharskiej. Jakie danie zaserwowałaby Thomasowi Andersowi, który z zaciekawieniem jej się przyglądał?
Andrzejowi Polanowi i wszystkim Andrzejom z okazji ich imieni życzymy wszystkiego najlepszego! W naszej kuchni mistrz Polan przygotował świąteczny obiad andrzejkowy, wyżywając się przy tym kulinarnie i fizycznie. Zrobił bite mięso, czyli bitki wieprzowe z pieczarkami, zrazy wieprzowe z kaszą i porami oraz kartacze z oscypkiem i cukinią. Skorzystajcie z naszych przepisów na stronie!
Tym razem Piotr Kucharski zdecydował się na potrawy dla zabieganych. Mrożonki pozwalają zaoszczędzić czas, są smaczne i zdrowe. A szczególnie zimą, kiedy smak świeżych warzyw pozostawia wiele do życzenia. W kuchni Dzień Dobry TVN królowała zupa grzybowa z razowymi kluseczkami, leczo z kurczakiem i zupa fasolowa. Smacznego!
W kuchni dzień Dobry TVN, oprócz Andrzeja Polana, prym wiódł łosoś. Bogaty w kwasy omega 3, smaczny i nietuczący. Czego chcieć więcej? Ano pysznej fasoli Jaś, w sosie pomidorowym, która stymuluje nasz proces trawienia. Smacznego! Co łączy Boguslawa Lindę i Andrzeja Polana.
Na słodkości w kuchni Dzień Dobry TVN zapraszają Was Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło.
Marieta Marecka, uczestniczka drugiej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", która prowadzi kulinarny blog, do kuchni Dzień Dobry TVN przyniosła odrobinę słońca wraz z hiszpańskimi potrawami, które przygotowała. Tortilla z kabaczkiem i papryką, papryczki faszerowane kaszanką, sałatka ziemniaczana, tosty z pastą pomidorową i oliwą oraz deser - churros con chocolate. Skusicie się na jedną z potraw? Lubicie hiszpańską kuchnię?
Zakopiańska, warszawska czy nadmorska? Jaka jest Magda Schejbal, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: wykwintne orzechowe trufle z kaszy jaglanej, chrupiącą macę z pastami z fasoli oraz aromatyczny torcik z kaszy gryczanej? Zobacz jakie sekrety, nie tylko kulinarne, zdradziła Kindze i Bartkowi!
Prosto z Odessy, w kuchni Dzień Dobry TVN Paweł gościł ze swoim przyjacielem i misjonarzem księdzem Janem Dargiewiczem. Wspólnie "uchylili pokrywki" i przygotowali potrawy słynące z cudownego aromatu i smaku. A wszystkie one prosto ze słynnego miasta nad Morzem Czarnym, gdzie panują łagodne zimy i długie lata.
Jak smakuje gulasz z kluskami na parze lub gulasz z drożdżowym plackiem z oliwkami? Wolicie wieprzowinę czy wołowinę? Skorzystajcie z prostych przepisów kucharza Andrzeja Polana!
Przepisy pochodzą z „Compendium Ferculorum” Stanisława Czernieckiego w opracowaniu Jarosława Dumanowskiego i Magdaleny Spychaj, najstarszej zachowanej polskiej książki kucharskiej. Zbiór przepisów Stanisława Czernieckiego, który był kucharzem na dworze Lubomirskich w Wiśniczu, został wydany - uwaga - w 1682 roku. Potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Piotr Kucharski.
W sztuce „Single i remiksy” Weronika Książkiewicz wcieliła się w postać despotycznej i apodyktycznej szefowej ogromnej korporacji, a w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała dania, w których głównym składnikiem były warzywa strączkowe. Aktorce towarzyszył Piotr Kucharski.
W studiu Dzień Dobry TVN gościem była producentka i bizneswoman Weronika Marczuk. Nad czym teraz pracuje i jakie ma plany na przyszłość? W kuchni Dzień Dobry przygotowała śledzika pod futerkiem, szerzej znanego jako śledź pod pierzyną lub pod szubą oraz bakłażany w sosie czosnkowym. Smacznego!
W naszej kuchni w piątek rządzi Andrzej Polan, który przygotował menu na najbliższy weekend. "Zaszalejemy z mięsem mielonym", bo Polacy lubią mielone - mówił mistrz Polan. Skorzystajcie z jego przepisów na gołąbki z ziemniakami, pieczeń z mięsa mielonego i kotlety na kiju z pęczakiem i warzywami. Jak myślicie, kKto szkolił Andrzeja Polana? :) Lubicie gołąbki?
Aktorka i autorka kulinarnego bloga Monika Mrozowska poleca jesienią i zimą rozgrzewające, kolorowe zupy, które jada nawet na śniadanie. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała zupę z pieczonej papryki, z czarnej soczewicy z grzybami, zupę szpinakowa z serkiem philadelphia i bobem oraz „ Krupnik” z kaszą orkiszową i tofu. Skorzystajcie z jej prostych przepisów!
Skrzydełka z kurczaka z ziemniakami, ciasto z ziemniaków i pierożki z ziemniakami i sosem pomidorowym - takie potrawy poleca w dziś w kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Andrzej Polan. Którą z nich przygotujecie na obiad? Jak smakują pierogi z ziemniakami?
Mamy dobre polskie sery i nie musimy ich kupować za granicą - uważa kucharz Andrzej Polan. Jakie potrawy możemy wyczarować z sera? W naszej kuchni Andrzej Polan przygotował zupę pietruszkową z ptysiami serowymi, kruche miseczki, strogonow i dużo sera oraz lasagne carbonara. Skorzystajcie z jego prostych i smacznych przepisów. A co Wy przygotowalibyście z sera?
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN gościem Piotra Kucharskiego była aktorka i wokalistka Natalia Lesz. Jaki jest sekret jej perfekcyjnej figury i jaką kuchnię lubi najbardziej?
W kuchni Dzień Dobry TVN gośćmi byli: siatkarz Piotr Gruszka, jego żona Aleksandra oraz ich dzieci: Marysia i Julian. Przygotowali pieczone gruszki, polędwiczki z gruszkami, pieczone ziemniaki, sałatkę z pieczonymi burakami oraz słony tort oczywiście z gruszkami:) Smacznego!
Kotlety z kapusty włoskiej, schab pieczony oraz koltety schabowe z serem i puree z selera to menu na weekend, które proponuje Andrzej Polan. Lubicie kotlety? Skorzystajcie z prostych przepisów mistrza Polana!
Helenę Lechecką, uczestniczkę programu "MasterChef", gościliśmy wraz z jurorką Anną Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN. Panie przyrządziły pyszności ze śliwek i fig. Przekonajcie się, jak smakuje ciasto czekoladowe ze śliwkami i delikatną bezą, tarta z puszystym kremem waniliowym i świeżymi figami oraz figi i śliwki zapiekane z pleśniowym serem.
Faszerowa, pieczona, duszona. Paprykę można przyrządzić na wiele sposobów. Trudno wyobrazić sobie bez niej leczo czy gulasz. Mistrz Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował kilka dań z papryką w roli głównej: paprykę z kurczakiem i ryżem, polędwicę wieprzową w papryce i puree z cukinii oraz muffiny z kozim serem i żurawiną, które podajemy koniecznie z sosem z papryki i jogurtem. Smacznego!
W serialach gra od dziecka. Ale czy potrafi tak dobrze gotować jak grać? W kuchni Dzień Dobry TVN, w asyście Andrzeja Polana, Julia Rosnowska przygotowała ruloniki z sera z wędzonym pstrągiem, chrzanem i sałatą, tosty serowe oraz ostry pudding serowo-porowy. Zobaczcie także zmorę dzieciństwa Magdy Mołek.
Maciej Koźlakowski musiał odpaść wczoraj z programu "MasterChef" i "oddać fartucha", bo nie poradził sobie z przygotwaniem hamburgera, ale my w kuchni Dzień Dobry TVN przyjęliśmy go z otwartymi rękami. Wraz z jurorką Anną Starmach przygotował w Dzień Dobry TVN zapiekanki na kilka sposobów: z owocami, chilli con carne i zapiekankę podhalańską. Zobaczcie, jak "facet bez bułki" poradził sobie z gotowaniem i występem na naszej scenie!
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan gotował dania na weekend. Co najczęściej jedzą Polacy w sobotę i niedzielę? Oczywiście kurczaka! U nas w kuchi zapachniało dziś kurczakiem faszerowanym wątróbką i żurawiną oraz flakami po warszawsku, czyli z kurczaka i warzyw. Smacznego!
... oczywiście synonimy słowa "dynia", która królowała dziś w kuchni Dzień Dobry TVN za sprawą mistrza Andrzeja Polana. Przekonajcie się, jak smakuje słony tort z dynią i ziemniakami, krem z dyni z żurawiną oraz pierożki na dyni z kurczakiem. Lubicie potrawy z dyni?
Nie może jeść słodyczy. I to nie dlatego, że się odchudza. Zamiast mąki do mandarynkowego ciasta użyła... kaszy! W kuchni Dzień Dobry TVN Marta „Mandaryna” Wiśniewska razem z Piotrem Kucharskim przygotowała potrawy bezglutenowe o obniżonym indeksie glikemicznym.
Patrząc na nią, aż trudno uwierzyć, że zaledwie pół roku temu urodziła swoje drugie dziecko - Helenkę. W kuchni Dzień Dobry TVN, modelka i aktorka Agnieszka Maciąg zachwycona zdrowym odżywianiem przygotowała wegetariańskie i oczywiście autorskie potrawy. Czy w nich tkwi seret jej urody i nieskazitelnej figury?
Mistrz Andrzej Polan zaserwował dziś w kuchni Dzień Dobry TVN pieczoną gęś z warzywami i śliwkami oraz roladę z gęsi z kapustą i jabłkami. Za chwilę, 11 listopada, mamy dzień Świętego Marcina, a wtedy najlepiej smakuje... gęsina. Ile pieczemy gęś i w jakiej temperaturze?