W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Andrzeja Polana z trzema małymi asystentkami: Helenką, Aurelią i Karolinką. Mistrz z pomocą uroczych asystentek przygotowała to, co dzieci lubią najbardziej... słodkości. Skotrzystajcie z jego przepisu na: tutki z popcornem karmelowym, bezowe Kacperki z kremem czekoladowym, truskawkowe ludziki z serkiem i pyszne lody truskawkowe!
Monika Mrozowska z pomocą Katarzyny Jaworskiej przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN przysmaki z ciecierzycy. Skorzystajcie z przepisów Moniki Mrozowskiej na szparagi w cieście z ciecierzycy z czerwonym pesto, ryż basmati z ciecierzycą w mleku kokosowym, gęstą zupą z ciecierzycą i mascarpone i humus.
Zupa z młodej kapusty z klopsikami, pieczona łopatka z wiosennymi piklami, sum z sosem z rzeżuchy ogrodowej i rabarbar z biszkoptami. Co jeszcze, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotował Piotr Kucharski? Dlaczego warto hodować warzywa? Skorzystajcie z przepisów Piotra!
Liana Gamcemlidze, właścicielka restauracji gruzińskiej, nie przypuszczała nawet, że Magda Gessler, którą zaprosiła do swojej restauracji, przeprowadzi rewolucję nie tylko w restauracji, ale i w jej życiu. Obie Panie się zaprzyjaźniły i teraz razem prowadzą warsztaty kulinarne. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały: pierożki chinkali i bakłażana z pastą z orzechów. Skorzystajcie z ich przepisów!
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Moraś, założyciel firmy produkującej makarony, przygotował, z pomocą żony, smaczne rozmarynowe spaghetti z sosem carbonara, czekoladowe fusilli z sosem z serem gorgonzola, czarne tagliatelle z krewetkami i razowy makaron casarecce z pesto pistacjowym i wędzonym łososiemo. Skorzystajcie z przepisów na naszej stronie www!
W środę zakończyła się jej przygoda z programem "Top Model". Słusznie? W naszej kuchni, Justyna Pawlicka wraz z mamą Małgorzatą, przedstawiła przepisy na swoje ulubione dania. Smacznego!
Tym razem w Dzień Dobry TVN kuchnia prosto z targu - ze straganów, bazarków, drewnianych skrzynek i pachnących stoisk. Kwiaty nasturcji, liście stewii, truskawki z dressingiem z lippi oraz mięta i czekolada oraz rucola turecka. Maciej Szaciłło wszystkiego spróbował!
Kuchnię Dzień Dobry TVN odwiedził, nie po raz pierwszy, bloger Tomasz Woźniak, który przygotował letnie przekąski na majowy piknik. Skorzystajcie z jego przepisów na szparagi w panierce Panko z sosem Satay i trawą cytrynową, papier ryżowy z krewetkami i mango, bruschettę z pomidorami oraz... truskawki z bezami.
Białe i zielone. Cienkie i grube. Szparagi - warto jej jeść, bo są smaczne i zdrowe, a teraz mamy sezon na szparagi! Jak powinno się obierać szparagi? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski.
Agata Kościkiewicz w nowej roli - w roli restauratorki. 8 czerwca, wraz z mężem Markiem Kościkiewiczem, otwiera w Warszawie restaurację. O kuchni serwowanej w restauracji Kościkiewiczów opowiedział w Dzień Dobry TVN szef kuchni Adam Przybysz. Co będzie można zjeść w ich restauracji? Zobaczcie, jakie potrawy przygotowali w naszej kuchni!
Moda, lifesyle, a przede wszystkim kuchnia- to wszystko, co kręci młodą aktorkę. Klaudia Halejcio w naszej kuchni przygotowała estetyczne potrawy w sam raz do zabrania na piknikowy wypad za miasto.
W kuchni Dzień Dobry TVN potrawy na przyjęcie komunijne przygotowała Agata Jędraszczak, która prowadzi blog kulinarny. Tarta ze szparagami, krem z kalafiora i pieczonego czosnku, mus z twarożku oraz kurczak w sosie holenderskim. Które z tych dań zaserwujecie na komunii swojego dziecka?
Mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN kruche ciasto z botwinką, kurczaka w śmietanie z botwinką i świeżo tartym chrzanem oraz barszcz botwinkowy.
Lasagne ze szparagami i łososiem, bruschetty ze szparagami pomidorami i orzechami, śniadaniowe danie szparagowe i wiosenna zupa szparagowa - te potrawy przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach. Rozpoczynamy sezon na szparagi! kto z Was lubi szparagi?
Czy ma czas na gotowanie w domu i czy łatwo jest pogodzić ze sobą pracę i życie rodzinne, a także czego możemy się spodziewać w ostatnich odcinkach "Prawa Agaty" powiedziała nam, w kuchni Dzień Dobry TVN, Daria Widawska.
W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnicy programu "Ugotowani": Katarzyna Kraszewska, czyli "Pin Up Candy" i Marcin Duszkiewicz. I chociaż nie wygrali programu, my z przyjemnością gościmy ich w Dzień Dobry TVN. Potrawy, które przygotowali pochodzą z książki kucharskiej pt. "Ugotowani". Skorzystajcie z przepisu na łososia w sosie muślinowym ze szparagami i pomarańczową cykorią, grillowane ostrygi z grzanką krewetkową, waniliowe eklerki i tajską zupę kokosową.
W naszej kuchni Beata Kartowicz i jej kuchnia pod kruszonką. Jak przygotować idealną kruszonkę? Jak smakuje cukinia faszerowana z farszem wegetariańskim i kruszonką, crumble z truskawkami, jabłkami i rabarbarem oraz polędwiczka wieprzowa w ziołowej kruszonce? Wśród przepisów znajdziecie też ten na szarlotkę z kruszonką!
Anna Starmach przyniosła ze sobą do studia Dzień Dobry TVN stare księgi kucharskie Lucyny Ćwierczakiewiczowej i Marii Ochorowicz-Monatowej i i to z nich właśnie przygotowała potrawy w oparciu o stare receptury. Te książki, jak mówi Anna, kryją w sobie prawdziwe cuda, cudeńka, a przepisy nie są skomplikowane i nie wymagają sporo czasu. Czym jest legumina? Jakie śniadania jadano w dziewiętnastym i na początku dwudziestego wieku?
Uwielbia domowe jedzenie. Przebojem zdobywa świat. Jej życiowe motto: "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą". W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Piszczałka i Andrzej Polan przygotowali: fasolę wrzawską, sałatkę z ogórka małosolnego z olejem rydzowym oraz śledzia z suską sechlońską, gorczycą i miodem.
Udowodniła, że jest silną i pełna pasji kobietą. Nigdy się nie poddaje. Jej fraki zdobywają salony. W kuchni Dzień Dobry TVN Kaja Śródka razem z Patrykiem Mikiciukiem przygotowali suflet, gnocchi oraz spaghetti.
Andrzej Polan, Szymon Styrczula-Maśniak i Maciej Koźlakowski w towarzystwie Kingi Burzyńskiej grillowali w Kościelisku. Jak smakują słowackie tredle z lodami i bananami, pajdy chleba z bryndzą, morelami i mięsem duszonym oraz papryka z kaszą i oscypkiem? Przekonajcie się, korzystając z przepisów na naszej stronie!
Zapraszamy na orientalny piknik! W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło przygotował m.in.: roladki z bakłażana z twarożkiem z nerkowców, chleb z oliwkami, sałatkę z młodego szpinaku z miodowym winegretem, hummus z zielonego groszku oraz tureckki ratatuj. Skorzystajcie z jego przepisów!
Pomidorowa z ryżem, schabowy z biało-czerwonym puree i sernik z truskawkami - to propozycje Andrzeja Polana na świąteczny obiad. Nie macie pomysłu, co zrobić 1 maja na obiad - skorzystajcie z przepisów mistrza Polana na naszej stronie internetowej!
Andrzej Polan zaprasza na wiosenną kuchnię! Mistrz skorzystał z pierwszych wiosennych warzyw, czyli młodej kapusty, marchewki i rabarbaru, które doskonale nadają się do tego, by przygotować z nich smaczny obiad. A Wy koniecznie skorzystajcie z przepisów Andrzeja na gołąbki z młodej kapusty i ciasto z rabarbarem!
Tortilla z grillowanymi warzywami, chipsy warzywne, kulki ryżowe z ziołami i serem i wafle z kremem orzechowo-czekoladowym - takie całodniowe menu, które możemy ze sobą zabrać na majówkę, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach. Skorzystajcie z jej przepisów na naszej stronie! Jak powinniśmy przechowywać tortilla?
W kuchni Dzień Dobry TVN, kubańskie smaki, zaprezentowali nam dj Adamus i Ada Szulc. Dlaczego postanowili przygotować właśnie kubańskie dania i jak smakuje "stare ubranie"?
Mistrz Pascal Brodnicki udowadnia w kuchni Dzień Dobry TVN, że gillować można wszystko, nie tylko kiełabasę, karkówkę i kaszankę. Rownie smaczna jest grillowana ryba, owoce morza i warzywa. Skorzystajcie z przepisu Pascala na grillowanego łososia z purée z jabłek i kopru włoskiego!
W studiu Dzień Dobry TVN gosciliśmy Karinę Snuszko, autorkę bloga o restauracjach "Latające Talerze", wraz z przyjaciółką Dorotą. Obie Panie uwielbiają smaki Italii, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały włoskie potrawy. Jak zrobić sałtakę z ośmiornicy z ziemniakami, która jest popularnym daniem we Włoszech? Skorzystaj z ich przepisów na naszej stronie internetowej!