W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan pokazał swoje autorskie przepisy na pyszne placki. Zobaczcie jak zrobić: placki dyniowe z mięsem, placki drożdżowe ze śliwkami i placki ziemniaczane na słodko: z gruszkami i domowym twarogiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na sałacie masłowej. Co powiecie na kimchi z zielonej sałaty, zupę z zielonej sałaty oraz maślankową pannę cottę z zieloną sałatą i jabłkiem? Oryginalnie, prawda? :)
Zielono w kuchni! Zobacz przepisy na zielone dania - bardzo wiosenne i zdrowe! Jak zrobić placek drożdżowy z zielonym groszkiem, boczkiem i serem? A jak konfiturę z ogórka, kiwi i awokado? Zobacz przepisy i gotuj z Dzień Dobry TVN!
Poranny koktajl, wielozbożowe pancakes z otrębami na maślance, roladki rybne na warzywnym julienne, kokosowy ryż z wołowiną, energetyczne kulki, sałatka z fasoli i tuńczyka, czyli Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN zaserwował lekkie potrawy w sam raz dla aktywnych.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował cztery wiosenne zupy. Którą z nich lubicie najbardziej: chłodnik, botwinkę, minestrone czy chachapuri? Smacznego!
Jak gotować soczewicę, z czym ją podawać? Przepisy na dania, na bazie soczewicy czarnej, zielonej i czerwonej, przedstawił nam Piotr Kucharski. Soczewica jest doskonałym źródłem białka, potasu i kwasu foliowego - niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Mikołaj i Klaudia Chamarczuk to rodzeństwo, które wystąpiło w "Kuchennych rewolucjach" i skradło show samej Magdzie Gessler. Gościmy ich dzisiaj w kuchni Dzień Dobry TVN, w której przygotowują energetyczne potrawy: koktajl wieloowocowy, gołąbki z kaszą jaglaną i kurkami, banana grillowanego z miodem gałką lodów waniliowych i polewą czekoladową oraz sałatkę z grillowanym kurczakiem. Jaką potrawę najchętniej wybierają goście, którzy odwiedzają ich restaurację w Złotowie? Czy Magda Gessler podrywała Mikołaja Chamarczuka? To bardzo zaciekawiało Marcina Prokopa...
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania bazujące na gruszce, na słodko i w wersji wytrawnej. Co powiecie na tacos z gruszką, serami i boczkiem, a na deser na tartę gruszkową z marcepanem?
W blue monday pocieszenia szukamy w kuchni Dzień Dobry TVN. Finalista programu "Masterchef" Mateusz Guncel przygotował takie smakołyki jak: mikrogołąbki z pak choia z ryżem cytrynowym, kuskus z cieciorką i kiełkami fasoli mung, koktajl straciatella z bananami maślanką i cynamonem, a na deser torcik czekoladowy. Pycha!
Oto przepisy Andrzeja Polana na klasyczne małosolne ogórki, małosolne ogórki z jabłkami czy ogórki małosolne kiszone... na sucho! Który z przepisów Polana wypróbujesz w swojej kuchni?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś nasz olimpijczyk Zbigniew Bartman z narzeczoną Joanną Michalską. Przygotowali, ja na Walentynki przystało, śniadanie dla dwojga! Może wypróbujecie ich przepisy? :)
W naszej kuchni uczestniczki trzeciej edycji "Top model": Tamara Subbotko i Joanna Zaremska, które jak się okazuje, lubią i potrafią gotować. Jakie są ich ulubione potrawy? Co jedzą modelki? Skorzystajcie z przepisu Joanny na pizzę na cieście francuskim z kurczakiem oraz z przepisu Tamary na chłodnik.
Puszyste naleśniki amerykańskie, to bardziej syta wersja europejskich naleśników. Do ich przyrządzenia potrzebny jest dodatkowy składnik, który nada im smaku i lekkości. Najczęściej podaje się je na słodko, co czyni z nich dobry pomysł na deser czy podwieczorek.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła Jagoda Miłoszewicz. Podzieliła się z nami przepisami na: młodą kapustę, pesto z czosnku niedźwiedziego, regionalną potrawę podkarpacką - knysze, dżem dyniowy i dżem marchewkowy. Wszystkie pochodzą z książki Pani Jagody: "Chata Magoda. Ucieczka na wieś".
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na sezonowych produktach. Dary jesieni, na naszym stole pojawiły się takie pyszności jak: ryż z figą, makiem i pasternakiem, kalafior z kaszą i orzechami, a na deser gruszka w maślance.
W ramach akcji 5 porcji zdrowia Andrzej Polan i Katarzyna Glinka w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali kilka propozycji na zdrowe śniadanie, między innymi omlet puszysty z jagodami i maślanką, pasztet z soczewicy z grzankami, kiełkami brokułów, pomidory pieczone z chrupiącą sałatką z kaszy jaglanej i wiosennych warzyw oraz konfiturę z jabłek i tymianku z twarogiem wędzonym. Andrzej i Kasia opowiedzieli także, jak dostarczyć organizmowi niezbędnych składników odżywczych i zdradzili dlaczego warto pić soki.
...wielozbożowe pancakes z otrębami na maślance, muffiny śniadaniowe z płatkami jęczmiennymi, jajecznicę z kaszą gryczaną i oscypkiem, melona z płatkami i miodem, granolę kokosowo-żurawinową oraz francuskie tosty z chleba razowego. I koniecznie pamiętajcie o tym, by wypić szklankę porannego koktajlu - radzi kucharz Piotr Kucharski, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował smaczne, zdrowe i lekkie śniadanie.
W naszej kuchni Beata Kartowicz i polskie „superfoods” w codziennej diecie! Poznajcie przepisy na dania z wykorzystaniem jarmużu, jagód, kaszy pęczak i borówek. Smacznego!
Lubisz placki ziemniaczane? Przygotuj je według tradycyjnej białoruskiej receptury. To świetny pomysł na obiad dla całej rodziny, który zrobisz szybko i sprawnie. Sprawdź najlepszy przepis na draniki.
Kuchnia meksykańska należy do najbardziej popularnych na świecie, a jej niepowtarzalność zagwarantowała jej miejsce na liście niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Finaliści programu Masterchef zaprezentowali przepisy na przysmaki rodem z Meksyku, które świetnie sprawdzą się w polskie zimowe wieczory.
Jaką drogę musi przebyć śledź nim trafi na stół? W trop za rybą udał się znawca kulinariów, Mikołaj Rey. Smakosz opowiedział w programie o właściwościach i sposobach na przyrządzenie potraw ze śledzia.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował typowo polskie potrawy, którymi możemy się pochwalić, między innymi krakowskie obwarzanki, babkę z Podlasia, czy kołacze śląskie. Pycha!
Dziczyzna ma wysoką wartość odżywczą i jest niskokaloryczna. Zanim przejdzie się do jej obróbki termicznej niezbędne jest skruszenie mięsa. Konieczne jest też przygotowanie odpowiedniej marynaty do dziczyzny.
Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami, a świąteczny klimat powoli czuć już w sklepach i na ulicach. Początek grudnia to dobry czas, by zacząć zbierać przepisy na świąteczne przysmaki. W końcu nic nie podgrzewa tak świątecznej atmosfery, jak zapachy dochodzące z kuchni. Zobaczcie, co dla was przygotowaliśmy!
Zdobienie pierników to prawdziwa przyjemność, pod warunkiem, że posiada się wszystkie potrzebne do tego produkty. Aby móc zrealizować swoje pomysły na ozdobienie pierników, należy zaopatrzyć się w lukier, glazurę czekoladową i ozdoby do pierników.
Ciekawą i niezwykle smaczną alternatywą dla tradycyjnych ciast może być tarta. Warto skorzystać z sezonowych owoców i wypróbować przepis z rabarbarem i malinami, bazą czy jabłkami. Podstawowym elementem jest oczywiście ciasto. Według tradycyjnej francuskiej receptury, tarta powinna mieć kruchy, lekko przyrumieniony spód. Dzięki sporej liczbie kombinacji możemy połączyć go na przykład z rabarbarem i migdałami. Taka rustykalna tarta z pewnością zachwyci naszych domowników i zaproszonych gości.
Grzyby trufle to wyjątkowe okazy, które bardzo trudno jest spotkać. Znajdują się pod ziemią, dlatego nie da się ich zerwać, tak jak innych rodzajów grzybów. Czarne i białe trufle to podstawowe rodzaje tych grzybów, które chętnie stosuje się w kuchni do podkreślania smaku potraw lub ich dekorowania. Z kamerą Dzień Dobry TVN wybraliśmy się na, jedyną w Polsce, eksperymentalną plantację trufli!