Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN zaproponowaliśmy Państwu przepisy na dania z orzechami.
Dzięki jurorce programu MasterChef Ani Starmach i Piotrowi Pielichowskiemu mogliśmy spróbować dań kuchni sycylijskiej: caponatę, sycylijskie ciasto pomarańczowe, śledzie opiekane z sałatką z kopru włoskiego oraz kuskus z owocami morza i rybą. Smacznego!
Zapraszamy na kolejne rodzinne gotowanie w Dzień Dobry TVN. Swoje ulubione potrawy przygotowały Joanna oraz Jola Szabłowskie. Towarzyszył im znany szef kuchni Andrzej Polan.
Anna Starmach, finalistka 1. edycji konkursu "Gotuj o wszystko", proponuje dziś razem z firmą Kamis potrawy w kolorze brązowym i pomarańczowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przedstawił swoje pomysły na pyszne potrawy piknikowe: bajgle pełnoziarniste, surówkę z selera, sałatkę ze szparagów, jajko poszetowe i młode warzywa z dipami.
Państwo Olbrychscy postanowili pokazać widzom Dzień Dobry TVN nieco własnej prywatności i opowiedzieć o swoim życiu we dwoje. Zgodzili się też zaprezentować nam kilka potraw, które często goszczą na ich stole.
Plastyczny, smaczny i szybki do przygotowania. Makaron można podać nie tylko jako tradycyjne kluski, ale i w postaci sałatek. W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach przygotowała: sałatkę z makaronem i kurczakiem, sałatkę z makaronem, cukinią i serem feta, sałatkę z krewetkami, papryką i pesto oraz sałatkę z łososiem i z zielonym groszkiem.
W naszej kuchni rządził dziś Matteo Brunetti finalista VI sezonu programu MasterChef. Specjalnie dla naszych widzów przygotował swoje ulubione włoskie desery. Koniecznie wypróbujcie jego przepisy!
Dziś w naszej kuchni mogliście zobaczyć Ivonę Pavlović. Jak Czarna Mamba poradziła sobie z Robertem Sową? O tym mogliście przekonać się tylko w Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach, w towarzystwie Nikoletty Koszek Andrzeja Skupienia, którzy odpadki z Masterchefa, zajmowała się bakłażanami. Co zrobić, by nie były gorzkie? Trójka kucharzy przygotowała: pastę z bakłażana, roladki z bakłażana z ricottą, bakłażana prosto z Azji i caponatę.
W kuchni Dzień Dobry TVN: Mariusz Bizub i klasyka zakopiańskiej kuchni! Co jest najważniejsze w kwaśnicy i jak dobrze przygotować żeberka wieprzowe? Zobaczcie!
Dziś w kuchni ulubione dania Adama Małysza. Mimo tego, że nasz skoczek gustuje w owocach morza i daniach azjatyckich, to na pierwszym miejscu stawia mimo wszystko kaczkę w jabłkach.
Dorota Zawadzka prowadzi obecnie program "FIK" w stacji TVN Warszawa, a dziś gościła w naszej kuchni razem ze swoimi dwoma synami.
Potrawy inspirowane "Śniadaniem na trawie" Moneta przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko".
Anna Starmach, finalistka programu "Gotuj o Wszystko", przygotowała w Dzień Dobry Wakacje potrawy z czarnym akcentem m.in.: grzanki z czarną tapendą z oliwek, piersi kaczki marynowane w czarnej kawie z kardamonem, cynamonem i imbirem oraz czarny makaron tagiatelle z krewetkami i sosem limonkowym.
Sezon na szparagi rozpoczyna się w połowie kwietnia i trwa zazwyczaj do połowy lipca. Warto wykorzystać ten czas na przygotowanie ze świeżych warzyw przepysznej zupy. Krem ze szparagów możesz ugotować z odmiany zielonej i białej, a sposobów na jego przyrządzenie jest co najmniej kilka.
Agnieszka Cygan zgłosiła swoją mamę Joannę jako swojego Mistrza Smaku w kategorii "Kocham". W naszej kuchni, wspólnie z Michelem Moranem, przygotowały swoje popisowe dania! Poznajcie ich przepisy i ... zgłaszajcie swoich Mistrzów Smaku!
"Niby kawałek ciasta z czymś w środku, a jednak pierogi to jedno z najbardziej wyrafinowanych i trudnych do wykonania dań świata..."
Jednym z najbardziej popularnych dań w Portugalii są zupy. Są tak gęste i treściwe, że często są jedynym posiłkiem w porze obiadu. Caldo verde to zielona zupa, która swoja nazwę zawdzięcza dużej ilości zielonej kapusty. Sopa da pedra, czyli zupa z kamienia, jest portugalskim odpowiednikiem bardziej nam znanej "zupy z gwoździa", fasola symbolizuje tutaj wspomniane kamienie.
Korzystając z końcówki sezonu pomidorowego, Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne suszone pomidory, sos pomidorowy idealny do makaronów i mięsa, grzanki z pomidorami, malinami i miodem, krokiety z kaszy z grzybami do sosu pomidorowego i pomidory kolorowe z makaronem maślanym. Smacznego!
Garden party to alternatywa dla popularnego grilla. Dania na zimno, przystawki, napoje chłodzące, soczyste owoce i chrupkie warzywa w towarzystwie znajomych, przyjaciół i rodziny. Obowiązkowa różowa lemoniada i cytrynowe kostki. Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN zdradził kilka przepisów idealnie nadających się na leniwe, ciepłe, niedzielne popołudnie.
W Dzień Dobry TVN ponownie rodzinne gotowanie z "Kucharkiem". Swoje kulinarne zdolności zaprezentowła Beata Paduch wraz ze mamą Basią i prawie 5-letnią córeczką Marceliną, a nad wszystkim czuwał Andrzej Polan.
Magda Kumorek, gwiazda serialu "Przepis na życie", wspólnie z kucharzem Dzień Dobry TVN Andrzejem Polanem, który jej asystował, pokazała jak przyrządzić krewetki w sosie z orzeszków ziemnych. Wspólnie przyrządzili też w naszej kuchni wyśmienitego, marynowanego łososia i wieprzowe polędwiczki. Kto układa przepisy dla Ani Adamowicz?
Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dania z cebuli: wątróbkę z musztardową gruszką i gotowaną cebulą, zupę z pieczonej cebuli, cebulową tartę tatin. Nie mogło też zabraknąć chleba, tym razem cebulowego, który jest znakiem rozpoznawczym Piotra Kucharskiego. Jakie cebule wykorzystał, przygotowując swoje potrawy? Co trzeba zrobić, by podczas pieczenia nie popękały boki chleba?
Joseph Seeletso zachęca do tego, by jeść drugie śniadanie. Co można zjeść na drugie śniadanie? Osobom, których praca wymaga dużej siły, nasz kulinarny mistrz poleca chlebek bananowy z grillowanym bekonem i fasolką. Tym, którzy wykonują lekką pracę, proponuje macę z humusem. Zaś muffiny z jabłkami i marchewką dobre będą dla tych, którzy większość czasu spędzają w biurze.
Jakie mają plany zawodowe? Czy lubią gotować i jaka jest ich ulubiona kuchnia? Pod okiem Andrzeja Polana, w kuchni Dzień Dobry TVN, swoje umiejętności kulinarne zaprezentowały Hanna i Maria Konarowskie.
Buraczane tiramisu, sałatka z buraków pieczonych, cebuli i jabłek, rolada z indyka nadziewana papryką, kluski śląskie z sokiem z buraków oraz pieczone buraki z kozim serem i chrzanową pianą. W kuchni Dzień Dobry TVN Maria Ożga przygotowała potrawy z buraków. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania z papryką. Wśród nich były: zupa paprykowa z kurczakiem, rodzynkami i ciecierzycą oraz papryka pieczona z chlebem i jajkami.
Dziś ostatni dzień karnawału. Jutro rozpoczyna się Wielki Post, który potrwa 40 dni. Dlatego warto przed Środą Popielcową zaszaleć w kuchni ten ostatni raz. Zróbcie to razem z mistrzem Andrzejem Polanem!
Jest Polką, która gra Czeszkę próbującą być Polką? Trudne do wykonania. Nie dla Izy Kapiasovej. Z tym wyzwaniem radzi sobie doskonale, o czym możemy się przekonać w kolejnym sezonie „Przepisu na życie”. W serialu wciela się w rolę cukiernika. W życiu prywatnym Iza także lubi piec i przygotowywać desery. W kuchni Dzień Dobry TVN potwierdziła swoje niezwykłe kulinarne zdolności.