W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy finalistkę 2. edycji MasterChefa Dianę Volokhovą. Przygotowała dla nas desery świata: czerwony aksamit z Kanady, wiedeński strudel jabłkowy z ciasta filo oraz truskawkowo-cytrynową napoleonkę.
Racuchy z bananami to świetna alternatywa dla klasycznych placuszków, typowych dla tradycyjnej kuchni polskiej. Można je podawać jako przekąskę, ale równie często serwuje się je na obiad lub kolację. Racuchy z bananami dla dzieci przygotowane z kilku składników mogą być daniem na śniadanie lub podwieczorek.
Jakub i Karol Grzybek zostali zapamiętani dzięki brawurowemu wykonaniu piosenki "Tanie dranie" w 2. edycji programu Mam Talent. Ci charyzmatyczni i uroczy bracia posiadają wiele talentów. Oprócz talentu wokalno-scenicznego posiadają talent kulinarny - specjalizują się w pieczeniu babeczek.
Kotlety z mortadeli, chleb z cukrem, kogiel - mogiel. To były kulinarne hity PRL-u. Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przyrządził domowe hity czasu demoludów.
Choć dziś piątek to Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował śniadanie już na niedzielę ;) Tego dnia, nigdzie się nie spiesząc, możemy delektować się pysznym śniadaniem w łóżku :) Co powiecie na obwarzanki z masłem miodowym i świeżymi ogórkami, jajecznicę z chrzanem i grzankami oraz mus z papai z białą czekoladą?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy z fasolki i groszku. Co powiecie na grzanki z zieloną pastą z jajkiem, fasolką i chrzanem, fasolkę i groszek do smażonego kurczaka czy może makaron z fasolką, groszkiem, boczkiem i serem? Skorzystajcie z przepisów Andrzeja Polana.
Sympatyczna trzydziestodwulatka z Tarnowskich Gór przegrała zmagania od tytuł pierwszego polskiego Masterchefa, ustępując pierwszeństwa Basi Ritz. Nie płakała jednak, cieszyła się ze zwycięstwa koleżanki. Jak wspomina ten okres w swoim życiu? Z mężem, w wyjazdowej kuchni Dzień Dobry TVN, przygotowała dania rozgrzewające w sam raz na mroźną zimę.
Beata i Paulina Kartowicz zaprosiły Marcina Sawickiego wraz z ekipą Dzień Dobry TVN na majówkę do swojego ukochanego domu w Grabianowie. Tam na świeżym, choć jeszcze trącącym zimną, powietrzu, w blasku majowego słońca przyrządziły chłodnik, udka kurczaka i drożdżowe bułeczki.
Joseph Józek Seeletso przygotował kilka przepisów na chłodniki, które najlepiej smakują w upalne dni.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan pokazał swoje autorskie przepisy na pyszne placki. Zobaczcie jak zrobić: placki dyniowe z mięsem, placki drożdżowe ze śliwkami i placki ziemniaczane na słodko: z gruszkami i domowym twarogiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na sałacie masłowej. Co powiecie na kimchi z zielonej sałaty, zupę z zielonej sałaty oraz maślankową pannę cottę z zieloną sałatą i jabłkiem? Oryginalnie, prawda? :)
Aleksandra Radwańska i Paweł Marczuk, aktorzy z serialu "Przepis na życie", przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN kilka potraw na Dzień Matki.
Zielono w kuchni! Zobacz przepisy na zielone dania - bardzo wiosenne i zdrowe! Jak zrobić placek drożdżowy z zielonym groszkiem, boczkiem i serem? A jak konfiturę z ogórka, kiwi i awokado? Zobacz przepisy i gotuj z Dzień Dobry TVN!
Poranny koktajl, wielozbożowe pancakes z otrębami na maślance, roladki rybne na warzywnym julienne, kokosowy ryż z wołowiną, energetyczne kulki, sałatka z fasoli i tuńczyka, czyli Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN zaserwował lekkie potrawy w sam raz dla aktywnych.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował cztery wiosenne zupy. Którą z nich lubicie najbardziej: chłodnik, botwinkę, minestrone czy chachapuri? Smacznego!
Jak gotować soczewicę, z czym ją podawać? Przepisy na dania, na bazie soczewicy czarnej, zielonej i czerwonej, przedstawił nam Piotr Kucharski. Soczewica jest doskonałym źródłem białka, potasu i kwasu foliowego - niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
O swoich ulubionych daniach ale także o swoich planach zawodowych opowiedział nam dziś w kuchni Dzień Dobry TVN - Kamil Maćkowiak.
Mikołaj i Klaudia Chamarczuk to rodzeństwo, które wystąpiło w "Kuchennych rewolucjach" i skradło show samej Magdzie Gessler. Gościmy ich dzisiaj w kuchni Dzień Dobry TVN, w której przygotowują energetyczne potrawy: koktajl wieloowocowy, gołąbki z kaszą jaglaną i kurkami, banana grillowanego z miodem gałką lodów waniliowych i polewą czekoladową oraz sałatkę z grillowanym kurczakiem. Jaką potrawę najchętniej wybierają goście, którzy odwiedzają ich restaurację w Złotowie? Czy Magda Gessler podrywała Mikołaja Chamarczuka? To bardzo zaciekawiało Marcina Prokopa...
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania bazujące na gruszce, na słodko i w wersji wytrawnej. Co powiecie na tacos z gruszką, serami i boczkiem, a na deser na tartę gruszkową z marcepanem?
Specjalnie dla Dzień Dobry TVN kucharz Joseph Seelesto przygotował kilka słodkich specjałów.
W blue monday pocieszenia szukamy w kuchni Dzień Dobry TVN. Finalista programu "Masterchef" Mateusz Guncel przygotował takie smakołyki jak: mikrogołąbki z pak choia z ryżem cytrynowym, kuskus z cieciorką i kiełkami fasoli mung, koktajl straciatella z bananami maślanką i cynamonem, a na deser torcik czekoladowy. Pycha!
Oto przepisy Andrzeja Polana na klasyczne małosolne ogórki, małosolne ogórki z jabłkami czy ogórki małosolne kiszone... na sucho! Który z przepisów Polana wypróbujesz w swojej kuchni?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś nasz olimpijczyk Zbigniew Bartman z narzeczoną Joanną Michalską. Przygotowali, ja na Walentynki przystało, śniadanie dla dwojga! Może wypróbujecie ich przepisy? :)
W naszej kuchni uczestniczki trzeciej edycji "Top model": Tamara Subbotko i Joanna Zaremska, które jak się okazuje, lubią i potrafią gotować. Jakie są ich ulubione potrawy? Co jedzą modelki? Skorzystajcie z przepisu Joanny na pizzę na cieście francuskim z kurczakiem oraz z przepisu Tamary na chłodnik.
Puszyste naleśniki amerykańskie, to bardziej syta wersja europejskich naleśników. Do ich przyrządzenia potrzebny jest dodatkowy składnik, który nada im smaku i lekkości. Najczęściej podaje się je na słodko, co czyni z nich dobry pomysł na deser czy podwieczorek.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła Jagoda Miłoszewicz. Podzieliła się z nami przepisami na: młodą kapustę, pesto z czosnku niedźwiedziego, regionalną potrawę podkarpacką - knysze, dżem dyniowy i dżem marchewkowy. Wszystkie pochodzą z książki Pani Jagody: "Chata Magoda. Ucieczka na wieś".
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na sezonowych produktach. Dary jesieni, na naszym stole pojawiły się takie pyszności jak: ryż z figą, makiem i pasternakiem, kalafior z kaszą i orzechami, a na deser gruszka w maślance.
W ramach akcji 5 porcji zdrowia Andrzej Polan i Katarzyna Glinka w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali kilka propozycji na zdrowe śniadanie, między innymi omlet puszysty z jagodami i maślanką, pasztet z soczewicy z grzankami, kiełkami brokułów, pomidory pieczone z chrupiącą sałatką z kaszy jaglanej i wiosennych warzyw oraz konfiturę z jabłek i tymianku z twarogiem wędzonym. Andrzej i Kasia opowiedzieli także, jak dostarczyć organizmowi niezbędnych składników odżywczych i zdradzili dlaczego warto pić soki.
...wielozbożowe pancakes z otrębami na maślance, muffiny śniadaniowe z płatkami jęczmiennymi, jajecznicę z kaszą gryczaną i oscypkiem, melona z płatkami i miodem, granolę kokosowo-żurawinową oraz francuskie tosty z chleba razowego. I koniecznie pamiętajcie o tym, by wypić szklankę porannego koktajlu - radzi kucharz Piotr Kucharski, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował smaczne, zdrowe i lekkie śniadanie.
W naszej kuchni Beata Kartowicz i polskie „superfoods” w codziennej diecie! Poznajcie przepisy na dania z wykorzystaniem jarmużu, jagód, kaszy pęczak i borówek. Smacznego!