Mini quiche warzywne z wykorzystaniem tortilli, tarta z cukinią, pomidorkami i sosem z sera Gorgonzola i klasyczne quiche Lorraine z bekonem, serem Gruyère i sosem jajecznym – takie pyszności przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni, Sebastian Olma. Wszystkie są potrawami kuchni francuskiej.
Z okazji Walentynek Michał Toczyłowski przygotował w naszej kuchni dania, które śmiało można zaserwować ukochanej osobie. Kucharz wraz z seksuologiem klinicznym Robertem Kowalczykiem napisali książkę „Seks and Cook”. To publikacja, która jako jedna z nielicznych poświęcona jest dietetyce seksualnej opartej na dowodach naukowych. Co należy jeść, by nasze życie intymne było dobre?
Drożdżowe, gniazdka ptysiowe, a może ciasto półfrancuskie? Co wybierasz do kawy? Przygotuj desery według przepisów Andrzeja Polana - z pewnością się nie zawiedziesz.
Przygotuj potrawy z 3, 5, 7 lub 9 składników. Sprawdź propozycje Piotr Kucharskiego na śniadanie, przekąskę, obiad i podwieczorek. Każde danie ma swój "wspólny mianownik" - miód i płatki owsiane. Skusisz się?
Potrawy z fasoli, grochu, soi, soczewicy są bogatym źródłem białka, błonnika, witamin z grupy B, żelaza, fosforu i wapnia. Dlatego stanowią cenny składnik diety i są dobrym zamiennikiem mięsa. Dziś Światowy Dzień Roślin Strączkowych.Co pysznego przyrządzi z nich Damian Kordas?
Ciasto francuskie - przepisy z nim są proste, bardzo smaczne i dają nieskończone pole do popisu, możne z niego przyrządzić zarówno słone smakołyki jak i słodkie łakocie. Wyczaruj pyszne dania według przepisów Grzegorza Zawieruchy.
Zobacz, jak ugotować zupę, której smak Andrzej Polan pamięta z dzieciństwa. W kuchni Dzień Dobry TVN gotujemy krupnik i dania z kaszą jęczmienną.
Kuchnię "Dzień Dobry TVN" zdominował kolor pomarańczowy. Wszystko za sprawą marchewki, którą znajdziecie w pobudzającym szocie, sałatce z pieczonych warzyw, dorszu z patelni oraz azjatyckiej sałatce.
W naszej kuchni Sebastian Olma, który z prostych zapiekanek zrobi kulinarne dzieła sztuki. Palce lizać! Zobacz, jak przygotować ciekawe dania z warzyw korzennych, makaronu i fig.
O każdej porze roku warto w kuchni wykorzystywać sezonowe, świeże warzywa. Gdy przychodzi jesień, na stole nie powinno zabraknąć pysznej, sycącej zupy z dyni. Zupa z dyni - przepis.
Kapusta i ogórki kiszone to Polski wynalazek na odporność. Wesprzyj swój organizm i ugotuj sobie coś zdrowego. Piotr Kucharski przygotował dziś przepisy na dania z kapustą i ogórkami kiszonymi w roli głównej.
Pomysł na idealne śniadanie? Sycące jajka! W kuchni Dzień Dobry TVN Pascal Brodnicki przygotował jajka na wiele sposobów. Co powiecie na omlet z krewetkami, pomidorem i szczypiorkiem, jajka sadzone z pieca, a może jajko Meurette?
Danie, które uwielbiamy. Króluje na naszych wigilijnych stołach oraz jest podawane przy okazji niedzielnego obiadu. Jak się okazuje, gołąbki są znane i lubiane nie tylko w naszym kraju. Przygotuj je według przepisów podróżnika Mikołaja Reya.
Chiński Nowy Rok, zwany również Świętem Wiosny, w tym roku wypada 25 stycznia. W Azji jest to jedno z najważniejszych wydarzeń w roku, czasem spotkań rodziny i przyjaciół. W kuchni Dzień Dobry TVN Ola Nguyen przygotowała potrawy, które pojawiły się na jej świątecznym stole oraz opowiedziała o tradycjach obchodów Tet Nguyen Dan!
Frytki nie muszą ociekać tłuszczem. Przygotuj pieczone warzywa według przepisów Michała Lachura, który jest szefem kuchni i szczególną uwagę zwraca na zdrowe odżywianie. Poznaj jego przepisy na frytki w wersji fit.
Wypróbuj przepisy Beaty Kartowicz na pyszne desery! Zobacz, jak przygotować rurki z kremem, placek kruchy ze śliwkami i deser śmietankowo-czekoladowy z musem malinowym. Jeśli lubisz budyń, to te propozycje są dla ciebie.
Sushi podbiło już praktycznie cały świat. Ta pozornie prosta i bardzo estetycznie wyglądająca potrawa wymaga odpowiedniej oprawy i sposobu jedzenia. Jak jeść sushi pałeczkami, by nie popełnić faux-pas?
Grzegorz Zawierucha zrobi trochę odmienioną wersję niedzielnego obiadu. Może w najbliższy weekend spróbujecie inaczej ugotować rosół? Do dzieła!
Mięsne kuleczki to klasyka "kuchennego" gatunku. W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski gotuje dla Was pulpety w trzech odsłonach: w sosie pomidorowym, w stylu azjatyckim oraz ukochane przez wielu szwedzkie klopsiki w kremowym sosie. Dodatkowo przepis na ciabatę oraz surówkę z kapusty. Gotowanie czas start!
W kuchni Dzień Dobry TVN dziś pomidorowa! Czy jest tu ktoś, kto jej nie lubi? Kasia Bukowska pokazała, jak zrobić pomidorówkę od podstaw. Jak podsmażyć warzywa, by wydobyć z nich smak i aromat? Jakiego mięsa najlepiej używać na wywar?
Czym zastąpić tradycyjnego mielonego lub schabowego? Kotletami z warzyw, które są nie tylko smaczne, ale także zdrowe i lekkie. W kuchni Dzień Dobry TVN prowadząca programy kulinarne, Marieta Marecka pokazała, jak zrobić: kotleciki z kapusty z włoskim sosem, kotlety ziemniaczane z porem i marchwią, a także jajeczne kotlety z brokułami i chili.
Stek nie tylko z grilla. Szef kuchni Sebastian Olma zdradza, w jaki sposób przygotować je w domu. W kuchni Dzień Dobry TVN opowiedział o tym, jak rozpoznać dobry kawałek mięsa, jakie są rodzaje steków i jak je smażyć. Gotowe steki testował Robert Burneika.
Zastanawiasz się, jakie przekąski przygotować do wieczornego seansu filmowego? Samar Khanafer Ci w tym pomoże. Zobacz przepisy na: wytrawne gofry kukurydziane z chili con carne, burgery z boczniakami i sałatką Coleslaw, popcorn ze słonym karmelem i karmelizowane udka z kurczaka w miodzie.
Jabłka w cieście! Wspaniały pomysł nie tylko na podwieczorek, ale dobrze sprawdzą się też na śniadanie czy kolacje. I z cynamonem... idealne na zimową porę. U nas dzisiaj będą zarówno te “od babci”, które wszyscy znamy. Kasia Bukowska podpowiada, jak zrobić je idealnie.
Lubisz makarony? Te przepisy są dla Ciebie! Przygotuj w domowym zaciszu dania, które będą smakowały jak z najlepszej włoskiej restauracji.
Proste, zdrowe dania, które szybko się robi. Wnuczęta mogą je przyrządzić z okazji Dnia Dziadka. Jak podjąć gości wymyślnie, wytwornie i wykwintnie - tylko w Dzień Dobry TVN.
Ugotuj domowy obiad. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zdradził przepisy swojej babci! Zaskocz domowników i przygotuj pyszną buraczkową, drożdżowe parowańce lub skubańca.
W kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni Dmitrij Babak zaserwował dania kuchni galicyjskiej: szubę, zwaną w Polsce sałatką śledziową, banosz - potrawę z mąki kukurydzianej, śmietany, bryndzy i grzybów, a także policzki wołowe. Natomiast Mikołaj Rey pojechał do Lwowa, by przekonać się, jak smakują inne pyszności kuchni galicyjskiej: żurek z pieczonym ziemniakiem, paluszki szpinakowe i sernik na ciepło.
Superfoods, to w 100 proc. naturalne produkty roślinne o najwyższych wartościach odżywczych. Dodając je do codziennego menu, zbilansujesz swoją dietę. W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach pokazuje, jak wykonać smoothie z chlorellą i szpinakiem, kanapki z quacamole i morgingą, ciasteczka kokosowe i kakaową owsiankę. Palce lizać!
Gotowane na parze pierożki dim sum przygotowała w Dzień Dobry TVN Ola Nguyen zwyciężczyni 7. edycji „MasterChefa”. Wypróbujcie jej przepisy na dim sum z farszem z krewetek i mango oraz wołowo-wieprzowym.