Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Jeśli chcesz zdrowo się odżywiać, zależy Ci żeby Twój pierwszy posiłek był pełnowartościowy, ale często o poranku nie masz czasu na jego przygotowanie, to Daria Ładocha przychodzi z pomocą. Zobaczcie jak przygotować śniadanie wcześniej i zabrać je ze sobą na wynos do pracy.
Dziś w kuchni Dzień dobry TVN przygotowujemy mielone bez mięsa. Sprawdź przepisy Darii Ładochy na kotlety ziołowo-ziemniaczane, jaglano-soczewicowe, kalafiorowo-jaglane.
Co ugotować z zapasów zgromadzonych w domu? Z pomocą przychodzi Daria Ładocha. Ugotuj kryzysową zupę meksykańską, kaszotto, sałatkę z jajkiem, zapiekankę ziemniaczaną lub pastę z fasoli.
Nawet na kwarantannie każdy potrzebuje czasem chwili zapomnienia. Oto przepisy na pyszne ciasta - zarówno pieczone, jak i na zimno. Słodkości przygotowała w naszej kuchni Daria Ładocha.
Daria Ładocha zamiast przejścia na dietę, proponuje zmianę nawyków żywieniowych. Co to znaczy? Daria w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała takie smakołyki jak: pieczony bakłażan z granatem i fetą, pastę orzechową z oliwą truflową oraz cukinię w tempurze z sałatką mango.
Dziś Daria Ładocha postawiła na kuchenną prostotę. Zobaczcie jakie potrawy przyrządziła na bazie 5 składników. Co ugotowała dla Doroty Wellman i Marcina Prokopa?
Daria Ładocha szaleje w kuchni Dzień Dobry TVN z młodymi przepisami. Zobaczcie, jak zrobić curry z młodymi ziemniakami i szparagami, albo ziołowe ziemniaki w sosie orzechowym!
Kluski śląskie z karkówką w sosie własnym z surówką. W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi przepisami na pyszny polski obiad podzieliła się Daria Ładocha. Podobno za takimi właśnie przysmakami tęsknili uczestnicy programu "Ameryka Express". Premiera programu już dziś wieczorem 5 marca o 21.30.
Danie z makaronem to najlepszy pomysł na szybki i prosty w wykonaniu obiad. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała: zapiekany makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym, makaron ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami, łazanki z kapustą, suszonymi pomidorami i oliwkami oraz makaron z łososiem, rukolą, kozim serem i orzechami włoskimi.
Lasagne na kilka sposobów. Wypróbuj przepisy Darii Ładochy na to pyszne danie w stylu klasycznym z mięsem wołowym i sosem beszamelowym, w wersji z łososiem i cukinią lub przygotuj lasagne wegetariańską.
Bób powoli pojawia się na straganach warzywnych. Postanowił to wykorzystać szef kuchni Sebastian Olma, który pokazał, jak przygotować pyszne dania właśnie z tą rośliną strączkową. Na jego stole pojawiły się: ravioli z bobem i kozim serem, krem ziemniaczany z wasabi i bobem, a także placki ziemniaczane z bobem, ziołami i kwaśną śmietaną.
Julia Wieniawa potrafi gotować? Oczywiście, że tak! Potrzebna jest jej tylko pomoc Mateusza Gesslera. Co razem przygotowali? Szparagi i kaczkę w sosie pomarańczowym. Zobaczcie, jak wyszło!
Jarzynowa na ciepło. Z młodej marchewki i brzoskwiń z różanym jogurtem. Z głąba kapusty ze skwarkami. Pierożkowa z truskawkami i arbuzem. To nietypowe, ale atrakcyjne sałatki, jakie proponuje Andrzej Polan. Zobacz, jak to robi.
Polska burakiem stoi - to warzywo tanie, dostępne, smaczne i bardzo zdrowe. Można z niego zrobić risotto z tymiankiem, wegański barszcz, ekspresową sałatkę z kozim serem i hummus. Zobacz, jak przyrządza je Daria Ładocha.
Światowy Dzień Pszczół obchodzimy 20 maja, ale nie tylko w tym dniu warto pamiętać o tych pożytecznych owadach i o drogocennym miodzie. Jak go wykorzystać w kuchni i z czym łączyć? Poznaj przepisy Jaśka Kuronia.
Truskawki ze śmietaną? Pycha! A co powiesz na sałatkę z tymi pysznymi owocami? Wypróbuj przepisy Piotra Kucharskiego na maślane tosty z kwaśną śmietaną oraz kurczaka z sosem jogurtowym w towarzystwie sałatki truskawkowej. A jeśli masz ochotę na coś słodkiego, to przygotuj sernik na zimno z truskawkami.
Zdrowa, smaczna i pachnąca przyprawami - taka jest kuchnia Agnieszki Cegielskiej, która dziś gotuje w Dzień Dobry TVN. Z jej pomocą przygotujecie dwudaniowy obiad, zdrowy koktajl oraz pyszny deser.
Rabarbar inaczej rzewień to warzywo, które jest źródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika. Jak wykorzystać go w kuchni? Przygotuj tartę, tosty, potrawkę z kurczakiem lub kotlety wieprzowe w jego towarzystwie.
Co przygotować na pyszne i zdrowe śniadanie? Piotr Kucharski poleca przede wszystkim świeże zioła i warzywa. Zobacz, jak przygotować ziołowe ziemniaczki, ziołowy omlet, napar ziołowo-kwiatowy i sałatkę z ziołowym vinegretem.
Sezon na botwinę trwa w najlepsze. Botwina jest smaczna, zdrowa i niskokaloryczna, a więc idealna do wiosennej, odciążającej diety. Andrzej Polan serwuje ją z kurczakiem, robi z niej gołąbki, a nawet słony sernik. Zobacz przepisy.
"Jeszcze jeden kawałeczek" - tak pomyślisz, gdy przygotujesz zapiekanki z przepisów Darii Ładochy. Przygotuj dodatkowe miejsce na słone i słodkie przyjemności!
Sałatka kojarzy nam się jako dodatek do obiadu, nigdy jako jego zastępstwo. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma udowadnia, że może być inaczej. Te potrawy nasycą i dadzą dużo energii do działania przez cały dzień.
W dniu urodzin każdy maluch marzy o pięknym torcie z motywem ulubionego bajowego bohatera. Choć figurki z masy cukrowej to małe dzieła sztuki, które wymagają ogromnych pokładów cierpliwości, nikt nie powiedział, że nie możemy wykonać ich samodzielnie w domu. Jak ozdobić dziecięcy tort? Tego uczyła nas artystka cukiernictwa, Karolina Kotyńska.
Młoda kapusta to przysmak, na który czekamy całą zimę. Gołąbki, wiosenny Colesław ze sznyclem i kapusta duszona z warzywami - to propozycje Piotra Kucharskiego, który gotuje w kuchni Dzień Dobry TVN.
Szparagi białe. Wszyscy się ich boją - że są drogie, trudne do zrobienia i nie takie smaczne, jak zielone. To bzdura, wierzę w polskie szparagi - zapewnia Magda Gessler. Zobacz, jak w prosty sposób przyrządza je w swojej kuchni z sosami aioli i holenderskim.
Co przygotować na piknik? Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów Andrzeja Polana na kurczaka, zimna zupa pomidorowa, grzanki, drożdżowe ze szparagami i rabarbar z lodami. Rozłóż kocyk na balkonie, w ogródku, tarasie lub we własnym pokoju i delektuj się pysznymi potrawami.
Ziemniaki, kartofle, grule, pyry czy bulwy to różne nazwy określające to samo warzywo. To, którą usłyszymy zależy od tego, w którym miejscu w Polsce jesteśmy. Czy z plackami ziemniaczanymi jest podobnie? Mikołaj Rey postanowił znaleźć odpowiedź na to pytanie i sprawdzić, czy istnieją regionalne odmiany tej ukochanej przez wszystkich potrawy.