Tort biszkoptowy. Jak go wykonać, aby uniknąć niepowodzenia? Skorzystaj z przepisów doświadczonych cukierników. Zobacz, jak przygotować dobry biszkopt, krem do przykrycia ciasta oraz estetyczne dekoracje.
Zima to okres przeziębień, dlatego warto w tym czasie sięgać po białe warzywa, które są naturalnym antybiotykiem. W Dzień Dobry TVN szef kuchni Tomasz Grabski przygotował sałatkę z karmelizowanych białych warzyw, kremowe risotto z kalafiorem i parmezanem i alzacką tartę cebulową.
To dziś ten dzień - tłusty czwartek! W naszej kuchni Beata Kartowicz, która przygotowuje pyszne słodkości dla tych, których znudziły tradycyjne pączki i faworki. Będzie pysznie! P.S. dziś wyjątkowo nie liczymy kalorii.
Tłusty czwartek, czyli najsłodszy dzień w roku coraz bliżej. Już za chwilę pączki i faworki staną się głównym posiłkiem dnia, a kolejki do cukierni ciągnąć się będą w nieskończoność. Tłusty czwartek w 2020 wypada 20 lutego. Przygotuj z tej okazji pyszne domowe pączki według przepisu Magdy Gessler.
Piotr Sajdak kilka lat temu stanął w obronie koleżanki, podczas szamotaniny z nożownikiem został ranny. Lekarze zdecydowali się na amputację. Od tego czasu Piotr nie ma jednej ręki. Pomimo wypadku przyznaje, że ostatnie 5 lat jego życia były tymi najszczęśliwszymi. W 2015 roku Piotr wziął udział w programie Masterchef. Dziś mówi, że spróbuję swoich sił ponownie. A w naszej kuchni przygotował potrawy na dobry dzień!
Szef kuchni Jakub Kasprzak, wyróżniony w prestiżowym konkursie Wine & Food Noble Night, zdradza swój przepis na faworki, zwane też chruścikami. Lubicie ten karnawałowy przysmak? Skorzystajcie z jego prostego przepisu w Tłusty Czwartek.
Potrawy, które smakują jak w oryginale, ale nie zawierają mięsa. Spróbuj smalcu z fasoli, makaronu bolognese z kalafiora, burgerów z bakłażanem i szarpaniny z boczniaków
Nie masz czasu na gotowanie, ale lubisz domowe obiady? Wystarczy 30 minut, aby przygotować pyszne i pożywne danie. Poznaj przepisy Kasi Bukowskiej na makron z gorgonzolą i szpinakiem, stir-fry z warzywami, gnocchi z parmezanem.
Valerio Valle to prawdziwy mistrz pizzy. Stworzył i prowadzi szkołę w Pescara, w której dzieli się zdobytym doświadczeniem w przygotowywaniu tego włoskiego przysmaku. W naszej kuchni pokazał, jak wyrobić domowe ciasto na prawdziwą pizzę.
Krem z kalafiora z wędzonym oscypkiem, grzanki serowe z sosem beszamelowym, a może stek z sosem z sera pleśniowego? Przygotuj dania według przepisów Mikołaja Reya.
Mini quiche warzywne z wykorzystaniem tortilli, tarta z cukinią, pomidorkami i sosem z sera Gorgonzola i klasyczne quiche Lorraine z bekonem, serem Gruyère i sosem jajecznym – takie pyszności przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni, Sebastian Olma. Wszystkie są potrawami kuchni francuskiej.
Z okazji Walentynek Michał Toczyłowski przygotował w naszej kuchni dania, które śmiało można zaserwować ukochanej osobie. Kucharz wraz z seksuologiem klinicznym Robertem Kowalczykiem napisali książkę „Seks and Cook”. To publikacja, która jako jedna z nielicznych poświęcona jest dietetyce seksualnej opartej na dowodach naukowych. Co należy jeść, by nasze życie intymne było dobre?
Drożdżowe, gniazdka ptysiowe, a może ciasto półfrancuskie? Co wybierasz do kawy? Przygotuj desery według przepisów Andrzeja Polana - z pewnością się nie zawiedziesz.
Przygotuj potrawy z 3, 5, 7 lub 9 składników. Sprawdź propozycje Piotr Kucharskiego na śniadanie, przekąskę, obiad i podwieczorek. Każde danie ma swój "wspólny mianownik" - miód i płatki owsiane. Skusisz się?
Potrawy z fasoli, grochu, soi, soczewicy są bogatym źródłem białka, błonnika, witamin z grupy B, żelaza, fosforu i wapnia. Dlatego stanowią cenny składnik diety i są dobrym zamiennikiem mięsa. Dziś Światowy Dzień Roślin Strączkowych.Co pysznego przyrządzi z nich Damian Kordas?
Ciasto francuskie - przepisy z nim są proste, bardzo smaczne i dają nieskończone pole do popisu, możne z niego przyrządzić zarówno słone smakołyki jak i słodkie łakocie. Wyczaruj pyszne dania według przepisów Grzegorza Zawieruchy.
Kuchnię "Dzień Dobry TVN" zdominował kolor pomarańczowy. Wszystko za sprawą marchewki, którą znajdziecie w pobudzającym szocie, sałatce z pieczonych warzyw, dorszu z patelni oraz azjatyckiej sałatce.
W naszej kuchni Sebastian Olma, który z prostych zapiekanek zrobi kulinarne dzieła sztuki. Palce lizać! Zobacz, jak przygotować ciekawe dania z warzyw korzennych, makaronu i fig.
O każdej porze roku warto w kuchni wykorzystywać sezonowe, świeże warzywa. Gdy przychodzi jesień, na stole nie powinno zabraknąć pysznej, sycącej zupy z dyni. Zupa z dyni - przepis.
Kapusta i ogórki kiszone to Polski wynalazek na odporność. Wesprzyj swój organizm i ugotuj sobie coś zdrowego. Piotr Kucharski przygotował dziś przepisy na dania z kapustą i ogórkami kiszonymi w roli głównej.
Pomysł na idealne śniadanie? Sycące jajka! W kuchni Dzień Dobry TVN Pascal Brodnicki przygotował jajka na wiele sposobów. Co powiecie na omlet z krewetkami, pomidorem i szczypiorkiem, jajka sadzone z pieca, a może jajko Meurette?
Danie, które uwielbiamy. Króluje na naszych wigilijnych stołach oraz jest podawane przy okazji niedzielnego obiadu. Jak się okazuje, gołąbki są znane i lubiane nie tylko w naszym kraju. Przygotuj je według przepisów podróżnika Mikołaja Reya.
Chiński Nowy Rok, zwany również Świętem Wiosny, w tym roku wypada 25 stycznia. W Azji jest to jedno z najważniejszych wydarzeń w roku, czasem spotkań rodziny i przyjaciół. W kuchni Dzień Dobry TVN Ola Nguyen przygotowała potrawy, które pojawiły się na jej świątecznym stole oraz opowiedziała o tradycjach obchodów Tet Nguyen Dan!
Frytki nie muszą ociekać tłuszczem. Przygotuj pieczone warzywa według przepisów Michała Lachura, który jest szefem kuchni i szczególną uwagę zwraca na zdrowe odżywianie. Poznaj jego przepisy na frytki w wersji fit.
Wypróbuj przepisy Beaty Kartowicz na pyszne desery! Zobacz, jak przygotować rurki z kremem, placek kruchy ze śliwkami i deser śmietankowo-czekoladowy z musem malinowym. Jeśli lubisz budyń, to te propozycje są dla ciebie.
Sushi podbiło już praktycznie cały świat. Ta pozornie prosta i bardzo estetycznie wyglądająca potrawa wymaga odpowiedniej oprawy i sposobu jedzenia. Jak jeść sushi pałeczkami, by nie popełnić faux-pas?
Mięsne kuleczki to klasyka "kuchennego" gatunku. W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski gotuje dla Was pulpety w trzech odsłonach: w sosie pomidorowym, w stylu azjatyckim oraz ukochane przez wielu szwedzkie klopsiki w kremowym sosie. Dodatkowo przepis na ciabatę oraz surówkę z kapusty. Gotowanie czas start!
W kuchni Dzień Dobry TVN dziś pomidorowa! Czy jest tu ktoś, kto jej nie lubi? Kasia Bukowska pokazała, jak zrobić pomidorówkę od podstaw. Jak podsmażyć warzywa, by wydobyć z nich smak i aromat? Jakiego mięsa najlepiej używać na wywar?