Zima zbliża się wielkimi krokami, dlatego warto zapewnić naszemu organizmowi odpowiednią dawkę ciepła i wzmocnić odporność. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania, które na pewno Was rozgrzeją: wegetariański kapuśniak z białej kapusty, kofty wołowe z soczewicą w sosie tandoori masala oraz curry z dynią i krewetkami. Smacznego!
Swoje ulubione przepisy na makaron zaprezentowała, w kuchni Dzień Dobry TVN, Beata Pawlikowska. Poznajcie dania, które podróżniczka przywiozła z różnych zakątków świata.
Nie moda, a wiedza powinna kierować nami w wyborze diety, która powinna, przede wszystkim, wspierać nasze zdrowie. W naszej kuchni Daria Ładocha, wraz z córką, Laurą powiedziała m.in. o kształtowaniu nawyków żywieniowych, i dostosowywaniu diety do potrzeb organizmu. Wspólnie przygotowały też trzy dietetyczne posiłki: paprykową zupę z fasolą, dal z papryką i imbirem oraz deser ryżowy z orzechami, ale bez glutenu.
Kilkudniowy pobyt Moniki i Maćka w stolicy Anglii stał się dla nich inspiracją kulinarną. Londyn to miasto wielu kultur. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN zabrali nas w podróż po londyńskich smakach. W menu: angielski pie z serem Stilton, hinduskie sabji, tajskie curry, a na deser turecka baklawa. Smacznego!
Jakich produktów należy unikać, żeby nie narażać się na wzdęcia? Daria Ładocha przedstawiła przepisy, które pomogą nam poradzić sobie ze wzdęciami. Co powinniśmy jeść, a czego nie należy spożywać przy wzdęciach?
Gulasz bez mięsa? Tak to możliwe! Udowodniła to ekspertka kulinarna Daria Ładocha, która w Dzień Dobry TVN przygotowała trzy propozycje tego dania dla wegan.
Natasza Urbańska i Janusz Józefowicz na początku kwietnia spędzili tydzień w Indiach. Dziś w Dzień Dobry TVN mogli tam na chwilę powrócić, bo w naszej kuchni gościliśmy kucharzy rodem z tamtych stron. Przekonaj się co jada się w Indiach.
Praktycznie każdy element z kurczaka można wykorzysta w kuchni. Podsmażana wątróbka, filet z piersi w ziołach, nóżki w galarecie i tradycyjny rosół. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak jeszcze można przyrządzić popularną kurę.
Chciała zostać stomatologiem, ale los pokierował ją w stronę aktorstwa. Teraz może choć częściowo zrealizować swoje marzenia. Została anestezjologiem w nowym serialu medycznym telewizji TVN „Lekarze”. Jak poradzi sobie w tej roli? W kuchni Dzień Dobry TVN podawała, zamiast znieczulenia, dania indyjskie. Towarzyszył jej Piotr Kucharski
Golonki, steki, kiełbasy, boczki... pyszne, ale nie dzisiaj i nie dla nas, bo dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło i zdrowe, korzenne potrawy. Tym razem zaserwował tagine z przyprawą ras el hanout i oliwkami, tartaletki z dyniowym toffi i kokosowe curry z garam masalą. Skorzystajcie z jego prostych i smacznych przepisów!
Aktorka Ewa Gawryluk wróciła niedawno z Goa, a my wybraliśmy razem z Moniką Mrozowską-Szaciłło i jej mężem Maciejem w kulinarną podróż do Indii.
Kofty indyjskie to jedno z najpopularniejszych dań w kuchni indyjskiej. Ich przyrządzenie wymaga nieco wprawy. Jak przygotować tradycyjną koftę indyjską? Poznaj niezawodny przepis.
Banksy w swojej twórczości posługuje się sztuką graffiti, nie wszyscy za nią przepadają, czy nawet tolerują. Podobnie jest z kuchnią brytyjską. Wielu ludziom potrawy kuchni brytyjskiej kojarzą się z czymś niesmacznym tłustym, niezdrowym. Anna Starmach udowadnia, że potrawy kuchni brytyjskiej mogą być wyśmienite.
Ajurweda to w dużym skrócie leczenie i zapobieganie chorobom za pomocą odpowiedniego jedzenia. Metoda powstała w Indiach, ale nie oznacza to, że jej zasad nie możemy stosować w Polsce. Wręcz przeciwnie! O ajurwedzie w kuchni Dzień Dobry TVN mówili Karolina i Maciej Szaciłłowie. Małżeństwo przygotowało: wodę ziołową, tonik poprawiający trawienie, orkiszowe chapati, kitchari i mini pizzę.
W kuchni Dzień Dobry TVN dziś połączenie niestandardowe. Rządzi ciacho i mięso ;) Piotr "Ciacho" Kucharski przygotował same mięsne smakołyki. Na naszym stole pojawił się miedzy innymi pieczony schab, faszerowane polędwiczki czy jesienny gulasz z imbirem.
Już jutro wspólne gotowanie z Piotrem Kucharskim! Przed telewizory zapraszamy już od 8.30! Zobaczcie co ugotujemy i czego będziecie potrzebować: Masz pytania: ddtvn@tvn.pl
Wiecie, jak zabezpieczyć kuchnię przed złymi mocami? W kuchni Dzień Dobry TVN Gabriel Piernikarz, magister sztuki i psychotronik zaprezentował nam kuchnię magiczną. Poznajcie zapomniane właściwości warzyw, ziaren i przypraw, oraz sposoby przyrządzania dań miłosnych.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski na ruszt wrzucił kurczaka. Przygotował z niego aż trzy solidne potrawy. Co powiecie na pikantną, jesienną zupę "jednogarnkową" i pulpeciki drobiowe? Brzmi naprawdę dobrze!
Od samego rana Piotr Kucharski i Marcela Chmielowska gotowali z naszymi widzami! :) Udało się Państwu ugotować, któreś z proponowanych przez nas dań?
Masowo używany w kuchni włoskiej, ale przebojem zdobył także nasze polskie stoły. Pasuje właściwie do wszystkiego - do mięsa, warzyw, sera. Możemy podawać go zarówno na słodko jak i na słono. Zboże idealne? Okazuje się, że tak.
Jak poprawić sobie nastrój w jesienny i pochmurny dzień? Dobrym, rozgrzewającym jedzeniem :) Swoje propozycje przedstawiła Beata Kartowicz, która w kuchnia Dzień Dobry TVN przygotowała takie smakołyki jak curry z dyni, papryki i cukinii, zapiekankę jabłkowo-bakaliową z kruszonką piernikową czy czekoladę na gorąco z karmelizowanymi pomarańczami.
Szef kuchni Michał Stężalski został zwycięzcą konkursu Wine&Food NOBLE NIGHT. Zaprosiliśmy go do kuchni Dzień Dobry TVN, aby zaprezentował nam swój talent kulinarny. Przygotował: cappuccino borowikowe, pierś z gęsi glazurowaną jarzębiną oraz ptasie mleczko.
Lepiej zapobiegać niż leczyć. W Dzień Dobry TVN Maciej i Karolina Szaciłło zaprezentowali swoje przepisy na dania, które wspomagają układ sercowo-naczyniowy: owsiane placuszki, burger z sałatą, cukinia z dynią i czosnkiem i pyszna szarlotka.
Paulina Papierska to zwyciężczyni 1 edycji „Top model”. W kuchni Dzień Dobry TVN, w asyście Andrzeja Polana, przygotowała: białe tortellini z zieloną soczewicą, dynią i jogurtem, krokieciki ziemniaczane z białą kiełbasą i jajkami w koszulce, ser smażony z pomidorami i majonezem bazyliowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan pokazał, jakie dania warto zrobić jutro, aby miło zaskoczyć panie z okazji Dnia Kobiet. Dzielnie wspierał go aktor Rafał Ciszewski, który na bieżąco sprawdzał smaki poszczególnych potraw. Na stole pojawiły się: mini pancake z łososiem, burakiem piklowanym, grapefruitem, rurki z dynią, pieczarkami i serem, polędwiczka wieprzowa z cytrusową kaszą jęczmienną grubą i zupa z kurczaka z serduszkami z kaszy manny i jarmużem.
Jesienią łatwo o przeziębienie, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował dania, które wzmacniają odporność i chronią przed infekcjami. Były więc migdały z pieprzem, bezmięsny żurek z chrzanem, jajkami i grzybami, gulasz z dyni i ciecierzycy, śniadaniowe zapiekane jabłka, syrop z pigwowca do herbaty oraz rozgrzewający napój z imbiru, kurkumy, miodu i cytryny.
Czym tym razem zaskoczyli nas w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak?
Przepisy na gruszkową tartę tatin, jaglankę z gruszką, dyniowe gnocchi z dodatkiem gruszki oraz kanapki z gruszką i figą zaprezentowała nam w Dzień Dobry TVN Anna Starmach.
Papryka, pomidory, cukinia i dynia to warzywa idealnie nadające się do faszerowania. A faszerować można wszystkim: serem, pieczoną papryką, kaszanką, gruszką, orzechami, mięsem i grzybami. W kuchni Dzień Dobry TVN kuchni Piotr Kucharski wypełnił wnętrza tych warzyw przepysznym farszem! Na deser przygotował drożdżówki z powidłami. Smacznego!
W naszej kuchni Piotr Kucharski. Dziś sezonowo i wytrawnie. Zobaczcie jakie przepisy nam dziś zaprezentował! Smacznego!