Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy żonę Pascala Brodnickiego - Agnieszkę Mielczarek, która jest coachem żywieniowym. Udowadnia ona, że z upływającym czasem możemy walczyć nie tylko przy użyciu skalpela, ale także odpowiednią dietą i nawykami żywieniowymi. Co mogą zdziałać dwie łyżki posiekanej rzeżuchy dziennie? Zobaczcie!
Już wiemy dlaczego tak dobrze poszło nam na Euro 2016. Naszym gościem był dziś Szef Kuchni Reprezentacji Polski w Piłce Nożnej - Tomasz Leśniak. Zobaczcie jakie były ulubione dania naszych piłkarzy!
Jej kuchnią i potrawami zachwyca się sama Kayah. Skorzystajcie z przepisów Iwony Zasuwy na twarożek warzywny, orientalną zupę-krem z jaglanką, burgery buraczane. Zobaczcie, jak zrobić makaron z dyni! Do dzieła!
Macie już przygotowane menu na tegoroczny wigilijny stół? W kuchni Dzień Dobry TVN Paweł Małecki ugotował między innymi barszcz na słodko i pokazał jak zrobić idealny piernik.
Ryba po grecku to danie, które gości na wielu polskich stołach podczas Wigilii. Zazwyczaj przyrządza się ją z morskich gatunków ryb o niewielkiej zawartości tłuszczu, dlatego doskonałym wyborem będzie przygotowanie np. dorsza po grecku.
Szaszłyki inspirowane kuchnią tajską - tofu satay, kuchnią indyjską - szaszłyki tandoori z panirem, szaszłyki z seitanu-białka pszenicznego i na deser szaszłyki owocowe. Są to lekkie propozycje na zbliżający się letni okres grillowania.
Zupa indyjska z soczewicy ma wiele odmian. Jej smak w dużej mierze zależy od regionu Indii, w którym jest przygotowywana. Bardzo często jest gęsta jak gulasz, przez co skutecznie zaspokaja głód.
Może być biała, czerwona lub zielona. Ostra, słodka i lekko gorzka. Smakuje wyśmienicie w leczo, z kanapką i w sałatce. W kuchni Dzień Dobry TVN główną bohaterką była papryka, a role drugoplanowe, choć równie ważne, należały do Macieja Szaciłło i Moniki Mrozowska. Będzie Oscar?
Kuchnia indyjska to sztuka kulinarna, która zyskała ogromną popularność na całym świecie. Przepisy kuchni indyjskiej pozwalają przyrządzić aromatyczne, smaczne i zdrowe potrawy. Kuchnia z Indii jest unikalna dzięki wykorzystywanym przyprawom.
Dynia jest typowo jesiennym warzywem. Można ją przyrządzić na tysiąc sposobów. Nasi dzisiejsi goście proponują kilka potraw z dyni: chipsy dyniowe pod czosnkową pierzynką, pierogi dyniowe, placuszki z dyni z kwaśną śmietaną i rydzami oraz kremową zupę z chilli i trawą cytrynową lub z czosnkiem i rozmarynem.
Pudding z nasion chia i karobu, z karmelizowaną gruszką, śliwką i rozmarynem, grillowany ser halloumi z figą i kiełkami, spaghetti z buraka z cynamonem, ryż z czarnuszką i kurkumą, czatnej z bananami, czapati, czyli indyjskie placki z pszennej bądź orkiszowej mąki razowej i lemoniada z natki pietruszki - te przysmaki kuchni ajurwedyjskiej przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Paulina Targalska i Sebastian Maliszewski.
Dzisiaj w naszej kuchni Piotr Kucharski postanowił nakarmić smutnego ziemniaka. Przygotował dla niego potrawy z nabiału: wytrawne pierogi leniwe, kurczaka marynowanego w jogurcie i zupę na maślance. Przekonajcie się, jak smakuje zupa na maślance i sernik z kwaśną śmietaną? Życzymy smacznego!
"Podróżowanie zmienia życie ... i zmienia też śniadanie". W poranna, kulinarną podróż dookoła świata zabrała nas Beata Pawlikowska. Zobaczcie jakie smakołyki przygotowała dziś w kuchni Dzień Dobry TVN. Gdzie na świecie je się obiad na śniadanie? Zobaczcie!
Kardamon kojarzy się Janowi Kuroniowi z grzańcem, a Dorocie Wellman z kawą. Dlaczego? Jak nie przesadzić z tą magiczną przyprawą? W kuchnia Dzień Dobry TVN Jan Kuroń przygotował curry z kurczakiem, polędwiczki wieprzowe z chutneyem i zupę soczewicową. Oczywiście wszystko z dodatkiem kardamonu. Smacznego!
Zaczyna się sezon na pomidory, z tej okazji Daria Ładocha przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN: marynowaną sałatkę z pomidorów koktajlowych, tajskie gazpacho z pomidorami, włoskie pieczone pomidory w ziołowym sosie z łososiem i pomidorowa pastę do warzyw.
Zima zbliża się wielkimi krokami, dlatego warto zapewnić naszemu organizmowi odpowiednią dawkę ciepła i wzmocnić odporność. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania, które na pewno Was rozgrzeją: wegetariański kapuśniak z białej kapusty, kofty wołowe z soczewicą w sosie tandoori masala oraz curry z dynią i krewetkami. Smacznego!
Swoje ulubione przepisy na makaron zaprezentowała, w kuchni Dzień Dobry TVN, Beata Pawlikowska. Poznajcie dania, które podróżniczka przywiozła z różnych zakątków świata.
Nie moda, a wiedza powinna kierować nami w wyborze diety, która powinna, przede wszystkim, wspierać nasze zdrowie. W naszej kuchni Daria Ładocha, wraz z córką, Laurą powiedziała m.in. o kształtowaniu nawyków żywieniowych, i dostosowywaniu diety do potrzeb organizmu. Wspólnie przygotowały też trzy dietetyczne posiłki: paprykową zupę z fasolą, dal z papryką i imbirem oraz deser ryżowy z orzechami, ale bez glutenu.
Kilkudniowy pobyt Moniki i Maćka w stolicy Anglii stał się dla nich inspiracją kulinarną. Londyn to miasto wielu kultur. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN zabrali nas w podróż po londyńskich smakach. W menu: angielski pie z serem Stilton, hinduskie sabji, tajskie curry, a na deser turecka baklawa. Smacznego!
Jakich produktów należy unikać, żeby nie narażać się na wzdęcia? Daria Ładocha przedstawiła przepisy, które pomogą nam poradzić sobie ze wzdęciami. Co powinniśmy jeść, a czego nie należy spożywać przy wzdęciach?
Gulasz bez mięsa? Tak to możliwe! Udowodniła to ekspertka kulinarna Daria Ładocha, która w Dzień Dobry TVN przygotowała trzy propozycje tego dania dla wegan.
Natasza Urbańska i Janusz Józefowicz na początku kwietnia spędzili tydzień w Indiach. Dziś w Dzień Dobry TVN mogli tam na chwilę powrócić, bo w naszej kuchni gościliśmy kucharzy rodem z tamtych stron. Przekonaj się co jada się w Indiach.
Praktycznie każdy element z kurczaka można wykorzysta w kuchni. Podsmażana wątróbka, filet z piersi w ziołach, nóżki w galarecie i tradycyjny rosół. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak jeszcze można przyrządzić popularną kurę.
Chciała zostać stomatologiem, ale los pokierował ją w stronę aktorstwa. Teraz może choć częściowo zrealizować swoje marzenia. Została anestezjologiem w nowym serialu medycznym telewizji TVN „Lekarze”. Jak poradzi sobie w tej roli? W kuchni Dzień Dobry TVN podawała, zamiast znieczulenia, dania indyjskie. Towarzyszył jej Piotr Kucharski
Golonki, steki, kiełbasy, boczki... pyszne, ale nie dzisiaj i nie dla nas, bo dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło i zdrowe, korzenne potrawy. Tym razem zaserwował tagine z przyprawą ras el hanout i oliwkami, tartaletki z dyniowym toffi i kokosowe curry z garam masalą. Skorzystajcie z jego prostych i smacznych przepisów!
Kofty indyjskie to jedno z najpopularniejszych dań w kuchni indyjskiej. Ich przyrządzenie wymaga nieco wprawy. Jak przygotować tradycyjną koftę indyjską? Poznaj niezawodny przepis.