W poniedziałkowe poranki spotykamy się w kuchni Dzień Dobry TVN z Anną Starmach i jej gościem - uczestnikiem/uczestniczką programu "MasterChef". Skorzystajcie z przepisów Karoliny Wysockiej na: risotto z grillowanym grzybami, ptysie na słono z sałatką na ciepło i aromatyczną zupę grzybową z grzanką czosnkową. Przekonajcie się też, jak smakują kurki z kaszą gryczaną i kruche pierogi z prawdziwkami, które poleca Anna Starmach. kto z Was lubi dania z grzybów?
Olga Borys lubi zdrowo i smacznie zjeść. Dorsz na parze, chowder, czyli gęsta, zimowa zupa z dorsza, oraz rostbef pieczony, dynia i grzyby. Smacznego! Oldze w kuchni asystował Andrzej Polan.
W kuchni Dzień Dobry TVN szalały dzieciaki z MasterChefa Junior: Kaja Kołodziej i Michał Grząśko. Przygotowały dla nas swoje popisowe dania: zupę krem z dyni, mini szarlotki, kaczkę sous-vide z puree z dyni piżmowej oraz fondant czekoladowy ze smażonymi lodami. Młodym kucharzom pomagała jurorka „MasterChef Junior” Anna Stermach.
Dziś w naszej kuchni Piotr Kucharski i potrawy jednogarnkowe, czyli gulasze! Rybny, z królika czy fasolowo-grzybowy - który brzmi najsmaczniej? :) Przetestujcie przepisy Piotra!
W kuchni Dzień Dobry TVN swoje popisowe dania przygotowali: Karolina Kowalewska i Mateusz Ratajczyk, którzy pożegnali się wczoraj z MasterChef TVN. Czego nauczyli się w programie i co ich najbardziej zaskoczyło?
W kuchni Dzień Dobry TVN Jakub Kasprzak - zwycięzca konkursu Wine&Food Noble! Poznajcie jego przepisy na leczo w wersji z dynią, papryką i boczkiem oraz z orkiszem pomidorami i dorszem!
Nudności, przeziębienie, choroba lokomocyjna... imbir jest dobry w zasadzie na każdą dolegliwość. Doskonale sprawdza się również w kuchni. Dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski użył sproszkowanej wersji tej przyprawy do przygotowania: ciasta imbirowego z gruszkami, orzechów włoskich w imbirowym karmelu, wołowiny z marchewkowo-imbirowym sosem oraz imbirowej zupa dyniowo-gruszkowej.
W studiu Dzień Dobry TVN David Gaborioud przygotował potrwy bazujące na kaszach. Co powiecie na kaszotto buraczkowe lub kaszotto cukiniowe? Poznajcie przepisy.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje Piotr Kucharski. Pomaga mu Aneta Łańcuchowska. Dietetyczka podpowiada, jakie jeść produkty, by skóra przez długi czas zachowała młody wygląd. Na naszym stole pojawiły się takie potrawy jak: zupa z soczewicy, groch z pieczoną dynią i papryką oraz tatar z łososia i awokado.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Cristinę Catese. Przygotowała dla nas pyszne dania z makaronem i dynią.
Makaron z sosem z dyni, w zależności od przepisu, może mieć zupełnie odmienny smak. Dynia z makaronem z pewnością może zasmakować każdemu - w wersji wegetariańskiej z suszonymi pomidorami lub z pieczarkami, z boczkiem, z cukinią albo z fetą i szpinakiem. Do wyboru mamy makaron z dynią pieczoną lub smażoną.
W kuchni Dzień Dobry TVN Michał Kępiński przygotował potrawy, które możemy spakować do... słoika ;)
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła dynia. Piotr Kucharski przygotował z niej: placuszki dyniowe z makiem, kluseczki dyniowe z łazankami i masłem szałwiowym, zapiekankę dyniową i azjatycki bulion z makaronem dyniowym. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Laurę Osękę, gotującą psycholożkę i psychodietetyczkę. Laura przygotowała dla nas jesienne pyszności, między innymi cukiniowe zawijasy, dynię hasselback, zapiekankę jabłkowo-jeżynową i zapiekankę malinowo-brzoskwiniową.
W naszej kuchni Piotr Kucharski przedstawił swoje przepisy na pyszne dania z dyni. Jak ją przechowywać, jakie są jej rodzaje i jakie ma właściwości?
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN - zrazy. Poznajcie przepisy Andrzeja Polana na zrazy tradycyjne: zraz wołowy jak w domu z kaszą buraczaną, zraz z mięsa mielonego w kremie z ziemniaka i pora oraz wersję "na słodko": zraz nie zraz ale zwijany tak samo z ciasta drożdżowego i powideł!
Swoje przepisy na pyszne chinkali i chaczapuri zdradził nam dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Levan Dumbowski – szef kuchni Restauracji Leo's Marani.
Oliwa z oliwek to płynne złoto, tajemnica zdrowia i dobrej witalności wszystkich miłośników kuchni śródziemnomorskiej. W sklepach mamy ogromny wyrób oliwy: extra Vergine, z pierwszego tłoczenia, z wytłoczyn z oliwek. W kuchni Dzień Dobry TVN Pascal Brodnicki opowiedział o sekretach eliksiru długowieczności oraz przyrządził kilka swoich popisowych dań.
Wiosna za oknem i wiosna w kuchni Dzień Dobry TVN! Blogerka kulinarna Joanna Prus przygotowała dzisiaj: ciasto marchewkowe z figami na oleju, tofu w sezamie z orientalnym sosem, owsiankowe placuszki na śniadanie. Na stole pojawił się również miodowy kurczak podany na smażonej gruszce, rukoli i gorgonzoli.
Jeżeli wciąż czujecie się przejedzeni po świętach, mamy dla Was propozycję - lekką kuchnię noworoczoną. Co jeść, by się nie przejeść i nie przytyć - radzi w Dzień Dobry TVN kucharz Piotr Kucharski. Skorzystajcie z naszych przepisów!
Tym razem mistrz Robert Sowa przygotował kotleciki jagnięce kebab-gyros, grillowane papryki z tartym serem feta i grillowane kotlety schabowe kebab-gyros. Wypróbójcie jego przepisy!
czyli wszystkie wcielenia aktorskie Katarzyny Kwiatkowskiej! Kiedy poszła na pierwszy casting na parodystkę do show w telewizji TVN, nie spodziewała się wiele. Potrafiła tylko zrobić „Jandę”. W tej chwili nie wyobrażamy sobie parodii Krystyny Jandy, Dody czy Magdy Gessler inaczej niż w wykonaniu Katarzyny Kwiatkowskiej. Sama Kasia przyznaje, że udział w programie Szymona Majewskiego odmienił jej życie. W tej chwili na antenę TVN7 wchodzi serial „Reguły gry”, w którym Kasia gra jedną z głównych ról.
Kucharz Robert Sowa poleca grillowaną karkówkę, nadziewane pikantne pieczarki z grilla i sałatkę sezonową do grillowanych mięs. Pogoda idealna do tego, by grillować, dlatego zachęcamy do wypróbowania przepisów Roberta Sowy.
Świąteczne przygotowania czas zacząć! Dziś Beata Śniechowska, zwyciężczyni Masterchefa, przedstawiła swoje przepisy na pyszne pierniczki. Skorzystacie z jej przepisów? :)
W przygotowaniu pysznych posiłków liczy się smak składników, ale jak przekonają nas dzisiaj chłopcy, również sposób ich produkcji. Zobaczcie sami, jak przygotować prawdziwe jedzenie.
Z okazji Światowego Dnia Jabłka przepisy na bazie tych owoców przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Sebastiana Olma – szef kuchni Restauracji Belvedere. Dziś w menu: krem selerowy z jabłkiem i imbirem, racuchy z daktylami i jabłkiem oraz pieczone jabłka z sosem waniliowym anyżem i goździkami
Można je przyrządzić na różne sposoby. Nie tylko w oleju, occie czy śmietanie. Panie Kartowicz serwują w kuchni Dzień Dobry TVN śledzie w zalewie wiśniowej z granatem, w suszonych pomidorach, ze śliwkami, z burakami i jabłkami, po tatarsku, w porach i... Które z ich propozycji podasz na swoim świątecznym stole?
W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska przygotowała bezcukrowe wersje świątecznych wypieków: sernik, pierniczki, bułki drożdżowe i komosę, która zastąpi kutię. Skusicie się na takie zdrowe frykasy? :)
Wszyscy znają falafle – to nocna przekąska w barach, najpopularniejsze uliczne jedzenie w Berlinie i ostatni ratunek dla wygłodniałych wegan i wegetarian na prawie każdej szerokości geograficznej. Jednak falafle znane z tanich barów nie mają nic wspólnego z tymi zrobionymi w domu. Domowe kotleciki z cieciorki są chrupiące, nie za tłuste i już z daleka pachną aromatycznymi przyprawami. Jak je przygotować?
Piotr Kucharski w studiu Dzień Dobry TVN udowadnia, że zapiekanki nie muszą być nudne.Spróbujcie przepisu Piotrka na zapiekanki z kaszanką i karmelizowaną cebulą, zapiekankę z gruszką, ricottą i miodem oraz ze szpinakiem i jajkiem.