Dziś w naszej kuchni gościliśmy jurorkę programu "Taniec z gwiazdami". Możecie sami ocenić jak sobie poradziła.

    Ostrygi z dressingiem z chili i kolendry, świeże figi faszerowane imbirem i kurczakiem, roladki z łososia wędzonego oraz smażone banany z sałatką z truskawek... Te pyszne potrawy przygotował niezastąpiony Joseph Seeletso, dla przyjaciół Józek.

    Amatorów smacznej i pachnącej kapusty kiszonej z pewnością ucieszą przepisy mistrza Andrzeja Polana.

    Kiedy cały świat zwrócony jest w stronę Białego Domu, Joseph Seleetso przygotował dzisiaj pieczone skrzydełka na ostro, grillowaną kukurydzę z masełkiem ziołowym, żeberka z domowym sosem barbecue oraz ciasto z brzoskwinią, morelą i wiśniami, czyli potrawy kuchni amerykańskiej.

    Sylwia Gruchała przyznała nam się, że nigdy nie potrafiła gotować, ale dla swojego ukochanego Luigiego postanowiła to zmienić. Jest właśnie w trakcie kursu gotowania. Sprawdziliśmy jak sobie radzi.

    Sałatka z koprem włoskim, pieczony koper włoski z boczkiem i śmietanką kokosową, kasza pęczak z koprem włoskim i krewetkami to propozycje naszego Józka, czyli Josepha Seeletso.

    Książka "Na garnuszku życia" to wspomnienia popularnego i lubianego aktora Andrzeja Grabowskiego. Autor z dużą dawką humoru opowiada o swoim dzieciństwie, młodości, najbliższych, dzieląc się z czytelnikami swoimi spostrzeżeniami i przemyśleniami. Co przygotował w naszej kuchni?

    Kamila Kamińska prowadzi w ośrodku Bim Bom zajęcia kucharskie dla maluchów. Celem zajęć nie jest tylko nauczenie dzieci gotowania, ale także wytłumaczenie im, skąd biorą się produkty, które znajdą się później na ich talerzach.

    Dziś Robert Sowa do wspólnego gotowania zaprosił Karolinę Nolbrzak. Razem przygotowali pieczoną polędwicę wołową z sosem berneńskim i aromatyczne warzywa z grzybami z patelni.

    Leszek Blanik, pierwszy mistrz olimpijski w historii polskiej gimnastyki, wraz ze swoją mamą byli gośćmi w kuchni Dzień Dobry TVN. Przyrządzili dla nas pierś z indyka z miodem, ryżem i pomarańczą i sałatkę owocową z miodem.

    Kaczka wiśniaczka, Siedzi kurczak na piwie i Zadyma z indykiem to oryginalne nazwy, skomponowanych przez mistrza Andrzeja Polana, potraw.

    Joseph Seeletso, zwany pieszczotliwie Józkiem, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pieczone mule z musem brokułowym, curry z kurczaka z ryżem basmati oraz panna cotta z egzotycznymi owocami. Palce lizać!

    Kiedyś pierogi przygotowywane były w Polskiej kuchni tylko na święta. Teraz można je jeść codzienne, pod warunkiem, że ma się chwilę na ich przygotowanie, bo pierogi są wymagającą potrawą. Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne pierogi.

    Jak przyrządzić dobre risotto? Maya Wisikiewicz i Gosia Polańczykz Funky Food zdradziły kilka sekretów w kuchni Dzień Dobry TVN. Przygotowały też risotto klasyczne, risotto z dynią i wędzonym oscypkiem oraz risotto biało-czerwone.

    Robert Sowa w tym tygodniu do pomocy w kuchni "Dzień Dobry TVN" zaprosił Kasię Zielińską. Razem przyrządzili jagnięcinę duszoną z pomidorami i pikantną czerwoną fasolę z mieloną wołowiną.

    Bogusław Buczek, właściciel restauracji "Smaki Warszawy", przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN przepyszny deser z kasztanów.

    Robertowi Sowie asystuje dziś Alan Andersz. Wiemy już, że umie tańczyć, ale jak poradzi sobie w kuchni?

    Na planie „ BrzydUli” panuje rodzinna atmosfera, którą aktorzy postarali się przenieść do naszej kuchni.

    ONZ ogłosiła rok 2008 Rokiem Ziemniaka. Ziemniak jest bogaty w skrobię i witaminę C. Jest łatwym i tanim w uprawie warzywem. Dzięki niemu Polska jest największych potęg ziemniaczanych świata, a przeciętny Polak zjada 130 kilogramów ziemniaków rocznie.

    W miniony piątek prezydent Lech Kaczyński poleciał do Brukseli na nieformalny szczyt Unii Europejskiej. Częścią szczytu był uroczysty lunch, który zainspirował nas do przybliżenia potraw kuchni belgijskiej. Maya Wisikiewicz i Gosia Polańczyk z FankyFood przygotowały kilka popisowych potraw.

    Szpinak i mahimahi gotowane na oliwie, sałatka z groszku śnieżnego i jaj przepiórki z dressingiem z tabasco, pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i rodzynkami to dania, które Joseph "Józek" Seleetso przygotował w kuchni Dzień dobry TVN.

    Dorota Deląg, którą znamy z licznych ról serialowych, pod komendą Roberta Sowy, przygotuje dla nas flaki z lina.

    Kucharze z restauracji Nowa La Boheme przygotowali w studiu Dzień Dobry TVN trzy potrawy, które będą serwować podczas prezydenckiej gali.

    Znany ze swoich niezwykłych umiejętności i wyszukanych pomysłów kulinarnych, Piotr Pabisiak, pełni funkcję szefa kuchni krakowskiego hotelu Radisson SAS. Dziś specjalnie dla nas zajął się w kuchni przygotowaniem owoców morza.

    Andrzej Polan przygotował w Dzień Dobry TVN kilka słodkich propozycji... karmelki migdałowe, cytrynowe i sernik z karmelem.

    Daniel Twardo, szef kuchni w restauracji "Smaki Warszawy", wspólnie z Rafałem Krzysztoniakiem, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN krem z białych ziemniaków ze śmietanką i oliwą truflową, zraziki z polędwiczek wieprzowych z krewetkami i malinowy suflet w pomarańczy.