Dziś w kuchni Monika i Maciek zaprezentują nam swoje ulubione przepisy inspirowane Jamie'm Oliverem. Brytyjski kucharz podbił serca i podniebienia nie tylko naszych szefów kuchni ale i telewidzów na całym świecie. Oliver jest autorem kilku książek kulinarnych, programów telewizyjny oraz restauracji. Brytyjczyk uwielbia kuchnię włoską, dlatego przedstawimy Państwu wyśmienity przepis na calzone, risotto i makaron. Specjalnością Oliveria są również proste potrawy z warzyw, dlatego w naszej kuchni upieczemy pyszną kapustę z przyprawami. Będzie soczyście, świeżo i aromatycznie. Zupełnie jak w kuchni Olivera!

    Jak co tydzień w piątek, spotykamy się w kuchni Dzień Dobry TVN Anną Starmach. Tym razem zainspirowana obrazem Pietera Brueghel'a "Zimowy pejzaż z pułapką na ptaki" oraz widokiem za oknem, przygotowała dla Was sycące zimowe potrawy: gulasz, zupę cebulową, ciasto orzechowe i gorącą czekoladę z wanilią. Smacznego!

    W tym roku najprawdopodobniej blisko 4 mln ton żywności zmarnujemy i wyrzucimy do śmieci. To tak jakbyśmy trzykrotnie zapełnili jedzeniem Stadion Narodowy w Warszawie. Co zrobić, żeby ograniczyć marnowanie jedzenia odpowiedzieli nam na to nasi goście Jan i Jakub Kuroń, doświadczeni kucharze, którzy wspierają akcję "Nie marnuj jedzenia".

    Kasia Glinka i Ania Korcz razem z Anią Starmach przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN kilka kulinarnych propozycji na święta.

    Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż Maciej przygotowali w kuchni Dzień dobry TVN smakowite grzanki i zapiekanki.

    W kolejnym wtorkowym, rodzinnym gotowaniu w Dzień Dobry TVN. Swoje ulubione potrawy wraz z Andrzejem Polanem przygotowali rodzice Kuby i Pawła - Dagmara i Krzysztof z Wrocławia.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach zaprezentowała nam na ile sposobów można wykorzystać śmietanę w kuchni!

    Joseph Seeletso zabrał nas w podróż w głąb smaków Afryki. Tym razem zamiast eksperymentować z daniami naszej rodzimej polskiej kuchni, powróci do swoich korzeni i zaprezentuje nam popularne dania z Botswany.

    W kuchni Dzień dobry TVN, jak w każdy poniedziałek gościliśmy,Monikę Mrozowską wraz mężem Maciejem Szaciłło. Tym razem przygotowali oryginalne potrawy z PIT-em. jak smakuje PIT-36, 37 lub 38?

    Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji "Gotuj o wszystko", przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy inspirowane sztuką Pollocka.

    W kolejnym odcinku "Podróżnika kulinarnego" rozmawiamy o jedzeniu w czasie postu. Krytyk kulinarny Maciej Nowak porównuje, jakie menu w tym czasie proponują warszawskie, a jakie moskiewskie restauracje.

    Garstka orzechów włoskich zawiera dwa razy więcej przeciwutleniaczy niż pozostałe orzechy. Jak zauważają naukowcy z American Chemical Society, orzechy włoskie są jednak wciąż zbyt rzadko spożywane. Tymczasem występujące w nich przeciwutleniacze działają od 2 do 15 razy mocniej niż witamina E.

    30 marca to Światowy Dzień Muffinka. Postanowiliśmy uczcić to święto i przygotować pyszne babeczki. Piotr Kucharski, zwycięzca 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko", zaprezentował kilka ciekawych pomysłów na ciasteczka. Nie tylko na słodko!

    W każdy wtorek w Dzień Dobry TVN gościmy gotujące rodziny, które wspólnie z Andrzejem Polanem przygotowują swoje ulubione potrawy. Dzisiaj spotkanie z Dorotą i Tomaszem Doruchowskimi. Choć w ich kuchni rządzi Tomasz, to właśnie Dorota wysłała do Dzień Dobry TVN zgłoszenie na adres: gotowanie@tvn.pl

    Tym razem Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż Maciej Szaciłło zainspirowani wyjazdem do Włoch przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN pasty i... antipasti. Zapraszamy na wyśmienitą, włoską ucztę!

    W dzisiejszym programie Ania Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", przygotowała smaczne przekąski, które przydać się mogą podczas wyjazdu na zimowe ferie.

    Kucharz Joseph Józek" Seeletso zaskakuje smacznymi potrawami z sera.

    Kolorem miłości niezaprzeczalnie jest czerwień. To też kolor rozdziału „Miłość” w książce kucharskiej Magdy Gessler. Czerwień w wielu językach jest synonimem słowa „piękny”. Taka też będzie dzisiejsza kuchnia w Dzień Dobry TVN - miłosna, przepiękna, pełna przepychu. Przepisy, które przygotuje mistrzyni kuchni z pewnością będą ekstazą zmysłów i kombinacją smaków idealną na wieczorną kolację we dwoje.

    Marysia nie umie gotować, wstydzi się tego, bo uważa, że każda kobieta z dobrego domu powinna błyszczeć w kuchni. W Dzień Dobry TVN odebrała pierwszą lekcję od mistrza Roberta Sowy.

    Prawidłowe żywienie dzieci to niełatwa sztuka. Często brakuje nam pomysłów jak zachęcić je do zjedzenia wartościowego posiłku albo spróbowania nowych potraw i warzyw. W studiu aktorka Ewa Gawryluk razem ze swoją córka Marysią i Katią Roman Trzaską, właścicielką szkoły gotowania dla dzieci "LIttle Chef", zdradziły nam niezbędne wskazówki dotyczące żywienia dzieci.

    Joseph Seelesto proponuje potrawy inspirowane włoską kuchnią: risotto z morelami, linguine z groszkiem i krewetkami, klasyczną panna cottę z sałatką owocową i sałatkę z fig oraz gorgonzoli.

    Zobacz relację Grzegorza Łapanowskiego z Lyonu, gdzie odbyły się Mistrzostwa Świata Kucharzy, w których brała także udział polska ekipa.

    Musztarda - przyprawa, której głównym składnikiem są ziarna gorczycy. Powstała w starożytnym Rzymie na początku naszej ery i od razu uznawano ją za przyprawę o wartościach leczniczych. Łagodzi bóle reumatyczne, pobudza trawienie tłuszczu, działa antybakteryjnie oraz obniża ciśnienie krwi.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościł dziś Jacek Grochowina, szef kuchni restauracji Amber został zaproszony do Paryża, gdzie w hotelu Bristol zaprezentował swoje niezwykłe umiejętności. Kamera Dzień Dobry TVN towarzyszyła mu w tej wyprawie. A w naszej kuchni przedstawił przepis na kilka wyjątkowych potraw.

    Anna Stamach, zwyciężczyni 1. edycji konkursu "Gotuj o wszystko" przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN dania inspirowane obrazem „Mleczarka” Jana Vermeera.