Dziś w kuchni dania inspirowane potrawami japońskimi, które podaje się tradycyjnie przez pierwsze trzy dni Nowego Roku. Ten czas Japończycy spędzają z bliskimi. Na stołach pojawiają się tradycyjne potrawy.

    Dzisiaj Ania Starmach wraz ze swoim chłopakiem Maćkiem przyrządzali w Dzień Dobry TVN specjały na sylwestrowy wieczór. Użyli do tego składników, które w wielu krajach uważane są za szczęśliwe i obowiązkowo należy je spożyć w ostatnią noc roku.

    Joseph "Józek" Seeletso do sylwestrowego szampana proponuje: roladki z cukinii i fety, steki z piersi kurczaka z pieczoną papryką, smażone banany oprószone kakao i żeberka wieprzowe z pikantną glazurą pomarańczową. Smacznego!

    Sok warzywny z imbirem, energetyczny sok z selera, sałatka ziołowa z sezamem lub kolorowa sałatka wielowarzywna to tylko niektóre z propozycji Beaty Kartowicz, które pozwolą oczyścić organizm po świątecznym obżarstwie.

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach, zwyciężczyni konkursu "Gotuj o wszystko" razem ze swoją siostrą Agatą przygotowały dla nas kilka ciekawych propozycji kulinarnych na Wigilię.

    Przed świętami Bożego Narodzenia jest zawsze dużo zamieszania. Dorosłym, miedzy pracą, zakupami, gotowaniem i sprzątaniem, trudno jest znaleźć czas dla dzieci. Rodzice większość czasu spędzają w kuchni, a to jest dobre miejsce, żeby zorganizować czas dzieciom. Dorota Zawadzka przedstawia kilka pomysłów na kolorowe świąteczne kanapki.

    W kuchni DDTVN gościliśmy Annę Stoici-Nieprzecką, uczestniczkę "Gotuj o Wszystko", która niestety tuż przed finałem musiała pożegnać się z programem. Ania - z pochodzenia Greczynka - przygotowała typowe, greckie potrawy na święta. Smacznego!

    Edyta Herbuś od niedawna jest wegetarianką. Mniej więcej rok temu podjęła decyzje o rezygnacji z jedzenia mięsa. Dziś w Dzień Dobry TVN u boku Roberta Sowy przygotowała dla nas kilka ciekawych, bezmięsnych propozycji.

    „Poradnik Dzień Dobry TVN” to prawdziwa skarbnica wiedzy. Jeśli szukasz kulinarnych inspiracji, trafiłeś idealnie! Swoje popisowe dania, spisane na kartach naszego poradnika, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował mistrz niecodziennych połączeń smakowych Joseph „Józek” Seeletso. Smacznego!

    Dziś w kuchni Monika i Maciej przygotowali dania według swoich najlepszych przepisów, które znalazły się w poradniku Dzień Dobry TVN. Przypomnieli, jak szybko i zdrowo można przygotować smaczny, pełnowartościowy i bezmięsny posiłek. Dzięki instrukcjom naszych kucharzy już dziś będziecie mogli przygotować smaczne tagliatelle z bobem, chleb marokański, pastę z tofu, a na deser lub pyszne kruche ciasteczka z masą migdałową i musem malinowym.

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN całą górę słodkich wypieków przygotowały dla nas Urszula Dudziak i jej córka Kasia Urbaniak.

    Ulubiony przysmak dzieci i dorosłych. Słodka, tłusta i kaloryczna chałwa. Podróżnik kulinarny, Maciej Nowak, pod lupę wziął chałwę. Skąd pochodzi i jak powstaje przysmak znany na całym świecie?

    Marieta Durda, uczestniczka "Gotuj o wszystko", która w ostatnim odcinku odpadła z rywalizacji, była gościem Dzień Dobry TVN.

    Chcesz wiedzieć, jak smakuje pudding chlebowy Józka? Przygotuj go w zaciszu swojej kuchni według przepisu Josepha "Józka" Seeletso.

    Dziś przygotowaliśmy słodycze, które można podarować na Mikołajki bliskiej osobie. Taki własnoręcznie przygotowany upominek może być świetną alternatywą dla mało oryginalnych prezentów kupionych w sklepie. Ciasteczka zapakowane w tekturowe pudełko lub czekoladki zawinięte w bibułkę i przewiązane koronkową tasiemką to tylko niektóre z pomysłów na drobiazgi od serca.

    Sonia Bohosiewicz firmuje swoim nazwiskiem nową restaurację sushi o wdzięcznej nazwie sushibu.pl, a sushi to zdecydowanie jedna z jej ulubionych potraw. Dziś w Dzień Dobry TVN przyrządziła dla nas cały talerz tych orientalnych przysmaków.

    Nasza polska kuchnia potrafi inspirować. Zainspirowała Patryka Wróblewskiego, uczestnika 2. edycji "Gotuj o wszysto", który odpadł w piątym odcinku. Dziś gościmy go w kuchni Dzień Dobry TVN.

    Beata Kartowicz proponuje dobrą w mroźne dni zupę cebulową, polędwiczkę wieprzową i jabłko pieczone z bakaliami.

    Podstawowym źródłem energii są węglowodany. Organizm rozkłada je na pojedyncze molekuły glukozy, które transportowane są przez krew i przechowywane w wątrobie. Możemy dostarczać naszemu ciału węglowodany proste lub złożone. Te drugie są znakomitym źródłem energii. Do tej grupy produktów zaliczamy wszelkiego rodzaju produkty pełnoziarniste.

    To obecnie jeden z najbardziej znanych Czechów w Polsce, a wszystko za sprawą Tańca z Gwiazdami. Tydzień temu odpadł z rywalizacji o kryształowa kulę w XII edycji programu w półfinałowym odcinku. A dziś w Dzień Dobry TVN mógł sprawdzić się w kuchni u boku Roberta Sowy.

    Dziś udało nam się zaprosić dwie wielkie śpiewaczki operowe Małgorzatę Walewską i Aleksandrę Kurzak. W kuchni przygotowały specjalnie dla nas kilka potraw.

    Inspiracją do kuchni w dzisiejszym programie jest obraz Francisco Goi „Maja naga”. Wyruszymy w podróż do egzotycznej Hiszpanii, gdzie czas spłynie w zupełnie innym tempie, gotowanie jest pasją, a celebracja posiłku zamienia się w niekończące ucztowanie.

    Czy wiedzieliście, że Marylin Monroe była wspaniała kucharką? Aktorka uwielbiała gotować, co więcej także sama komponowała swoje potrawy. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN nasi kucharze - Tomek Jakubiak i Grzegorz Łapanowski wypróbowali odnalezione przepisy jej autorstwa.

    Przekonajcie się, co tym razem przygotowała dla Was w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji "Gotuj o wszystko".

    Orkisz spożywany był już w starożytności. W czasach rzymskich był posiłkiem gladiatorów i zawodników igrzysk. Zapewniał siłę i wytrwałość. Dziś orkisz powraca z zapomnienia. Produkty na bazie orkiszu dostępne są w wielu sklepach, a w piekarni można kupić orkiszowy chleb. Dlaczego warto go jeść? Piotr Kucharski przedstawia propozycję dań z orkiszu.

    Lekki, zdrowy, słodki i pyszny. Deser... z miodem, orzechami i jogurtem...

    Wielkimi krokami zbliża się tłusty czwartek, dlatego chcemy pokazać, że tłusta kuchnia wbrew pozorom może być bardzo zdrowa. Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło zaprezentowali różnorodne oleje tłoczone na zimno oraz wiele sposobów na to, jak można je wykorzystać w kuchni.