Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN, za sprawą Cristiny Catese, serwujemy Wam włoską kuchnię na poprawę nastroju i poniedziałkową chandrę. Skorzystajcie z przepisów Cristiny na: zapiekankę z bakłażanów, tortelloni z kalafiorem, zmienikami i anchois oraz babeczki babci z jabłkiem i cynamonem. Smacznego!
Jakimi produktami można obniżyć indeks glikemiczny potrawy? Piotra Kucharskiego, w kuchni Dzień Dobry TVN, instruowała w tej kwestii Aneta Łańuchowska. Dietetyczka na drugie śniadanie przygotowała płatki owsiane z jogurtem oraz bananem oraz kaszę gryczaną z tofu i warzywami. Piotr upiekł boczek z sosem jabłkowym oraz pyszny sernik z sera koziego.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha wyszła naprzeciw tym, którzy chcieliby gotować, ale nie wiedzą od czego zacząć. Daria udowodniła, że przygotowanie zdrowego posiłku może być szybkie i łatwe :) Na naszym stole pojawiły się takie dania jak faszerowane papryki, sałatka z orkiszem, burakiem, mozzarellą i orzechami pini oraz miodowy kurczak z basmati i curry.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Tomasz Dekera, który zdradził nam, jak upiec chleb idealny. Okazuje się, że do pieczenia chleba nie są nam potrzebne specjalistyczne sprzęty. Wystarczą dobre składniki i szczere chęci, a więc do dzieła! ;)
Za oknem mróz, dlatego dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował potrawy rozgrzewające. Co powiecie na kantońską zupę z pulpecikami i jajkiem, taco czy makaron z sosem Alfredo? Brzmi naprawdę pysznie!
Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy uczestniczkę Masterchefa Gaję Kuroń oraz Patryka Piskorza, uczestnika Masterchefa Junior. Ten duet przygotował dla nas pudding z tapioką i mango, egzotyczną sałatkę z krewetkami i pyszną zupę ramen. Smacznego!
Dziś za sprawą restauratorki Malki Kafki i jej kucharskiej książki macie niepowtarzalną szansę zakosztować kuchni izraelskiej. Malka zabierze Was na śniadanie do Tel Awiwu. Skorzystajcie z jej przepisów i rozsmakujcie się w prawdziwej szakszuce, hummusie i baba ghanoush. To będzie bardzo duże śniadanie. Smacznego!
Do tej pory we wtorki w kuchni Dzień Dobry TVN rządził Piotr Kucharski. Od nowego sezonu Dzień Dobry TVN Piotrowi pomagać będzie Aneta Łańcuchowska. Dziś kucharz i dietetyczka przygotowali potrawy nie tylko smaczne i zdrowe, ale też tanie. Zupa rybna na obierkach warzyw? Dlaczego nie! Na naszym stole pojawiły się takie pyszności jak: sałatka z makaronem, z ciecierzycą i zielonymi warzywami, soczewicowa zupa z imbirem, szpinakiem i marchewką, zupa rybna i filety z dorady na pure marchewkowym.
Migna Buchelt jest Wenezuelką, która mieszka w Polsce od 17 lat. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała dla nas pyszne dania, których nauczyła się od swojej babci.
Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy chińskiego kucharza Li Chi. Przygotował dla nas: ogórka w sosie czosnkowym, pierogi z ciastem jajecznym faszerowane wieprzowiną oraz kulki ryżowe faszerowane czarnym sezamem.
Z okazji zbliżających się Walentynek, Piotr Kucharski przygotował dania pełne afrodyzjaków. Co powiecie na sałatkę z truskawkami i awokado, krewetki w salsie mango z chilli oraz czekoladowym creme brulle?
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach udowadnia, że kotlety nie muszą być nudne. Ania zaproponowała kotlety w panierce z ziaren i pestek, z orzechów czy płatków kukurydzianych. Spróbujecie?
W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese pokazała, jak krok po kroku zrobić prawdziwą, włoską lasagnę. Cristina przygotowała tradycyjną lasagnę z mięsem oraz w wersji wegetariańskiej, z samymi warzywami. Którą wersję wybieracie?
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował dziś Piotr Kucharski, który przygotował polskie pierogi. Pojawiły się klasyczne pierogi ruskie, pierogi z kapustą, kaszą i grzybami. W wersji na słodko Piotr przygotował pierogi z prażoną gruszką. Aż ślinka cieknie!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Bartka Kieżuna, który przygotował potrawy kuchni włoskiej. Na naszym stole pojawiła się pasta at limone, insalata di finocchio, a na deser biscotti al limone. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha pokazała, jak w prosty sposób przygotować smaczne i zdrowe potrawy. Co powiecie na sałatkę z pęczakiem, soczewicą, kozim serem i rukolą lub kaszę orkiszową z pesto z suszonych pomidorów?
Kuchni japońska kojarzy się przede wszystkim z tradycyjnym sushi. W rzeczywistości jest znacznie bogatsza. By poznać japońską kuchnię, dziennikarka Dzień Dobry TVN Katarzyna Olubińska wybrała się do rezydencji ambasadora Japonii w Polsce. Czym jest umami? Jakie polskie danie ambasador Japonii lubi najbardziej? Dlaczego w Japonii "poleruje się" ryż? I jak przygotowuje się wasabi?
Wiele osób uwielbia jeść racuchy, ale nie wszyscy potrafią je zrobić. Z pomocą przyszedł szef kuchni Jakub Kasprzak. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował racuchy z jabłkami i racuchy gryczane z dzikiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś Piotr Kucharski, którego zainspirowała kuchnia wojskowa. Na naszym stole pojawiły się takie smakołyki jak: grochówka z wkładką, kapusta a'la bigos i pulpety w sosie. Smacznego!
Anna Starmach, w kuchni Dzień Dobry TVN, pokazuje jakie dania przygotować zimą, by poczuć smak lata. W tym celu sięga po mrożonki. Które warzywa możemy zamrozić, by móc z nich korzystać w środku zimy? Dlaczego nie możemy ponownie zamraża rozmrożonych warzyw? Skorzystajcie z przepisu Anny na zielone curry, tartę grzybową, owoce pod kruszonką i wegetariańskie klopsiki.
Artur Moroz, szef kuchni i właściciel toruńskiego "Pikado", miał zaszczyt gotować dla Stinga. Muzyk tak bardzo rozsmakował się w toruńskim rosole z gołębia, że napisał o tym na swoim facebookowym profilu. W kuchni Dzień Dobry TVN maestro zdradził nam tajemnicę tej niezwykłej zupy.
W starożytnym Egipcie cebula była uznawana jako środek płatniczy. Podobno tak wyglądała wyplata budowniczych piramid - mówi kucharz Jan Kuroń. Dzisiejszy odcinek cyklu "Jasiek zna się!" poświęcony jest cebuli i czosnkowi, który uznawany jest za naturalny antybiotyk. Najlepiej spożywać go na świeżo, w postaci past lub jako dodatek do twarogów i sałatek.
Depresja, stany lękowe czy podenerwowanie mogą wynikać z braku witamin i mikroelementów. W kuchni Dzień Dobry TVN dietetyczka i psycholog Agata Ziemnicka-Łaska przygotowała smaczne dania, które pomogą ukoić nerwy.
W kuchni Dzień Dobry TVN królowały dziś cytryny. Andrzej Polan przygotował je w niekonwencjonalnym wydaniu, bo na słodko :) Co powiecie na tort herbaciany z cytrynowym kremem, babeczki z cytrynową nutą i cukrem miętowym i mus cytrynowy z sezamkami?
W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy Agnieszkę Paczóską i Marta Jagodzińską, które przygotowały bajecznie wyglądające torty. Dziewczyny zdradziły także, jak dekorować torty i zrobić masę cukrową.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski ugotował uwielbianą przez większość z nas pomidorową. Piotr proponuje klasyczną zupę, ale zamiast tradycyjnego ryżu, kulki ryżowe z rozpływającym się serem w środku. Co powiecie na zupę pomidorową z pieczonymi warzywami oraz pomidorową a'la pizzę?
Dzisiaj jest Dzień Dziadka. Z tej okazji blogerka kulinarna Anna Włodarczyk przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN pyszności, które będą smakowały każdemu dziadkowi.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościmy Martę Śliwicką i Tosię Koło. Blogerki przygotowały dla nas energetyczne śniadanie w wersji wytrawnej i na słodko. Co powiecie na cynamonowe wianuszki z karmelizowanym bananem, pastę z pieczonego kalafiora, placuszki z ricotty z bananami i masłem cynamonowym oraz szwedzką kanapkę?
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Andrzeja Polana, który przygotował zapiekanki. Co powiecie na białą zapiekankę z kurczakiem i fasolą lub słodką makaronową zapiekankę z twarogiem i malinami?
Za sprawą Mariusza Malinowskiego i mistrza cukiernictwa Ryszarda Brola mogliśmy w kuchni Dzień Dobry TVN spróbować śląskich, karnawałowych przysmaków. Jak robi się ser z kminkiem, wołowinę z musem z musztardy i krupnik?