Autorka książek kulinarnych - Samar Khanafer postanowiła zabrać nas w kulinarną podróż dookoła świata. Zobaczcie jakie przepisy nam zaproponowała! Smacznego.
Dziś w kuchnio Dzień Dobry Wakacje prawdziwa gratka dla wielbicieli słodyczy! Jan Kuroń przygotował kilka deserów, które idealnie się sprawdza w czasie letnich upałów: lody bananowo-owocowe, tarta z owocami i kremem waniliowym, creme patiserie i mus malinowy z kremem z białej czekolady! Smacznego!
W strefie Kikkoman, w ramach Projektu Plaża, gościliśmy dziś Tomasza Jakubiaka. Opowiedział nam o umami czyli piątym, obok słodkiego, gorzkiego, kwaśnego i słonego, smaku i przygotował baaardzo konkretne polsko-amerykańskie śniadanie. Które danie skusiło Oliviera Janiaka? Zobaczcie.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje prowansalskie pyszności. Kucharz David Gaboriaud przygotował dla nas: mule po prowansalsku, letnią i kolorową sałatę z burattą oraz tartę z truskawkami i kremem patissiere. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Piotr Kucharski przygotował dania, których głównym składnikiem jest czekolada. A to wszystko z okazji Światowego Dnia Czekolady.
Dziennikarka Katarzyna Olubińska miała okazję spotkać się z szefem kuchni i wicemistrzem Polski grillowania Łukaszem Konikiem. Powiedział jej między innymi, jakie mięsa powinny znaleźć się na grillu i jak długo należy grillować steki.
Julka Cymbaluk to zwyciężczyni drugiej edycji MasterChef Junior. Dziennikarce Dzień Dobry TVN Katarzynie Olubińskiej pokazała, jak przygotować koktajl na bazie kawy.
Kawa mrożona jest pyszna, dobrze smakuje zwłaszcza latem. Jak ją przygotować w niekonwencjonalny sposób, czyli za pomocą "sztuczek" kuchni molekularnej? O tym mówił zwycięzca 3. edycji MasterChefa Juniora Bartek Kwiecień.
W ramach Projektu Plaża Olivier Janiak spotkał się w Świnoujściu z finalistą 6. edycji MasterChefa, blogerem Bartoszem Adamskim. Bartek pokazał, jak można przygotować pysznego burgera i steki.
Zajadamy stres przed meczem Polska - Kolumbia. Przekąski przygotowali dla nas: mama Grzegorza Krychowiaka - Grażyna i kucharz Robert Bochenko. Dowiedzieliśmy się również, jakie są ulubione dania polskiego piłkarza.
Na upalne dni najlepsze są lody. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese pokazała, jak przygotować pyszne lody jogurtowe, kremowe lody bananowe, lody z herbatnikami i sopelki lodu.
Nad Wisłą, w pięknych okolicznościach przyrody, Kinga Burzyńska grilluje z mistrzem Andrzejem Polanem. A skoro o grillowaniu mowa, to nie mogło oczywiście zabraknąć pysznej kiełbasy. Zobaczcie, jak ją przygotować.
W kuchni Dzień Dobry TVN nasz duet łańcuchowy przygotował potrawy bazujące na mięsie. co powiecie na soczyste burgery z bobem, królika duszonego w warzywach czy sałatkę z kaszą pęczak, indykiem i sosem tajskim?
"Pogodna kuchnia" prosto z Istebnej dotarła na Półwysep Helski, a dokładnie do Chałup! To miejsce ukochane przez pasjonatów sportów letnich np. surfingu, kitesurfingu czy windsurfingu. Co w naszym food trucku przygotowała tym razem Daria Ładocha? Z kolei Bartek Jędrzejak opowiedział o pogodzie na weekend.
W kolejnej odsłonie cyklu "Naturalnie" Agnieszka Cegielska opowiedziała o właściwościach i zastosowaniu lawendy. Pachnącą roślinę można wykorzystać zarówno w pielęgnacji, jak i w kuchni. I dlaczego lawendę określa się "apteką"?
Dziś rozpoczęcie mundialu. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Charlie Daigneault przygotował potrawy dedykowane wszystkim kibicom. Co powiecie na Skrzydełka Buffalo, Żeberka BBQ czy Nachosy po Charliemu?
W kuchni Dzień dobry TVN Cristina Catese przygotowała potrawy, po których chce się żyć, czyli pyszne i energetyczne spaghetti oraz dorsza z patelni w ziołach. Smacznego!
Dobrze zbilansowana dieta jest dla piłkarza niezwykle ważna. Dlatego też w funkcjonowaniu profesjonalnej drużyny szef kuchni jest postacią niezbędną. Tomasz Leśniak od 12 lat jest szefem kuchni kadry narodowej. Jest najstarszym stażem członkiem reprezentacji Polski. Czy nasi piłkarze są wybredni, jeżeli chodzi o jedzenie? Czy ingerują w pracę Pana Tomasza? I czy Pan Tomasz miewa kulinarne wpadki? Z Tomaszem Leśniakiem rozmawiał dziennikarz Dzień Dobry TVN Robert Stockinger.
W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował pyszności z rabarbaru: pierś kaczą z sosem rabarbarowym, zapiekany rabarbar z serkiem mascarpone lub bitą śmietaną oraz odwrócone ciasto z rabarbarem.
Tomek Woźniak jest miłośnikiem zdrowego żywienia. Zaprosiliśmy go do Dzień Dobry TVN, aby przygotował z sezonowych owoców i warzyw pyszne i pożywne dania.
Daria Ładocha i Bartek Jędrzejak wyruszyli z "Pogodną kuchnią Dzień Dobry TVN" w Polskę. Dziś goszczą w Uniejowie, gdzie Daria prosto z naszego foodtucka serwuje zdrowe fast-foody dla dzieci, a Bartek opowiada o pogodzie. Jakie miejscowości odwiedzą w kolejnych tygodniach?
Dziś Międzynarodowy Dzień Seksu. Z tej okazji Samar Khanafer w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała afrodyzjaki. Na naszym stole pojawiły się takie smakołyki jak: bruschetta z bobem, risotto ze szparagami i krewetkami, a na deser mus czekoladowym z rabarbarem i kardamonem. Lubicie?
W kuchni Dzień Dobry TVN nasz duet łańcuchowy przygotował potrawy bazując na superfoods, czyli produktach bogatych w witaminy i minerały. Co powiecie na sałatkę z kaszy jaglanej i botwinki, chleb z siemieniem lnianym, orzechami i jabłkiem lub sałatkę z marynowanym burakiem, fetą i borówkami? Pycha!
W kuchni Dzień Dobry TVN Jakub Kasprzak przygotował pyszne dania z kurczaka. Mogliśmy spróbować kurczaka pieczonego z młodymi warzywami, kurczaka w panierce i zapiekankę z pieczonego kurczaka, ziemniaków i młodych warzyw. Palce lizać!
Okazuje się, że ślimaki z Polski, a zwłaszcza ślimaczy kawior, są doceniane w europejskich restauracjach. Jak wygląda cały proces hodowli, zbioru i oczyszczania kawioru? Jak smakuje polski kawior ze ślimaka? I ile kosztuje? W studiu Dzień Dobry TVN o polskim, ślimaczym kawiorze opowiadał ekspert ds. kulinariów Mikołaj Rey.
Z racji zbliżającego się Dnia Dziecka, w kuchni Dzień Dobry TVN nasz duet łańcuchowy przygotował smakołyki dla dzieci. Co powiecie na młode ziemniaczki zapiekane serem, knedle z mięsem i marchewką oraz surówka z młodej kapusty z koperkiem, a na deser kisiel jabłkowo-marchewkowy z truskawkami? Pycha!