Grażyna Wolszczak i Robert Kudelski zaprezentowali w kuchni Dzień Dobry TVN proste i szybkie do przyrządzenia potrawy, które są świetnym poczęstunkiem, na wypadek niezapowiedzianej wizyty gości.

    Adam Kowalewski i Robert Kubisz przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN kilka smacznych potraw. Podzielili się z nami przepisami, które pomogą Wam przygotować je w domu.

    Dzisiaj Anna Starmach zainspirowana obrazem Giuseppe Arcimboldo, pt.: "Ogrodnik" postanowiła przygotować dla nas tzw. potrawy jednogarnkowe. Znalazły się wśród nich same smakołyki: strogonow, ratatouille, ryba pieczona w soli, a na deser Ania przygotowała zimowe ciasto kawowe.

    W propozycjach Józka znajdziecie słodkie ziemniaki i pomidory zapiekane, zapiekane mięso mielone i kaszę gryczana oraz makaron z suszonymi pomidorami i fasolką afrykańską.

    Tym razem Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż Maciej Szaciłło zainspirowani wyjazdem do Włoch przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN pasty i... antipasti. Zapraszamy na wyśmienitą, włoską ucztę!

    W dzisiejszym programie Ania Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", przygotowała smaczne przekąski, które przydać się mogą podczas wyjazdu na zimowe ferie.

    Kucharz Joseph Józek" Seeletso zaskakuje smacznymi potrawami z sera.

    Kolorem miłości niezaprzeczalnie jest czerwień. To też kolor rozdziału „Miłość” w książce kucharskiej Magdy Gessler. Czerwień w wielu językach jest synonimem słowa „piękny”. Taka też będzie dzisiejsza kuchnia w Dzień Dobry TVN - miłosna, przepiękna, pełna przepychu. Przepisy, które przygotuje mistrzyni kuchni z pewnością będą ekstazą zmysłów i kombinacją smaków idealną na wieczorną kolację we dwoje.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościł dziś Jacek Grochowina, szef kuchni restauracji Amber został zaproszony do Paryża, gdzie w hotelu Bristol zaprezentował swoje niezwykłe umiejętności. Kamera Dzień Dobry TVN towarzyszyła mu w tej wyprawie. A w naszej kuchni przedstawił przepis na kilka wyjątkowych potraw.

    Anna Stamach, zwyciężczyni 1. edycji konkursu "Gotuj o wszystko" przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN dania inspirowane obrazem „Mleczarka” Jana Vermeera.

    W kolejnym odcinku "Podróżnika kulinarnego" Maciej Nowak "zabrał" nas na Węgry. Czym charakteryzuje się kuchnia węgierska? Czego należy spróbować? Czy w Polsce węgierska kuchnia jest popularna?

    Piotr Kucharski przedstawi klasyczne dania kuchni francuskiej. W programie tradycyjnie nie zabraknie pieczywa, a jeśli kuchnia francuska to oczywiście bagietki.

    Potrawy kuchni tyrolskiej przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło.

    Zimą nic nie rozgrzewa lepiej niż pożywna i gorąca zupa. Łatwa w przygotowaniu, może stanowić podstawę posiłku, odpowiednio podana, także popisowe danie. Kucharz Joseph Seeletso zdradził nam swój sekretny przepis na wyjątkowe zupy serwowane w jego restauracji, w tym na zupę cappuccino z pomidorów i pomarańczy.

    Beata i Paulina Kartowicz przedstawią ciekawe propozycje śniadań. Dlaczego warto zjeść rano śniadanie?

    Dziś wyjątkowo, Maciej Szaciłło sam w kuchni. Ugotował dla nas indyjskie potrawy , jak sam mówi, typowo męskie i ostre.

    Dzień Babci to wyjątkowy moment, w którym świętujemy obecność niezastąpionych, kochanych babć. Z tej okazji, Anna Starmach przygotowała potrawy, które chyba wszystkim kojarzą się z pyszną babciną kuchnią.

    Robert Rowński przyznaje, że pochodzi z niezwykle silnie emocjonalnie związanej ze sobą rodziny. Od pokoleń rodzina wspólnie prowadzi interesy. Kiedy Robert był małym chłopcem wraz z babcią i rodzicami prowadził sklepy z nadmorskimi pamiątkami. Dziś razem z siostrą Wiolettą i babcią Zinajdą przygotowali dla nas kilka ciekawych potraw.

    Piotr Kucharski, zwycięzca 2. edycji "Gotuj o wszystko" upiekł w kuchni Dzień Dobry TVN bułki z ziarnami, a także przygotował dodatki do pieczywa: bryndzę z orzechami laskowymi, pastę z suszonych pomidorów i pastę z tuńczyka.

    Zapraszamy na kuchnię południowo-afrykańską w wykonaniu Josepha "Józka" Seeletso.

    Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak proponują potrawy z polskiej jagnięciny. Dlaczego to zdrowe, delikatne i popularne na świecie mięso nie jest doceniane w Polsce?

    Sylwia Gliwa najbardziej lubi kuchnię polską, arabską i indyjską. Ostatnio, kiedy była w Egipcie tamtejsza kuchnia zrobiła na niej ogromne wrażenie. Bardzo lubi gotować, a ponieważ ze swoich podróży często przywozi różne przyprawy, często eksperymentuje. W Dzień Dobry TVN miała okazję sprawdzić się u boku Roberta Sowy.

    Piotr Kucharski, zwycięzca 2. edycji "Gotuj o wszystko", zachęca do używania mało popularnej w naszym kraju mąki oraz kaszki kukurydzianej. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował także włoską polentę.

    W Dzień Dobry TVN trwają dni mody, a w naszej kuchni dziś modne dania. Gotuje Anna Starmach, a to oznacza, że będą to potrawy inspirowane sztuką, a konkretnie obrazem Pieta Mondriana, z którego twórczości czerpał m.in. Yves Sait-Laurent.

    Nasza kuchnia zapełniła się pysznymi, lekkimi a zarazem wyszukanymi potrawami, przygotowanymi specjalnie dla delikatnych kobiecych podniebień. Oprócz finezyjnego fileta na fasoli i szpinaku oraz musu z wątróbki z sosem mango, Andrzej Polan przygotował to, co kobiety lubią najbardziej, czyli pyszny deser z bezą.

    Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło polecają przepisy orientalnej kuchni tajskiej. Zobacz, co przyrządzili w kuchni Dzień Dobry TVN.

    Francys Barraza Sudnicka urodziła się w Wenezueli, ale w wieku 2,5 roku przyjechała z mamą i rodzeństwem do Polski. Reprezentowała zarówno Polskę, jak i Wenezuelę w licznych konkursach piękności, dochodząc do ścisłych finałów. Dziś razem z jej partnerem Łukaszem Czarneckim gościliśmy ich w naszej kuchni.