Kasia jako znana i ceniona aktorka jest niezwykle zapracowaną kobietą. Stawia czasem na szybkie, ekspresowe potrawy. Zawsze jednak są przygotowane z sercem.

    Marysia nie umie gotować, wstydzi się tego, bo uważa, że każda kobieta z dobrego domu powinna błyszczeć w kuchni. W Dzień Dobry TVN odebrała pierwszą lekcję od mistrza Roberta Sowy.

    Prawidłowe żywienie dzieci to niełatwa sztuka. Często brakuje nam pomysłów jak zachęcić je do zjedzenia wartościowego posiłku albo spróbowania nowych potraw i warzyw. W studiu aktorka Ewa Gawryluk razem ze swoją córka Marysią i Katią Roman Trzaską, właścicielką szkoły gotowania dla dzieci "LIttle Chef", zdradziły nam niezbędne wskazówki dotyczące żywienia dzieci.

    Joseph Seelesto proponuje potrawy inspirowane włoską kuchnią: risotto z morelami, linguine z groszkiem i krewetkami, klasyczną panna cottę z sałatką owocową i sałatkę z fig oraz gorgonzoli.

    Zobacz relację Grzegorza Łapanowskiego z Lyonu, gdzie odbyły się Mistrzostwa Świata Kucharzy, w których brała także udział polska ekipa.

    Musztarda - przyprawa, której głównym składnikiem są ziarna gorczycy. Powstała w starożytnym Rzymie na początku naszej ery i od razu uznawano ją za przyprawę o wartościach leczniczych. Łagodzi bóle reumatyczne, pobudza trawienie tłuszczu, działa antybakteryjnie oraz obniża ciśnienie krwi.

    Ojciec Patricii Kazadi, Josa, pochodzi z Demokratycznej Republiki Konga, stąd w kuchni Państwa Kazadi nie trudno o egzotyczne potrawy. W Dzień Dobry TVN razem z mamą ugotowały dla nas kilka z nich.

    Anna Starmach i Piotr Kucharski - finaliści I i II Edycji konkursu "Gotuj o wszystko" pokazali dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kilka ciekawych propozycji kulinarnych na imprezę karnawałową.

    Tajemnicą dobrej figury Ewy Gawryluk jest jedzenie. Dobre jedzenie - jak podkreśla. Aktorka gotuje sama, stara się nie jeść "na mieście". Unika fast foodów. Pomimo, że jest bardzo aktywna zawodowo, gra w serialu Na Wspólnej, ma czas na gotowanie dla rodziny. Dziś w Dzień Dobry TVN mogliście zobaczyć jak sobie radziła u boku Roberta Sowy.

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Kasię Cerekwicką. Przekonaj się co przygotowała specjalnie dla nas.

    Powiedzenie „nie róbcie tego w domu” – idealnie pasuje do kuchni, którą zaprezentowaliśmy Państwu dzisiaj. Czym jednak jest przyrządzanie potraw bez odrobiny szaleństwa, bo gotowanie to pasja, której trudno się oprzeć. Dania, których próbujemy w restauracjach również można przygotować w domu! Egzotycznie i swojsko, bardzo wykwintnie i niepowtarzalnie!

    Sonia Bohosiewicz na srebrnym ekranie zadebiutowała filmem "Spis cudzołożnic" Jerzego Stuhra. Dziś razem z siostrą Mają wystąpiła w kuchni Roberta Sowy w Dzień Dobry TVN.

    Joseph Józek Seeletso przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN smaczne jesienne desery.

    Czy można przygotować potrawy w 30 minut? Tak, można. Udowadnia to Monika Mrozowska i jej mąż Maciej Szaciłło.

    Patricia Kazadi piecze fantastyczne ciasta, a jej ulubionym jest tzw. murzynek z orzechami. Dziś w Dzień Dobry TVN mogliście się przekonać, jak poradziła sobie u boku mistarza Roberta Sowy.

    Cebularz to jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim. Tradycje lubelskiego piekarstwa sięgają okresu średniowiecza, a pierwsze wzmianki o cebularzu i przekazywanej z pokolenia na pokolenie recepturze tego wyjątkowego, wywodzącego się z kuchni żydowskiej placka, sięgają dziewiętnastego stulecia.

    Przepis gruszki w cieście francuskim z miodem i sosem z gorgonzoli, zupę z pieczonych pomidorów i pesto bazyliowym, ragout z indyka z pieczarkami i rozmarynem oraz ciastka z bakaliami, serkiem mascarpone i konfiturą malinową to dzisiejsze propozycje Beaty Kartowicz.

    Tomasz Jakubiak i grzegorz Łapanowski przygotowali: focaccia z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami, podana z tapenadą, drożdżowe bułeczki nadziewane boczniakami, chilli i kolendrą oraz grisini żytnie w trzech odsłonach z sosem błękitnym i winogronami.

    Jesień w pełni. Po upalnym lecie pozostało tylko mgliste wspomnienie. Taka aura sprzyja różnym infekcjom. Co zrobić, by zapobiec katarom, bólom gardła i gorączce, a przy okazji smacznie zjeść? Kuchnia wspomagająca odporność to najlepsze lekarstwo, a przy okazji uczta dla naszego podniebienia. Chcesz być zdrowy tej jesieni? Marsz do kuchni!

    Dziś w naszej kuchni, u boku Roberta Sowy pojawili się Karolina Nawojka Chałupińska i Maciej Górski, którzy występują w nowym programie "Ugotowani". Przekonaj się, jak poradzili sobie u boku mistrza Roberta Sowy.

    Papryki mają teraz swoje pięć minut. Warto je wykorzystać w kuchni. Teraz są najtańsze i najsmaczniejsze. Sezon na paprykę czas zacząć!

    W naszej kuchni gościmy Adama Czapskiego, uczestnika 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko". Inspirację kulinarną czerpał z kuchni francuskiej.

    Bogactwo przypraw, smaków, kolorów i kształtów – skarbnica wiedzy i inspiracji. To nie album, ale kulinarna biblia. „Kuchnia. Produkty spożywcze z czterech stron świata” autorstwa Christiana Teubner’a, właśnie trafiła do naszych księgarń i z pewnością jest pozycją niezbędną dla prawdziwych smakoszy spragnionych nowych, kulinarnych doznań.