Joseph Seeletso zabrał nas w podróż w głąb smaków Afryki. Tym razem zamiast eksperymentować z daniami naszej rodzimej polskiej kuchni, powróci do swoich korzeni i zaprezentuje nam popularne dania z Botswany.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach zaprezentowała nam na ile sposobów można wykorzystać śmietanę w kuchni!

    W kolejnym wtorkowym, rodzinnym gotowaniu w Dzień Dobry TVN. Swoje ulubione potrawy wraz z Andrzejem Polanem przygotowali rodzice Kuby i Pawła - Dagmara i Krzysztof z Wrocławia.

    Podczas nocy Sylwestrowej musimy mieć dużo energii, dlatego szef kuchni Joseph „Józek” Seeletso przygotował oryginalne, egzotyczne przekąski inspirowane smakami Botswany, po które można sięgnąć w krótkiej przerwie pomiędzy jednym a drugim tańcem.

    Gwiazdą najnowszego numeru "Playboya" jest Francys Barraza Rudnicka. W sesji wystąpiła jako dziewczyna Zorro (w tej roli wystąpił jej partner życiowy). Znamy ją przede wszystkim jako uczestniczkę 9. edycji "Tańca z Gwiazdami". A dziś mogliście zobaczyćm, jak radzą sobie w kuchni.

    Mazury poza tańcem, to największa pasja Piotra Galińskiego. Kiedy tylko może, ucieka na mazurską wieś, by na łonie natury odpocząć i naładować akumulatory przed kolejną emisją programu "Taniec z gwiazdami". Tam może oddawać się swojej trzeciej pasji - gotowaniu. Czy zaproponowane przez niego potrawy przypadną wam do gustu?

    Robert Sowa z pomocą aktora Marka Kaliszuka przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN kotleciki wieprzowo-wołowe z przyprawą kebab-gyros.

    Beata Kartowicz proponuje dobrą w mroźne dni zupę cebulową, polędwiczkę wieprzową i jabłko pieczone z bakaliami.

    Nasza polska kuchnia potrafi inspirować. Zainspirowała Patryka Wróblewskiego, uczestnika 2. edycji "Gotuj o wszysto", który odpadł w piątym odcinku. Dziś gościmy go w kuchni Dzień Dobry TVN.

    Sonia Bohosiewicz firmuje swoim nazwiskiem nową restaurację sushi o wdzięcznej nazwie sushibu.pl, a sushi to zdecydowanie jedna z jej ulubionych potraw. Dziś w Dzień Dobry TVN przyrządziła dla nas cały talerz tych orientalnych przysmaków.

    Papryki mają teraz swoje pięć minut. Warto je wykorzystać w kuchni. Teraz są najtańsze i najsmaczniejsze. Sezon na paprykę czas zacząć!

    Choć do Halloween jeszcze daleko, kulinarny sezon na dynię trwa już od początku września. W Polsce potocznie zwana "banią", z zupełnie niezrozumiałych powodów, jest warzywem niedocenianym, a wręcz zapomnianym. To wielki błąd, gdyż poza zbawiennymi właściwościami dla naszego organizmu, jest po prostu pyszna!

    Dzisiaj w Dzień dobry TVN przenieśliśmy się do epoki kamienia łupanego. Nie zamienimy naszego w studia w jaskinię, ale wprowadzimy do niej klimat panujący przed dziesiątkami tysięcy lat, przygotowując potrawy, którymi prawdopodobnie żywili się ludzie pierwotni. Smaki poprzednich epok przywołali: Tomasz Jakubiak oraz Wojciech Charewicz.

    Dziś w naszej kuchni, u boku Roberta Sowy pojawili się Karolina Nawojka Chałupińska i Maciej Górski, którzy występują w nowym programie "Ugotowani". Przekonaj się, jak poradzili sobie u boku mistrza Roberta Sowy.

    Jesień w pełni. Po upalnym lecie pozostało tylko mgliste wspomnienie. Taka aura sprzyja różnym infekcjom. Co zrobić, by zapobiec katarom, bólom gardła i gorączce, a przy okazji smacznie zjeść? Kuchnia wspomagająca odporność to najlepsze lekarstwo, a przy okazji uczta dla naszego podniebienia. Chcesz być zdrowy tej jesieni? Marsz do kuchni!

    Tomasz Jakubiak i grzegorz Łapanowski przygotowali: focaccia z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami, podana z tapenadą, drożdżowe bułeczki nadziewane boczniakami, chilli i kolendrą oraz grisini żytnie w trzech odsłonach z sosem błękitnym i winogronami.

    Przepis gruszki w cieście francuskim z miodem i sosem z gorgonzoli, zupę z pieczonych pomidorów i pesto bazyliowym, ragout z indyka z pieczarkami i rozmarynem oraz ciastka z bakaliami, serkiem mascarpone i konfiturą malinową to dzisiejsze propozycje Beaty Kartowicz.

    Cebularz to jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim. Tradycje lubelskiego piekarstwa sięgają okresu średniowiecza, a pierwsze wzmianki o cebularzu i przekazywanej z pokolenia na pokolenie recepturze tego wyjątkowego, wywodzącego się z kuchni żydowskiej placka, sięgają dziewiętnastego stulecia.

    Patricia Kazadi piecze fantastyczne ciasta, a jej ulubionym jest tzw. murzynek z orzechami. Dziś w Dzień Dobry TVN mogliście się przekonać, jak poradziła sobie u boku mistarza Roberta Sowy.

    Czy można przygotować potrawy w 30 minut? Tak, można. Udowadnia to Monika Mrozowska i jej mąż Maciej Szaciłło.

    W naszej kuchni gościmy Adama Czapskiego, uczestnika 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko". Inspirację kulinarną czerpał z kuchni francuskiej.

    Czy wiedzieliście, że Marylin Monroe była wspaniała kucharką? Aktorka uwielbiała gotować, co więcej także sama komponowała swoje potrawy. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN nasi kucharze - Tomek Jakubiak i Grzegorz Łapanowski wypróbowali odnalezione przepisy jej autorstwa.

    Inspiracją do kuchni w dzisiejszym programie jest obraz Francisco Goi „Maja naga”. Wyruszymy w podróż do egzotycznej Hiszpanii, gdzie czas spłynie w zupełnie innym tempie, gotowanie jest pasją, a celebracja posiłku zamienia się w niekończące ucztowanie.

    Dziś udało nam się zaprosić dwie wielkie śpiewaczki operowe Małgorzatę Walewską i Aleksandrę Kurzak. W kuchni przygotowały specjalnie dla nas kilka potraw.

    To obecnie jeden z najbardziej znanych Czechów w Polsce, a wszystko za sprawą Tańca z Gwiazdami. Tydzień temu odpadł z rywalizacji o kryształowa kulę w XII edycji programu w półfinałowym odcinku. A dziś w Dzień Dobry TVN mógł sprawdzić się w kuchni u boku Roberta Sowy.

    Podstawowym źródłem energii są węglowodany. Organizm rozkłada je na pojedyncze molekuły glukozy, które transportowane są przez krew i przechowywane w wątrobie. Możemy dostarczać naszemu ciału węglowodany proste lub złożone. Te drugie są znakomitym źródłem energii. Do tej grupy produktów zaliczamy wszelkiego rodzaju produkty pełnoziarniste.

    Konrad Nowosz - założyciel i szef serwisu papurazzi.pl oraz siostra jego dziewczyny - Kasia Iwanicka - przygotowali kilka ulubionych potraw.