Temperatury mamy prawdziwie śródziemnomorskie, dlatego też w naszej kuchni Matteo Brunetti, finalista VI sezonu MasterChef , przygotował dania sycylijskie. Poznajcie jego przepisy na: polpettine di tonno, pasta alla norma i paste di mandorla siciliane!
Joseph "Józek" Seeletso proponuje przepis na: tartę ze szparagami z mascarpone i oscypkiem, grillowanego kurczaka z pieczonymi szparagami i dressingiem z mango oraz sałatkę z surowych szparagów z kaparami i dressingiem miętowym.
Dania jednogarnkowe to znakomity pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Beata Kartowicz w kuchni Dzień Dobry TVN udowodniła, że wystarczy jeden duży garnek lub głęboka patelnia, by przyrządzić pyszne dania.
W kuchni Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey przygotował potrawy bazujące na nabiale.Co powiecie na zapiekankę z szynką i beszamelem lub małże zapiekane z masłem pietruszkowo-czosnkowym?
W kuchni Dzień Dobry TVN uczestniczka MasterChefa Samar Khanafer przygotowała dania z bazylią: duszonego bakłażana w sosie sojowym z bazylią tajską, pieczonego halibuta lub dorsza na białej fasoli z bazyliowym pesto i ciasto cytrynowe z bazyliowym lukrem.
Zima w pełni, dlatego w naszej kuchni zaprezentowaliśmy Państwu przepisy na rozgrzewające zupy!
Kiedy na termometrach jest minus 12 stopni, trzeba zjeść coś treściwego i rozgrzewającego. Taką właśnie kuchnię zaproponował nam dziś Piotr Kucharski razem z Dorotą Deląg. Czy młodsza siostra Pawła jest jego zupełnym przeciwieństwem? Dlaczego przestała pić kawę i jeść czerwone mięso?
W każdy wtorek w Dzień Dobry TVN rodzinne gotowanie. Wspólnie z Andrzejem Polanem swoje ulubione potrawy przygotował Łukasz Polaczek i jego szwagier Grzegorz. Zgłoszenie do programu przysłała siostra Łukasza, która uwielbia kulinarne eksperymenty brata.
W kuchni Dzień Dobry TVN naleśniki! No bo kto ich nie lubi? ;) Andrzej Polan przygotował naleśniki na słodko i w wersji wytrawnej. Na naszym stole pojawiły się naleśniki z farszem jak na ruskie, z kapustą i mięsem oraz naleśniki czekoladowe z kremem bananowym. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował kotlety mielone. Klasyczne wieprzowe, kotlety z kurczaka i kotlety z dorsza. Zobaczcie jak zrobić kotlety mielone wg przepisu Andrzeja i wypróbujcie je w domu - napiszcie jak Wam się udało!
Sezon na pomarańcze trwa, dlatego Jasiek Kuroń w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania, w których jednym z głównych składników był właśnie ten owoc.
Już jutro pierwszy odcinek nowej serii "Ugotowanych". W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Zosię Sikorską, która wystąpi w jutrzejszym odcinku. Jak myślicie, ma szansę pokonać przeciwników?
Gość Oliviera Janiaka Charles Daigneault przygotował dla plażowiczów pyszne i zdrowe śniadanie. Co powiecie na połączenie buraków z pomarańczą? :)
Będę jeździł po Polsce w poszukiwaniu ciekawych, smacznych, zdrowych i regionalnych produktów - zdradza założenia nowego cyklu kulinarnego Dzień Dobry TVN krytyk kulinarny Maciej Nowak. Na początek, Maciej Nowak wybrał się do Nowego Dworu, gdzie produkowany jest niezwykle smaczny twaróg.
Orkisz jest odmianą pszenicy. Był bardzo popularny w starożytności. W tej chwili uprawiany jest głównie w gospodarstwach ekologicznych. Ponownie wraca do łask. Dziś w Dzień Dobry TVN potrawy z orkiszu przygotują Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Sylwią Majcher dziennikarkę TVN24. Poznajcie jej przepisy, które pozwolą wykorzystać w kuchni to, co często ląduje w koszu! Zobaczcie jak zrobić: pesto z natki marchewki, chipsy z obierków marchewki, sałatka z młodej kapusty z truskawkami i szypułkami, capuccino z obierków i końcówek szparagów i placki z głąba kapusty. SMACZNEGO!
W kuchni Dzień Dobry TVN Janek Kuroń przygotował dania z ziemniaków: pikantną zupę ziemniaczaną, ziemniaczaną zapiekankę z łososiem i porem oraz pulpeciki ziemniaczane faszerowane kabanosem.
W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnik programu MasterChef i kucharz Damian Kordas przygotował dla nas: bulion serowy z pulpetami drobiowymi z pieczarkami, podpłomyk z grillowanym tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi, a także przegrzebki na musie z pasternaku i sałatce z rukwi wodnej.
W kuchni Dzień Dobry TVN zapachniało rozmarynem. Finalistką III edycji MasterChefa przygotowała aromatyczne i pyszne potrawy takie jak: gratiné z jesiennych warzyw, scones z rozmarynem, kozim serem i żurawiną, skrzydełka pieczone w glazurze z miodu i rozmarynu.
Zwycięzca 2. edycji konkursu „Gotuj o wszystko” Piotr Kucharski pokazał w Dzień dobry TVN, jak przyrządzić smaczne potrawy z ziemniaków oraz - tradycyjnie - upiekł chleb.
Wczorajszy odcinek „MasterChefa” był właśnie o ziemniakach. W kuchni Dzień Dobry TVN kontynuacja potraw z ziemniaków. Anna Starmach oraz uczestniczka programu Masterchef - Hanna Stelmaszyk - przygotowały potrawy ziemniaczane.
W domu Krzysztofa Tyńca gotują głównie kobiety. Przyrządzaniem posiłków zajmuje się żona aktora- Jagoda. Sam aktor oczywiście pomaga, np. robi zakupy, obiera ziemniaki lub uciera ciasto czy kremy. Dziś mogliście go zobaczyć w kuchni "Dzień Dobry TVN".
Prezentujemy regionalną kuchnię śląską. Przepisy przygotował Gustaw Kwapich, szef kuchni Qubus Hotel Prestige.
Dziś w naszej kuchni królował ser za sprawą szefa kuchni Beaty Kartowicz i jej córki Anny.
Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z ryżu.
Joseph "Józek" Seelesto przygotował potrawy specjalnie dla wszystkich mam, z okazji ich święta.
Jednym z elementów kuchni molekularnej jest gotowanie w niskiej temperaturze. A hjednym z najbardziej uznanych praktyków kuchni molekularnych jest Hiszpan Ferran Adria. Prowadzi restaurację El Bulli w pobliżu Barcelony. Średni rachunek w El Bulli wynosi 300 euro za osobę, a i tak do końca tego roku wszystkie stoliki są już zarezerwowane.
Kuchnia molekularna to kuchnia, w której w nieograniczony sposób stosuje się prawa fizyki i chemii w oparciu o naturalne składniki. Jest to kuchnia, w której po zastosowaniu odpowiednich, naturalnych składników powstają dania pozornie niemożliwe do stworzenia, np. kawior z marchewki
Dziś w naszym studiu gotowali Grzegorz Birek i Artur Pijanowski - kucharze warszawskiego hotelu Intercontinental.
On jest jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce. Ona była finalistką MasterChef Junior. W kuchni Dzień Dobry TVN swoje siły połączyli Wojciech i Zuzanna Harapkiewiczowie! Wspólnie uraczyli nas sałatką soligrano z półgęskiem, zupą dyniowo-rokitnikową z krewetkami oraz tatarem z jelenia ze smażonymi kurkami. Pycha!