Zobacz trzy proste przepisy na lunche do pracy. Jak zrobić sałatkę z kuskusem, warzywami i kurczakiem, zupę krem z brokułu i groszku? A jak sałatkę z kaszą pęczak, szpinakiem i fetą?Sprawdź!
Buraki to warzywo chętnie jadane przez Polaków, głównie ze względu na doskonały smak. Jednak nie każdy wie, że warzywo to jest również źródłem niezwykle cennych składników odżywczych, w tym witamin i minerałów.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przedstawił przepisy na zapiekaną fetę w sosie pomidorowym, kurczaka z pikantną pastą i wyśmienitą pizzę na zakwasie. Czy wiedzieliście, że przecier pomidorowy jest zdrowszy niż same pomidory? Dlaczego? Zobaczcie!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Andrzeja Polana oraz Szymona Czerwińskiego, byłego uczestnika programu MasterChef. Szymon właśnie wrócił z warsztatów w prestiżowej, paryskiej szkole Le Cordon Bleu. Czego się tam nauczył? W naszej kuchni Andrzej i Szymon przygotowali wielkanocne słodkości, ale nie tylko. Co powiecie na babę z 96 jaj, francuskie ciasto opera lub sernik nowojorski?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował białą kiełbasę, ale w niestandardowy sposób. Co powiecie na pieczoną kiełbasę w zalewie maślano-miodowo-musztardowej lub na białą kiełbasę w cieście? Smacznego!
Czy wegetarianie zastępują na wielkanocnym stole jaja, kiełbasy i pasztety? Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło, specjalnie dla Was, przygotowali wielkanocne dania w wersji "wege".
Święta tuż tuż, a wiec to najwyższa pora, by przygotować wielkanocnego mazurka. Jakie będę nam potrzebne do tego składniki? I czym udekorować świąteczny wypiek?
Przepisy na naleśniki jaglane z pastą z zielonego groszku, pancakes z kremem czekoladowym i racuszki z białego sera. Jak przygotować pyszne naleśniki? Poznajcie przepisy Kasi Bukowskiej.
W sezonie letnim gofry z owocami są ulubioną przekąską w najpopularniejszych miejscach turystycznych. Osoby posiadające specjalną gofrownicę mogą je samodzielnie przygotować również w domu. Gofry z owocami i bitą śmietaną to idealny, sycący deser na upalne dni.
Gofry belgijskie znacznie różnią się od tradycyjnych gofrów, często spotykanych w nadmorskich kurortach. Ich ciasto przygotowywane jest z dodatkiem drożdży, a w zależności od rodzaju mogą być robione bez cukru. Poznaj wszystkie różnice pomiędzy tradycyjnymi a belgijskimi goframi.
Kiszonki są pyszne, bardzo zdrowe i idealne na początek wiosny, zwłaszcza kiedy potrzebujemy dużo energii i witamin w tej porze roku. Zobacz proste przepisy Piotra Kucharskiego z kiszonkami w roli głównej.
Catrina Catese przygotowała w studiu Dzień Dobry TVN wyjątkowe włoskie dania! Ingannapreti (tortellini bez nadzienia), krem warzywny ze szparagów i biscottini facili (kocie języki).
Andrzej Polan postanowił przyjść nam z pomocą w tym trudnym okresie jakim jest przesilenie wiosenne. Popraw sobie nastrój, zredukuj stres i dostarcz organizmowi hormonów szczęścia. Oto przepisy mistrza kuchni, które przegonią złe samopoczucie: pieprz na przesilenia - miska makaronu i warzyw dla łagodzenia nastrojów, dorsz zimowy z jabłkami na stres i kruche babeczki z mąki gryczanej i śliwka w czekoladzie na hormony szczęścia.
Papryka, jak mało które warzywo, nadaje się do nadziewania. Mieści się w niej sporo farszu, dlatego możliwe jest przyrządzenie sycącego dania z papryką w roli głównej. Jest dużo sposobów przygotowania papryki faszerowanej, więc niezależnie od tego, czy jesz mięso, czy nie, możesz pokusić się o jej podanie. Papryka faszerowana wege będzie doskonałą alternatywą dla mięsnych posiłków.
Co można wyczarować w kuchni za mniej niż 25 złotych? Jak marynować kurczaka i jak przygotować dobre ciasto na naleśniki? Daria Ładocha zaprezentowała swoje przepisy na: kurczaka pieczonego w aromatycznych przyprawach, makaron razowy z cukinią, papryką i wędzonym serem i przepyszne naleśniki z jabłkami, żurawiną i kozim serkiem!
Wszystko naraz w jednym piekarniku - krewetki w boczku, udka w warzywach i ciasto migdałowe - Piotr Kucharski i jego przepisy na dania jednopiekarnikowe.
Zdrowe i pożywne śniadanie dla dziecka ma pozytywny wpływ na jego pamięć i koncentrację, a tym samym ułatwia uczenie się. W codziennej diecie dziecka należy zadbać nie tylko o pierwszy posiłek, ale również o drugi, który dziecko zabierze ze sobą do przedszkola czy szkoły. Pomysłem na zdrowe drugie śniadanie są np. gofry z szynką, serem i warzywami.
Jak zrobić mini raty z kremem z białej czekolady? A brownie z pistacjami i nutą pomarańczy? W piątek w Dzień Dobry TVN świętujemy Dzień Kobiet - spraw sobie dziś słodką przyjemność!
Przepis na sernik otulony czekoladą wg Stefana Bruderera - Maitre Chocolatier Lindt. Co można wyczarować z ciasteczek maślanych, serka kremowego i gorzkiej czekolady? Nasz gość od 16 roku życia zaangażowany jest w sztukę tworzenia czekolady. Swoją karierę zaczynał jako praktykant w cukierni niedaleko Zurychu. Następnie studiował sztukę i design oraz technologię żywności. Na co dzień stara się łączyć te dwie dziedziny. Czekolada to jego pasja.
W kuchni Dzień Dobry TVN Michał Korkosz aka Rozkoszny przygotował dania, w których jednym z głównych składników była cytryna. Na stole pojawiły się: tarta cytrynowa, makaron al limone, pieczony brokuł z brukselką, cytryną i chrupiącym parmezanem.
Lubicie pesto? Cristina Catese pokazała nam dziś jak własnoręcznie przyrządzić tę pyszną włoską pastę. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowałą pesto czerwone z suszonych pomidorów i blanszowanych migdałów i klasyczne pesto genovese.
Sękacz, mimo że wywodzi się z Niemiec, w Polsce wypiekany jest przede wszystkim na Podlasiu. Podlaski sękacz to klasa sama w sobie i został wpisany na listę produktów tradycyjnych. Poznaj lepiej to wyjątkowe ciasto.
Dziennikarz Mateusz Hładki uczył się pod okiem Lary Gessler, jak robić faworki, zwane też chrustem. Dlaczego Lara Gressler woli robić faworki na samych żółtkach? Jaki jest jej sekretny składnik? Na czym powinno się smażyć faworki? I dlaczego ciasto na faworki należy bić? Skorzystajcie z jej przepisu na faworki!
Poznaj przepis Andrzeja Polana na pyszne pączki z kremem z białej czekolady i z kremem śmietanowym - to idealna opcja na Tłusty Czwartek, który zbliża się wielkimi krokami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Lara Gessler przygotowała naleśniki gryczane z porem, szynką i serem Gruyere oraz kanapkę curry ze słodkim korzenny śledziem. Smacznego!
Jak przygotować czarny makaron ze szpinakiem tuńczykiem i cebulką? A jak zrobić sałatkę z fasolką szparagową, szpinakiem i tuńczykiem? Poznajcie proste i pyszne przepisy z tuńczykiem w roli głównej.
Zniewalający aromat orientalnych przypraw, cienkie chrupiące ciasto i wspaniałe nadzienie, które z powodzeniem możesz przygotować w wersji mięsnej albo wegetariańskiej. Pierożki samosa cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, a ich podstawowy przepis doczekał się już licznych modyfikacji. Nasza propozycja to samosa z kurczakiem. Przepis na to pyszne hinduskie danie jest wyjątkowo prosty i zawsze się udaje!