Rafaele wie o przygotowywaniu lodów włoskich praktycznie wszystko. Po pierwsze jest rodowitym Włochem, a ponadto pracuje jako doradca technologiczny dla lodziarni i zakładów produkujących właśnie lody. Dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotował kilka swoich specjałów.

    Dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN" gościliśmy kucharzy z restauracji Piotra Adamczyka, którzy pokazali nam, jakie przysmaki przyrządzają w niej na co dzień.

    Dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN" Katarzyna Zielińska i Michał Piróg postarają się przybliżyć nam prawdziwą kuchnię żydowską. Czy podołają temu wyzwaniu? Przekonajcie sie sami.

    Ewa Gawryluk pod komendą Roberta Sowy przygotowała dla nas dzisiaj na Polu Mokotowskim kilka smacznych potraw. Jak sobie poradziła z tym wyzwaniem mogliście się przekonać w "Dzień Dobry TVN".

    Aktorka Monika Mrozowska, która uwielbia gotować i będzie to robić w każdy poniedziałek w programie Dzień Dobry TVN, wspólnie ze swoim mężem i córką przyrządziła w naszej kuchni potrawy z produktów sezonowych: cukinii, bakłażana i pomidorów.

    Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak zaskakują po wakacjach potrawami kuchni śródziemnomorskiej: portugalską zupą z dorsza, pastą z ajvarem i oliwkami oraz tartą z brzoskwiniami i rozmarynem.

    Podczas pierwszego spotkania po wakacyjnej przerwie Joseph Seeletso proponuje przepisy zainspirowane Bałtykiem. Kucharz przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pastę z wędzonej ryby z grzankami, smażonego halibuta z warzywami w glazurze różanej oraz dorsza z sałatką z kuskusu i jabłek. Towarzyszył mu Paweł "Konjo" Konnak.

    Kucharz Klaudiusz Wachowiak przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN: kremową zupę z dyni, polędwiczki wieprzowe ze szparagami i krem czekoladowy z chili.

    Karolina Malinowska z dumą przyznaje, że sama nauczyła się przygotowywania wielu pysznych rzeczy. Sprzyja temu fakt, że uwielbia gotować i chętnie spędza czas właśnie przy gotowaniu. Dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN" wraz z dziećmi z Pracowni Twórczego Rozwoju Bam Bam przygotowała dla nas kilka smakołyków.

    Grzyby są prawdziwym skarbem polskiej kuchni. Dziś w Dzień Dobry TVN mogliście zakosztować smaków zbliżającej się jesieni i wraz z aktorką Moniką Mrozowską wybrać się na grzyby.

    Pomidory, koper włoski i bazylia... Mamy co zawdzięczać Królowej Bonie. Pasty, pizze i risotta - kuchnia włoska to niekończąca się inspiracja. Świeże lokalne produkty, dużo warzyw i owoców, sery, wino i prostota. Nic dziwnego, że Tomasz Łapanowski i Grzegorz Jakubiak lubią sięgać po przepisy włoskiej kuchni.

    Joseph "Józek" Seeletso proponuje spaghetti z grzybami leśnymi, sałatkę z dyni i prawdziwków oraz grillowaną polędwicę z grzybami na maśle.

    Z okazji Dnia Dziecka Robert Sowa przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dania dla najmłodszych. Chcesz sprawić przyjemność swojemu dziecku? Przygotuj dla niego przysmaki, które proponuje Robert Sowa.

    Krytyk kulinarny Maciej Nowak wspólnie z organizatorami konkursu Wine & Food Noble Night odwiedza restauracje, które biorą w nim udział i ocenia jakość serwowanych dań. Tym razem wybrał się do restauracji Magdy Gessler "Gar".

    Na Śląsku przez wieki mieszała się kuchnia rdzenna z kuchnią polską, czeską i niemiecką. Specjalnie dla Was, nasi goście przygotowali kilka dań charakterystycznych dla kuchni śląskiej.

    Agnieszka Wosińska bezsprzecznie jest uzależniona od herbaty. Przyznaje, że tradycję picia tego napoju wyniosła z domu. Jej mama przygotowywała cudowne mieszanki herbat, co w czasach głębokiego PRL-u było nie lada wyzwaniem. Dziś w naszej kuchni zaprezentowała kilka ciekawych odmian tego popularnego napoju.

    Ewa Pacuła jest byłą żoną znanego boksera, Przemysława Salety, a także znaną modelką i prezenterka telewizyjną. W tej chwili jest w ciąży ze swoim obecnym partnerem - Marcinem. Dziś miała okazję sprawdzić się w kuchni u boku Roberta Sowy!

    W menu szkolnych stołówek wciąż jest za mało świeżych warzyw i owoców, a każde dziecko powinno mieć zapewniony dostęp do zdrowej i różnorodnej diety.

    Tarta z gorzką czekoladą, mus czekoladowy z pianą miętową, ciasto czarny las na ciepło z sosem z mango... palce lizać! Te czekoladowe przysmaki przyrządził w kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Joseph Seeletso.

    Krytyk kulinarny Maciej Nowak wybrał się do Pracowni Rarytasów Wedla i brał udział w tworzeniu wielkiego, czekoladowego Mikołaja, który stoi teraz na wystawie sklepu na rogu ulicy Nowy Świat i Chmielnej. W pracowni Wedla (na Pradze) wyrabia się np.: torciki, praliny, figurki z czekolady, czy czekoladowe wodospady.

    Czy można mówić o płci jedzenia? Zdaniem kucharzy, tylko desery można podzielić według tego kryterium, reszta dań jest bezpłciowa.

    Dziś w "Dzień Dobry TVN" Agnieszka Kręglicka przedstawiła kilka pomysłów na to, jak wykorzystać jabłka w kuchni.

    Pizza neapolitańska otrzymała w środę przyznawany przez Unię Europejską certyfikat gwarantowanej tradycyjnej specjalności. Dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN", szef kuchni Massimiliano Boscaro przygotuje ją specjalnie dla nas.

    Urszula Dudziak dwa lata temu przeszła na dietę makrobiotyczną za namową córki, Kasi, która praktykuje ją od wielu lat. Makrobiotyka jest stylem życia polegającym na przestrzeganiu odpowiedniej diety. Dziś w naszej kuchni przygotowała dla nas kilka ciekawych potraw.

    Pizza przyjęła się chyba pod każdą szerokością geograficzną. Swoje korzenie ma w rejonie Morza Śródziemnego. Świetnie smakuje ze swojskim oscypkiem i żurawiną, niemieckim wurstem i borowikami. Są i tacy, którzy podają ją na słodko. Podstawą dobrej pizzy jest ciasto.

    Receptury są naszą rodzinną tajemnicą, część z nich była przekazywana z pokolenia na pokolenie - mówi Łukasz Blikle. W okresie świątecznym cukiernia Blikle poleca struclę makową Antoniego, placek makowy i prawdziwie świąteczne ciasto, czyli piernik staropolski, który zawiera dużo miodu i ma bardzo korzenny smak.

    Kasia Struss, czyli Katarzyna Strusińska jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych modelek na świecie. Bez wątpienia jest dziewczyną, która zrobiła niekwestionowaną, światową karierę. Z podwarszawskiego Ciechanowa trafiła wprost na najsłynniejsze wybiegi świata. Dziś gościliśmy ją w kuchni "Dzień Dobry TVN", przekonajcie się jak sobie poradziła.

    Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN u boku Roberta Sowy wystąpił Mariusz Pudzianowski i Albert Sosnowski, jak Ci twardzi faceci poradzili sobie wśród garnków? To mogliście zobaczyć tylko w Dzień Dobry TVN.