W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski i Norbi przygotowali dania kuchni tajskiej. Sami zobaczcie, jak łatwo i prosto przygotowuje się takie potrawy, gdy ma się w kuchni urządzenie Philips Multicooker. Skorzystajcie z naszych przepisów!
Edyta Górniak wróciła niedawno z podróży do Tajlandii, która ją zafascynowała nie tylko kulturowo, ale również kulinarnie. Jak sama twierdzi, pokochała tamtejszą kuchnię. Dzisiaj w "Dzień Dobry TVN" u boku Roberta Sowy miała okazję zmierzyć się z potrawami tamtych regionów. Przekonajcie się jak sobie poradziła.
Czy w Warszawie, czy w Kołobrzegu zawsze zapraszamy do naszej kuchni najlepszych kucharzy i serwujemy Wam najsmaczniejsze potrawy. Tym razem do kuchni, na statku, zaprosiliśmy kucharzy: Roberta Bochenko i Ryszarda Pileckiego. Panowie przygotowują dla Was potrawy ze świeżych ryb: ceviche z troci z guacamole, turbota z patelni z karmelizowanymi świeżymi warzywami, sałatkę z dorsza oraz zupę rybną z nutą trawy cytrynowej i mleka kokosowego. Smacznego!
Dziś w naszej kuchni socjolożka Paula Bialska i studentka Anna Langner opowiedziały nam więcej o idei Fai Trade i przygotowały dla nas kilka potraw związanych z tematem.
Pyszne i zdrowe śniadanie to dobry początek dnia każdego dziecka. Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN zaproponował kilka dań, które możemy przygotować dla naszych pociech każdego poranka. Były więc: bułki z ziarnami, kasza jaglana na mleku kokosowym z bakaliami, omlet z warzywami, owsianka zapiekana i bezglutenowe ciasto mandarynkowe.
Ponieważ rozpoczął się sezon grypowy, Reni Jusis postanowiła przygotować coś na przeziębienie. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała rozgrzewające posiłki. Czy pomogą zwalczyć infekcje, wirusy, katar i chrypę?
Jak oczarować kobietę w kuchni pokazali nam dziś dwaj wielbiciele kuch tajskiej: Przemysław Saleta i uczestnik programu "Ugotowani", Michał Kurek. Smacznego!
Tajska zupa z kurczakiem to tradycyjne danie kuchni tajskiej - rozgrzewające, bardzo sycące i aromatyczne. Skład tajskiej zupy jest bardzo prosty - często podaje się ją z krewetkami, kurczakiem lub miesza się oba mięsa. W zależności od regionu podawana jest z różnymi warzywami i ma różne stopnie ostrości. Zupa tajska z kurczakiem i mlekiem kokosowym jest popularna i lubiana na całym świecie. Sprawdź, jak ją przyrządzić.
W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Dębicka, ekspert MSC Polska powiedziała nam dlaczego ważnym jest, aby kupować ryby pochodzące z certyfikowanych połowów. Jak rozpoznać je w sklepie? Dlaczego dziki łosoś nie jest łososiowy? Wypróbujcie przepisy Darii Ładochy na: zupę rybną, sałatkę z komosą i wędzoną makrelą oraz dorsza w sosie z pomidorków.
Mikołaj Rey spotkał się z rodowitym Koreańczykiem Angelem Kimem, który opowiedział mu o kulturze i kuchni swojego kraju. Skąd wzięło się jego mało koreańskie imię? I co razem ugotowali? A co z kuchni koreańskiej do kuchni Dzień Dobry TVN przyniósł Mikołaj Rey? Wypróbujcie jego proste, acz egzotyczne przepisy na: smażonego kurczaka z ananasem i papryką, czekoladowe Mojito, mango lassi i mus z awokado i limonki z nutą tabasco.
W kuchni Dzień Dobry TVN Barbara Ritz przygotowała pyszne zupy: krem z pomidorów z mini mozzarellą i świeżą bazylią, krem z zielonego groszku ze świeżą miętą oraz tajską zupę z mleka kokosowego z krewetkami i łososiem.
Najbardziej energetyczna wśród blogerek, która zaraża pozytywną energią - Daria Ładocha i jej energetyczna kuchnia dla dzieci. Zobaczcie, czym powinniście karmić dzieci, by były zdrowe i miały siłę trenować. Skorzystajcie z przepisów Darii na: pastę ze słonecznika z jabłkami, tosty francuskie z musem pomiorowym, kokosowe risotto z pieczarkami oraz polędwicę z dorsza z ziołowym pesto i pieczonymi ziemnikami.
Gdy za oknem śnieg i mróz, trzeba dobrze zjeść, by rozgrzać organizm. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Joseph "Józek" Seeletso proponuje rozgrzewającą cielęcinę zapiekaną pod ziemniakami, Bobotie - przysmak z Afryki Południowej, a na deser - niezawodną czekoladę na gorąco z mlekiem kokosowym.
Andrzej Polan nie ustaje w swoich staraniach by osłodzić nam wakacje. Dziś przedstawił nam wariacje na temat budyniu: babeczki z borówkami i kokosowym kremem budyniowym, kokosowy krem budyniowy, sękacze z cytrynowym kremem budyniowym, a także przepyszny wianek ptysiowy z mango i kremem budyniowym
Magdalena Mentel zakwalifikowała się do finału konkursu Kulinarny Blog Roku 2013. Konkurentów pokonała zapiekaną owsianką jogurtowo-truskawkową. Zobaczcie co, poza swoim popisowym daniem, przygotowała, wspólnie z Anią Starmach, w naszej kuchni!
Charles Daigneault, prowadzący program „Domówka” w TTV, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: polędwiczki wieprzowe w sosie z musztardy Dijon, fettuccine z szpinakiem, suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem oraz ciasto czekoladowo-migdałowe. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował: ciasto z gruszkami, zapiekankę z kurczakiem i gruszkami oraz pączki ziemniaczane z gruszkami, żurawiną i twarogiem. Smacznego!
W kuchni Dzień dobry Wakacje w roli głównej ryba! Bez niej w wakacje ani rusz :) Nasz dzisiejszy gość -Sebastian Olma przygotował same pyszności. Co powiecie na grillowanego łososia w liściach bananowca, krewetki z bananem i morelą czy burgera z pstrągiem?
Z okazji Dnia Świętego Patryka Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski przyrządzili potrawy nawiązujące do tradycji irlandzkiego święta, które obchodzone jest 17 marca.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś David Gaboriaud. A że już za kilka dni Święta kucharz przygotował śledzie, ale w nowoczesnej odsłonie. Co powiecie na śledzie w tempurze i sosie curry, czy śledzie z musem chrzanowym? Brzmi naprawdę dobrze!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował zupy, które są idealne na okres przesilenia wiosennego. Na stole pojawiły się: zupa cebulowa, krupnik i krem z buraków. Piotr pokazał również, jak przygotować wywar warzywny i wywar drobiowy.
Po zimie warto oczyścić organizm z toksyn. Jak to zrobić? W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Mielczarek, coach zdrowia i żywienia odpowiedziała na to pytanie jedzeniem. Przygotowała sałatę z cukinią i sosem Azja Express, buraki z zielona fantazją, trufelki daktylowe, naturalny koktajl niczym napój energetyczny oraz zapiekane jajko w awokado.
w kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Jose Perez i Gonzalo de Salas Smith. Panowie przygotowali hiszpańskie tapas. Na naszym stole pojawiły się takie przekąski jak: gazpacho, kalmary w sosie własnym, tuńczyk z sałatką z cytrusów, carpaccio z przegrzebków czy ośmiornica. Smacznego!
Inspirując się twórczością zespołu Trebunie-Tutki, Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło przygotowali kilka tradycyjnych potraw kuchni podhalańskiej z akcentami z różnych stron świata. Smacznego!
Monika Mrozowska, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotowała potrawy specjalnie, lecz nie wyłącznie, dla kobiet - dania bogate w fitoestrogeny. Najwięcej tych związków organicznych posiada soja. Ale nie tylko. Co jeszcze?
W każdy poniedziałek w naszej kuchni gościmy Monikę Mrozowską-Szaciłło, jej męża Macieja i ich córkę Karolinę. Tym razem rodzinka przygotowała obiad jak u mamy...
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na zdrowej, zielonej roszponce. Co powiecie na krem z roszponki i kurczaka z sosem serowym z roszponką i mango z makiem?