Piotr Kucharski poleca potrawy z dyni. Sprawdź, jak smakuje kurczak z gruszkami i dynią, sałatka z dyni i sera feta oraz zupa dyniowa z serwo-orzechowymi ciasteczkami.

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy szefa kuchni restauracji Moonosfera Jarosława Uścińskiego, który przygotował m.in. gotowanego halibuta, gruszkę opiekaną na maśle i tartę dyniową z cynamonem.

    Jeszcze niedawno szalał po bezkresnych stepach dzikiej Mongolii, a już dziś jest prawdziwą gwiazdą. Jako szalony i nieobliczalny reporter telewizji U1Bator stał się postrachem polskich celebrytów i bywalców salonów. W kuchni Dzień Dobry TVN, razem ze swoją babcią pokaże nam swój nieodkryty talent- gotowanie.

    Jesień to najlepsza pora na zrobienie przetworów. Dlaczego powinniśmy unikać cukru w przetworach oraz jak zdobyć ekologiczne warzywa i owoce? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy eko mamę Reni Jusis.

    Borowiki, kurki, rydze, pieczarki. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski wyczarował najsmaczniejsze potrawy z grzybów. Zachęcamy do gotowania!

    Mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN faszerowane warzywa. Poznaj jego sekretne przepisy na ziemniaki faszerowane łososiem i chrzanem oraz paprykę faszerowaną z klopsikami w pomidorach.

    Jak zrzucić 38 kilogramów i zachować na długo nowe, piękne, szczupłe ciało? Idealny sposób znalazła Anna Kalata, uczestniczka 12 edycji "Tańca z Gwiazdami". Dziś zaprezentowała nam swoje umiejętności kulinarne.

    Robert wprowadził sobie reżim "bezwęglowodanowy" od sierpnia. Nigdy nie był fanem chleba, ryżu czy makaronów. Uważa, że węglowodany powodują poczucie przesytu, źle się po nich śpi, boli brzuch. Jego ulubioną potrawą są steki. Doskonale zna się na ich przygotowaniu, wie z jakich rodzajów mięsa je robić, w czym je marynować.

    Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy oczyszczające organizm ze zbędnych toksyn.

    Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", przygotowała potrawy inspirowane słonecznikami.

    Kamila rozpoczęła swoją przygodę ze sportem już w wieku dziewięciu lat. Zafascynowana akrobatyką sportową przekonała swojego ojca leśniczego, by codziennie woził ją na zajęcia do odległego miasteczka. Układy akrobatyczne stały się jej prawdziwą pasją, zatem naturalną koleją rzeczy okazały się studia na Akademii Wychowania Fizycznego. Dziś mogliście zobaczyć ją w naszej kuchni.

    Każdy kolor ma przypisane sobie odpowiednie właściwości, tak więc jedząc potrawy w określonych barwach oddziałujemy podświadomie na różne sfery naszego organizmu i umysłu. Ich barwa może zwiększyć lub zmniejszyć nasz apetyt.

    Mistrz Andrzej Polan proponuje kaloryczne, ale bardzo smaczne potrawy kuchni austriackiej.

    Nasz dyżurny kucharz - Joseph, przygotował dziś dla Państwa kilka propozycji kulinarnych dla podróżujących.

    Andrzej Polan, szef kuchni Novotel Airport, proponuje tradycyjne potrawy kuchni tureckiej: szisz kebab, falafel i słodką turecką bakławę. A to wszystko trzeba koniecznie popić Ayranem – tureckim napojem, doskonałym na upalne dni.

    Kurs otwierania konserwy i sztuka nacinania wzorów na kiełbasie, czyli wakacyjna kuchnia w wykonaniu kabaretu Ani Mru Mru.

    Do naszej kuchni zaprosiliśmy Maćka Glebę Florka. Tancerz przygotował nam sałatkę z łososiem, ogniste krewetki, łososia pieczonego w folii z czosnkiem i orzeźwiającą sałatkę z oliwek. Gleba przyjechał do nas razem ze swoją uroczą żoną - Magdą. Nie mogliśmy powstrzymać się i zapytać ile prawdy jest w pogłoskach o tym, że Florków ma być wkrótce więcej...

    W kuchni Dzień Dobry TVN gotowali: Mariusz Zaniewski i Weronika Książkiewicz, która zagra główną rolę w serialu "Brzydula".

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" mieliśmy okazję zobaczyć Sonię Bohosiewicz. Robert Sowa, z pomocą aktorki, przygotował dla nas zupę z soczewicy z aromatycznymi przyprawami i naturalnym jogurtem oraz pieczony filet z pangi w sosie śmietanowym.

    Maja Włoszczowska, nasza srebrna medalistka z Pekinu, zgodziła się zaprezentować nam swoje zdolności kulinarne. Kolarka przygotowała dla nas omlet, tagiatelle ze szpinakiem i łososia pieczonego w folii.

    Nasi dyżurni kucharze, Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski, postanowili pomóc nam zatrzymać na dłużej smak lata. W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentowali swoje pomysły na letnie przetwory.

    Agnieszka Kręglicka jest współwłaścicielką siedmiu warszawskich restauracji: Absynt, Chianti, El Popo, Forteca, Meltemi, Mirador oraz Santorini. Każda z nich oferuje smaki różnych kuchni świata - od francuskiej po meksykańską. Jest też entuzjastką naturalnej żywności, produkowanej w tradycyjny sposób. Jej syn Kajtek rozpoczął w tym roku naukę w pierwszej klasie, dlatego postanowiliśmy zapytać ją, jak powinno wyglądać drugie śniadanie dla dziecka.

    Bogdan Gałązka przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dania w oparciu receptury królów i...

    Znani z programu "Mam talent" Krzysztof Kadela i Klaudia Walencik pojawili się dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN" by zdradzić Wam sekret na kilka smacznych potraw.

    Ania Kapera 3 czerwca wygrała czwartą edycję programu "You Can Dance - Po Prostu Tańcz". Dziś gościliśmy ją w kuchni "Dzień Dobry TVN" w raz z jej mamą Janiną.

    W ramach akcji Wine & Food Noble Night nasz redakcyjny podróżnik kulinarny zawędrował do podwawelskiej restauracji Copernicus.

    Pod toskańskim niebem polska jagnięcina z grilla dochodzi powoli i miesza się z zapachem szałwii oraz rozmarynu. My zaś w tym samym czasie delektujemy się smakiem cąbrów.