Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN przepisy na dania bazujące na młodej kapuście przedstawiła blogerka kulinarna Marta Dymek. Kapuśniak z pomidorami, kaszotto z młodą kapustą, coleslaw z żurawiną i wegański majonez.
W kuchni Dzień Dobry TVN zapachniało naleśnikami. Andrzej Polan przygotował je w wersji klasycznej i nie tylko. Co powiecie naleśniki z czekoladą, miętą i jogurtem lub naleśniki serowe z borówkami?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował: tartę wiosenną z pieczonym ciastem i zimnym środkiem, tartę z kapustą młodą i pasztetową oraz tartę z owocami. Palce lizać!
Dziś "Dzień Marchewki" z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN to właśnie marchew gra pierwsze skrzypce! Szef kuchni - Sebastian Olma zaproponował kilka dań, które pozwolą docenić wyjątkowość tego warzywa. Spróbujcie jajka z pesto marchewkowym, frittaty z marchwią i kaczki z marchwiowym dressingiem!
Marchewka po koreańsku jadana jest głównie przez mieszkańców państw byłego ZSRR. Upowszechnili ją tam przybysze z Korei, którzy korzystając z lokalnych składników, próbowali przemycić orientalne smaki.
Ostre potrawy mają mnóstwo wielbicieli. Każdy z nich powinien spróbować wielu rodzajów ostrych papryczek – jedną z nich jest czuszka.
Jak zrobić tosty na patelni i jak przygotować kanapkę z pastą jajeczną, żeby dało się ją zjeść? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przedstawił swoje przepisy na tosty z mieloną wołowiną, kanapkę z pastą jajeczną, kanapkę z wędzonym dorszem i tosty ze schabowym
Hummus, pizza czy zupa z ciecierzycą? Który przepis Cristiny Catese najbardziej przypadł Ci do gustu? Dlaczego warto jeść ciecierzycę? Jak działa na nasz organizm? Zobaczcie!
Anna Starmach przedstawiła dziś w Dzień Dobry TVN propozycje wielkanocnych dań na bazie tuńczyka. Zobaczcie przepisy na jaja faszerowane, zupę chrzanową z tuńczyckiem i muffinki jajeczne z tuńczykiem. Jakiego tuńczyka w puszce wybrać? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Jak zrobić pyszne domowe paszteciki? Andrzej Polan pokazał w kuchni Dzień Dobry TVN, jak zrobić ciasto do pasztecików i farsz.
Dziś Dzień Żelków! Z tej okazji Sylwia Majcher w studiu Dzień Dobry TVN przygotowała domowe żelki w wersji bez cukru i bez sztucznych składników. Takich żelków nie musimy chować przed naszymi dzieciakami. Sprawdź, jak je zrobić.
Zobacz trzy proste przepisy na lunche do pracy. Jak zrobić sałatkę z kuskusem, warzywami i kurczakiem, zupę krem z brokułu i groszku? A jak sałatkę z kaszą pęczak, szpinakiem i fetą?Sprawdź!
Buraki to warzywo chętnie jadane przez Polaków, głównie ze względu na doskonały smak. Jednak nie każdy wie, że warzywo to jest również źródłem niezwykle cennych składników odżywczych, w tym witamin i minerałów.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przedstawił przepisy na zapiekaną fetę w sosie pomidorowym, kurczaka z pikantną pastą i wyśmienitą pizzę na zakwasie. Czy wiedzieliście, że przecier pomidorowy jest zdrowszy niż same pomidory? Dlaczego? Zobaczcie!
Wielkanocny przysmak - białą kiełbasę - przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN na różne sposoby mistrz Andrzej Polan.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Andrzeja Polana oraz Szymona Czerwińskiego, byłego uczestnika programu MasterChef. Szymon właśnie wrócił z warsztatów w prestiżowej, paryskiej szkole Le Cordon Bleu. Czego się tam nauczył? W naszej kuchni Andrzej i Szymon przygotowali wielkanocne słodkości, ale nie tylko. Co powiecie na babę z 96 jaj, francuskie ciasto opera lub sernik nowojorski?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował białą kiełbasę, ale w niestandardowy sposób. Co powiecie na pieczoną kiełbasę w zalewie maślano-miodowo-musztardowej lub na białą kiełbasę w cieście? Smacznego!
Czy wegetarianie zastępują na wielkanocnym stole jaja, kiełbasy i pasztety? Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło, specjalnie dla Was, przygotowali wielkanocne dania w wersji "wege".
Święta tuż tuż, a wiec to najwyższa pora, by przygotować wielkanocnego mazurka. Jakie będę nam potrzebne do tego składniki? I czym udekorować świąteczny wypiek?
Przepisy na naleśniki jaglane z pastą z zielonego groszku, pancakes z kremem czekoladowym i racuszki z białego sera. Jak przygotować pyszne naleśniki? Poznajcie przepisy Kasi Bukowskiej.
W sezonie letnim gofry z owocami są ulubioną przekąską w najpopularniejszych miejscach turystycznych. Osoby posiadające specjalną gofrownicę mogą je samodzielnie przygotować również w domu. Gofry z owocami i bitą śmietaną to idealny, sycący deser na upalne dni.
Zobacz proste przepisy na przepyszne placki: podłpłomyki, placki brulle, małdrzyki, ziemniaczane!
Gofry belgijskie znacznie różnią się od tradycyjnych gofrów, często spotykanych w nadmorskich kurortach. Ich ciasto przygotowywane jest z dodatkiem drożdży, a w zależności od rodzaju mogą być robione bez cukru. Poznaj wszystkie różnice pomiędzy tradycyjnymi a belgijskimi goframi.
Kiszonki są pyszne, bardzo zdrowe i idealne na początek wiosny, zwłaszcza kiedy potrzebujemy dużo energii i witamin w tej porze roku. Zobacz proste przepisy Piotra Kucharskiego z kiszonkami w roli głównej.
Catrina Catese przygotowała w studiu Dzień Dobry TVN wyjątkowe włoskie dania! Ingannapreti (tortellini bez nadzienia), krem warzywny ze szparagów i biscottini facili (kocie języki).
Andrzej Polan postanowił przyjść nam z pomocą w tym trudnym okresie jakim jest przesilenie wiosenne. Popraw sobie nastrój, zredukuj stres i dostarcz organizmowi hormonów szczęścia. Oto przepisy mistrza kuchni, które przegonią złe samopoczucie: pieprz na przesilenia - miska makaronu i warzyw dla łagodzenia nastrojów, dorsz zimowy z jabłkami na stres i kruche babeczki z mąki gryczanej i śliwka w czekoladzie na hormony szczęścia.
Papryka, jak mało które warzywo, nadaje się do nadziewania. Mieści się w niej sporo farszu, dlatego możliwe jest przyrządzenie sycącego dania z papryką w roli głównej. Jest dużo sposobów przygotowania papryki faszerowanej, więc niezależnie od tego, czy jesz mięso, czy nie, możesz pokusić się o jej podanie. Papryka faszerowana wege będzie doskonałą alternatywą dla mięsnych posiłków.
Co można wyczarować w kuchni za mniej niż 25 złotych? Jak marynować kurczaka i jak przygotować dobre ciasto na naleśniki? Daria Ładocha zaprezentowała swoje przepisy na: kurczaka pieczonego w aromatycznych przyprawach, makaron razowy z cukinią, papryką i wędzonym serem i przepyszne naleśniki z jabłkami, żurawiną i kozim serkiem!
Wszystko naraz w jednym piekarniku - krewetki w boczku, udka w warzywach i ciasto migdałowe - Piotr Kucharski i jego przepisy na dania jednopiekarnikowe.
Zdrowe i pożywne śniadanie dla dziecka ma pozytywny wpływ na jego pamięć i koncentrację, a tym samym ułatwia uczenie się. W codziennej diecie dziecka należy zadbać nie tylko o pierwszy posiłek, ale również o drugi, który dziecko zabierze ze sobą do przedszkola czy szkoły. Pomysłem na zdrowe drugie śniadanie są np. gofry z szynką, serem i warzywami.