Kucharz Maciej Szaciłło proponuje byśmy teraz, kiedy jest przedwiośnie, jedli sporo surowych warzyw. Dlaczego? Czym jest spirulina i jak smakuje? Skorzystajcie z przepisów Macieja, które zamieszczamy na naszej stronie internetowej i sami zróbcie: curry z mlekiem kokosowym, bruschettę z makaronem z cukinii, surowe gołąbki i zielony koktajl ze spiruliną.
Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN smaczne dania z kalafiorem. Na stole pojawiły się: pieczony kalafior z pomidorami, serem i suchą krakowską; curry z kalafiora oraz mięso wieprzowe z kalafiorem zapiekane ze szpinakiem i gorgonzolą. Smacznego!
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN było ostrrrro! Nasi goście: Eduardo Palazuelos, jeden z najlepszych szefów kuchni w Ameryce Łacińskiej i Ernesto Malda, konsul Ambasady Meksyku w Polsce przygotowali kilka dań typowych dla kuchni meksykańskiej: guacamole, marynowany tuńczyk z sosem pico de gallo, selva mextahi i tacos z krewetkami! Pysznie!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Martę Dymek. Blogerka przygotowała rozgrzewające i pyszne wegańskie dania. Co powiecie na ciecierzycę po bretońsku lub kowbojską zupę cebulową? Nam na samą myśl ślinka cieknie :)
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje Samar Khanafer-Gniadek. Z okazji ostatków blogerka przygotowała przekąski na domówkę. Na naszym stole pojawiły się między innymi: frytki z batatów z kolendrą i masłem orzechowym, beza z serkiem mascarpone i owocami, babeczki z krewetkami i salsą z awokado. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i uczestniczka programu "Ugotowani" Małgorzata Trębacz-Piotrowska przygotowały dania z przepisów, które przywiozły ze swoich wakacyjnych podróży. Na stole znalazły się: szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych, ziemniaki gotowane w mleku kokosowym, smażony makaron z krewetkami i wołowiną, smażone banany, wątróbki drobiowe w sosie z sherry i faszerowane papryczki pimientos.
W kuchni Dzień Dobry TVN Maia Sobczak, autorka bloga "Qmam kasze", przygotowała kilka potraw z kaszą w roli głównej. Przekonajcie się, jak smakuje kremowy mus migdałowy z różanym jabłkiem, sałatka ze świeżego szpinaku z sosem gruszkowym, kasza gryczana z czerwoną cebulą, kolendrą, kiełkami fasoli mung i czarnym sezamem oraz kasza w buraczano-jabłkowym towarzystwie. Skąd ta miłość do kaszy?
Wakacje tuż tuż, ale Dzień Dobry TVN sezon ogórkowy nie grozi! Idąc za ciosem, w naszej kuchni Andrzej Polani przygotował ogórki małosolne i te o intensywniejszym smaku - ogórki kiszone. Które bardziej Wam smakują?
Grill jest podobno sportem narodowym Polaków. Grillujemy zwłaszcza teraz w czasie majówki. Alternatywą dla tłustych karkówek i kiełbas mogą być grillowane, młode warzywa w ziołowej salsie, podwędzany jesiotr na szparagach z sosem z kwiatów mniszka czy kukurydziane chlebki z łososiem kolendrą i guacamole. W studiu Dzień Dobry TVN Paweł Chomentowski przygotował lekki obiad wprost idealny na majówkę :)
Zviad Omiadze i Sabina Czarnik, właściciele gruzińskiego food trucka "Gruzja na kółkach", polecają potrawy gruzińskiej kuchni. W swojej kuchni na kółkach, nad Wisłą w Krakowie, przygotowali dla Was: lulę, szaszłyki, chinkali, adżapsandali i bakłażany z orzechami. Zobaczcie, co jedzą Gruzini na śniadanie. Smacznego!
Blogerka kulinarna przygotowała dania na bazie rabarbaru i czarnego bzu. Poznajcie jej przepisy na: grillowany ser halloumi z rabarbarowym chutney'em, migdałowe crumble z rabarbarem i truskawkami, zefir rabarbarowy, pieczony rabarbar z syropem z czarnego bzu i rabarbarową lemoniadę. Uwaga - PYCHA!!!
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN wyczarował potrawy z jabłek. Na lepsze trawienie po świętach i sylwestrze. A zatem: kurcze w jogurcie, jabłkach w ziołach, lekkie i dietetycznie, zimowa zupa z marchwi, jabłek i imbiru oraz jabłka pieczone przy kominku. Smacznego!
Co tym razem zainspirowało zwyciężczynię 1. edycji konkursu "Gotuj o wszystko"? Zobacz kolejną odsłonę kuchni inspirowanej sztuką w Dzień Dobry TVN. Wypróbuj przepisów Ani na: zupę kukurydzianą z krabem, pierożki wonton, kurczaka z orzeszkami na ostro oraz piersi z kaczki z ostrą papryką i mandarynkami.
Dla zwolenników dań z owocami Ania Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN: sałatkę z ananasem, łososia z pomarańczami i imbirem, ciasto z jabłkami i biszkopt faszerowany wiśniami. Te pyszności na pewno przekonają osoby, które do tej pory nie przepadały za kuchnią owocową.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN było smacznie i wesoło. Swoje popisowe dania przygotowali komicy: Wojtek Fiedorczuk, Maciej Adamczyk i Karol Kopiec. Lepiej radzą sobie na scenie, czy w kuchni? Zobaczcie.
Przetworzone produkty zalewają rynek spożywczy. Zupy w proszku, jogurty o smaku owoców lub wysokosłodzone napoje gazowane... Nie musimy jednak być skazani na takie produkty. Łatwo i szybko możemy przygotowywać ich zdrowe odpowiedniki we własnej kuchni. jak to zrobić? Pokazali nam to w kuchni DDTVN: Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak.
Rogan Josh, czyli jagnięcina duszona w sosie z czerwonej papryczki. Raita, czyli dip jogurtowo-ogórkowy. Do tego ryż basmati z kurkumą. Skorzystajcie z naszych przepisów na kuchnię indyjską.
Urodziła się w Afryce, tam też spędziła pierwsze lata swojego życia. Dlatego Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, z tęsknoty do smaków dzieciństwa, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN smaczne potrawy kuchni ziołowo-korzennej.
Kocha jeść i o jedzeniu pisać. W kuchni nie lubi się męczyć. Jej zdaniem, potrawy powinny być nie tylko pyszne, ale także proste w przygotowaniu. W kuchni Dzień Dobry TVN Aga Kozak przyrządziła zupę marchewkowo–kokosową, ziemniaki w mleczku kokosowym oraz eaton mess z krwawymi pomarańczami. Smacznego!
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN doprowadziliśmy do powstania trudnej koalicji, której chce większość Polaków. Swoje popisowe dania przygotowali: Joanna Mucha z PO i Adam Hofman z PiS.
Dziś w kuchni Monika Mrozowska-Szaciłło zaprezentowała nam przepisy, które nie tylko wzmocnią naszą odporność, ponieważ zawierają bardzo dużo witaminy C, magnezu, selenu, witaminy A, manganu oraz wapnia, ale i są wyjątkowo smakowite.
Waza zupy serowej z jabłkami prażonymi i orzechami, garnek gulaszu ziemniaczanego rodem z Węgier oraz blaszka ponczowych z rumem to propozycje mistrza Andrzeja Polana.
Podróże to jej pasja, a Azja - region niezwykły. W kuchni Dzień Dobry TVN Maria Niklińska w towarzystwie mistrza kuchni azjatyckiej zgłębiła tajniki kulinariów Dalekiego Wschodu.
Nic tak nie smakuje jak własnoręcznie przyrządzone przetwory, dlatego w kuchni Dzień Dobry Wakacje Anna Kerth i Maja Sobczak zaprezentowały swoje ulubione sposoby na weki ze śliwką, maliną i czosnkiem, z kiszoną marchewką, papierówkami z pieprzem i majerankiem oraz pieczonym bakłażanem w pomidorach.