Za sprawą blogerki kulinarnej Justyny Kozłowskiej oraz botwinki, szparagów, włoszczyzny, jabłkek i rabarbaru w kuchni Dzień Dobry TVN zapachniało wiosną. Skorzystajcie z jej przepisów na: różową zupę, czyli botwinkę, szparagowe pęczakotto, burgery z włoszczyzną w bułach domowej roboty i rabarbar zapiekany z jabłkami! Kto z Was ma ochotę na burgery z włoszczyzną?
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania, które wzmacniają odporność: banany w mleku kokosowym z musem truskawkowym, risotto z indykiem i młodymi warzywami, komosę ryżową z botwinką i prażonym słonecznikiem oraz ekspresową zupę dla malucha z młodych warzyw i świeżych pomidorów.
Spaghetti z zielonymi szparagami i sosem miętowo bazyliowym, sałatka z pełnoziarnistym makaronem, nowalijkami i dresingiem sezamowym, canneloni faszerowane botwiną i ricottą i kokardki z musem rabarbarowym, truskawkami oraz twarogiem - te potrawy przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN blogerka Małgorzata Ziółkowska. Jaki makaron lubicie najbardziej: farfalle (kokardki), cannelloni (grube rurki do nadziewania) czy może spaghetti (nitki)?
Siostry Kasia i Karolina Bajon pod okiem szefa kuchni Andrzeja Polana zaprezentowały w kuchni Dzień Dobry TVN swoje kulinarne zdolności. Przygotowały dla Was przepisy na ziemniaczane krokieciki, faszerowane kalarepki i placki z kurczakiem.
Dłuuuuugie weekendy sprzyjają rodzinnym spotkaniom, podczas których, bardzo często, najlepsze imprezy odbywają się w kuchni. Adam Kozanecki, uczestnik programu „Masterchef”, postanowił takie spotkanie do kuchni Dzień Dobry TVN. Wspólnie z bratem - Tomaszem i siostrą - Martą przygotowali dziś: kotlety wołowe z koperkiem, duszonego królika w winnym cytrynowo-śmietanowym sosie i kompot z rabarbaru z aronią i wanilią. A co zagości dziś na waszym, "majówkowym" stole?
Chipsy, orzeszki, słone paluszki i napoje gazowane. To typowy zestaw kibica. Mateusz Zielonka w kuchni Dzień Dobry TVN udowodnił, że kibicować można zagryzając pyszne, ale przede wszystkim zdrowe przekąski np chrupiącą cieciorkę czy frytki z buraków w pakorze. Co Wy na to?
Swoje kulinarne zdolności zaprezentowała w Dzień Dobry TVN Pani Ewelina Jaślan-Klisik, jej mąż i 6-letni Błażej. W Konkursie „Rodzinne gotowanie” może uczestniczyć każda pełnoletnia osoba, która zgłosi się do konkursu i prześle na adres gotowanie@tvn.pl wykonane przez siebie zdjęcie rodziny oraz przepis kulinarny.
Blogerka kulinarna Daria Ładocha zachęca rodziców do tego, by przygotowywali dzieciom potrawy z nowalijek. Ważne jednak, by wybierali tylko te ze sprawdzonego źródła. Jak zachęcić dziecko do jedzenia rzodkiewki, sałaty, botwiny czy ogórków? Daria Ładocha zna kilka dobrych sposobów. Skorzystajcie z jej przepisów na surówkę z ogórka i awokado, ekspresową tartę z rabarbarem, kolorowy chłodnik i kuskus z młodą marchewką i botwiną!
Dzieci to bardzo wybredni smakosze i najsurowsi recenzenci dań rodziców. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kuchrarski przygotował potrawy, którym żadne dziecko się nie oprze. Do roboty rodzice!
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Piotr Kucharski. Nasz kucharz przygotował popularne pulpety, ale w zupełnie nowej odsłonie. Co powiecie na zapiekane pulpeciki warzywne lub pulpeciki drobiowe z sezamem?
Według medycyny chińskiej kasza ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie. W kuchni Dzień Dobry TVN Wakacje Piotr Kucharski postanowił sprawdzić jej zalety. Wyczarował sałatkę z roszponki z kaszą gryczaną, paellę z kaszy pęczak i polędwiczki wieprzowe faszerowane kasza gryczaną. A pomagali mu... harcerze.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował zielone potrawy sezonowe. Na naszym stole pojawiły się: ogórki małosolne, młoda kapusta z ziemniakami, zielony chłodnik, a na deser drożdżówka z owocami. Smacznego! :)
W kuchni Dzień Dobry TVN Linh Nguyen przygotowała zupę pho, czyli wietnamski bulion, zupę krabową i sajgonki na dwa sposoby. Czy łatwo przygotować te potrawy? Lubicie wietnamską kuchnię? Skorzystajcie z przepisów Linh i spróbujcie prawdziwej wietnamskiej kuchni. Smacznego!
Osiąga 150 cm długości i 24 kg wagi. Atlantycki, europejski, pospolity, szlachetny - jego odmian jest wiele, lecz każdy z nich stanowi drogocenne źródło białka i kwasów omega3. Są one niezbędne do funkcjonowania naszego mózgu oraz serca. W kuchni Dzień Dobry TVN Robert Sowa i Joseph Seelesto przyrządzili łososia na kilka sposobów: grillowego, szaszłyki, w formie steków oraz w popularnej sałatce. Którą wersję wybieracie?
W kuchni Dzień Dobry TVN w garach grzebała Daria Ładocha :) Blogerka kulinarna przygotowała rozgrzewające potrawy, które zasmakują również dzieciom. Na bazie bulionu Daria przygotowała pomidorowy kapuśniak. Na naszym stole pojawiły się także pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną oraz mus jaglany z bananami i cynamonem.
W kuchni Dzień Dobry TVN Natalia Nguyen, architekt wnętrz i pasjonatka gotowania, razem z córką An Nguyen, przygotowała dania kuchni wietnamskiej. Które z dań wybierzecie dziś na sobotni obiad?
W kuchni Dzień Dobry Wakacje zasmakowaliśmy dania kuchni tajskiej. Przygotowali je dla nas: Przemysław Saleta, który jest wielbicielem kuchni i kultury tajskiej oraz eksperci kulinarni z Wydziału Technologii Gospodarstwa Domowego Uniwersytetu w Bangkoku: Asst. Prof. Apinya Manarote i pan Jadenisphat Bunyasawat, a także I Sekretarz Ambasady Tajlandii w Warszawie Thanthida Wangthamrong.
Na surowo - ostre, podgrzane - słodkawe i bardziej przyjemne dla naszego podniebienia. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować kalarepę i rzodkiewkę w niestandardowy i niespotykany sposób - podgrzane w zapiekance, nafaszerowane i w potrawce.
W kuchni Dzień dobry TVN Piotr Kucharski otworzył sezon na kalarepkę! Warzywo ma w sobie mnóstwo wartości odżywczych. Jest bogatym źródłem witaminy C i B, K oraz kwasu foliowego. Piotr przygotował potrawy bazujące na kalarepce między innymi kotlety z kalarepy i faszerowane kalarepy. Spróbujecie?
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała wiosenne potrawy bazując na trzech warzywach: rzepie, kalarepie i rzodkiewce. Daria w swoich daniach wykorzystała również liście kalarepy, nie tylko same bulwy! Powstały takie dania jak: zupa z pieczoną kalarepką i płatkami kokosowymi, pieczone rzodkiewki w oliwie truflowej z miodem, gorgonzolą i miętą, słodka zupa z rzepy, moreli suszonych i karmelizowanej marchewki. Co wy na to?
Agata Kulesza jest pierwszą w historii "Tańca z gwiazdami" zwyciężczynią, która postanowiła przeznaczyć nagrodę na cele charytatywne. Bez żalu rozstała się z przepięknym Porche, które wytańczyła w duecie z Stefano Terrazino. Dziś w "Dzień Dobry TVN" mogła sprawdzić się w kuchni u boku mistrza Roberta Sowy.
Tym razem bohaterowie grillowania to: chili, rozmaryn oraz pieprz czarny z kolendrą. Jacek Stachursky i Grzegorz Łapanowski w "kuchni terenowej" smażyli steki. Jakie steki wy najbardziej lubicie?
Daria Ładocha właśnie wróciła z Wietnamu. Zaprosiliśmy ją do kuchni Dzień Dobry TVN, aby zaprezentowała nam kilka wietnamskich specjałów. Mogliśmy spróbować: bánh mì, wietnamską zupę grzybową i wietnamską rybę z tamaryndowcem.
Dzisiaj jest Dzień Piekarzy i Cukierników. Z tej okazji Daria Ładocha przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN chleb słonecznikowy, babeczki z chili i kolendrą oraz miętowe babeczki z pistacjami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach przygotowała pyszne dania z tuńczykiem: arancini z tuńczykiem i sosem pomidorowym; tuńczykowy omlet, mini taco z tuńczykiem, serem, guacamole, śmietaną i kolendrą.