Dziś w kuchni „Panny z Avignonu” Picassa. Anna Starmach zainspirowana obrazem postanowiła wykorzystać w przepisach chili, imbir, kolendrę, szafran, gałkę muszkatołową, curry, czyli najmocniejsze afrodyzjaki. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała tanie i pożywne dania z sezonowych produktów. Na naszym stole pojawił się takie potrawy jak: zupa warzywna z kapustą i żółta papryka, pęczak z pieczonymi warzywami, kasza gryczana z fasolka szparagową, burakiem i serem wędzonym oraz krem z kukurydzy z imbirem i chilli. Spróbujecie? :)
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Annę Starmach i Magdę Mierzwińską, uczestniczkę programu "MasterChef", dziś w roli asystentki Ani. Dlaczego Magda odpadła z programu "MasterChef"? Panie polecają potrawy rozgrzewające, czyli pieprzowy stek z sarniny, pomarańczową wołowinę z imbirem i brownie na ostro. Przekonajcie się, jak smakuje dżem z chili i pomidorów oraz zupa z imbirem!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan jako chiński restaurator! Krewetki, curry, imbir i łosoś - aromatyczna azjatycka kuchnia idealnie rozgrzewa w te ostatnie dni zimy!
Dziś Środa Popielcowa i początek Wielkiego Postu, dlatego Grzegorz Bien przygotował w Dzień Dobry TVN dania postne. Smacznego!
Co można zrobić z ibmiru? Przekonacie się, jeśli przygotujecie potrawy według przepisów Tomasza Jakubiaka i Grzegorza Łapanowskiego, gości Dzień Dobry TVN.
Rozgrzej się herbatką imbirową, delektuj kurczakiem w miodzie, rozsmakuj się w duszonych gruszkach. W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak przyrządzić dania z dodatkiem ciepłej przyprawy - imbiru.
Dziś w kuchni Dzień DObry TVN Andrzej Polan przedstawił kilka przepisów na dania z żurawiną
Kiedy kucharze z Masterchefa spotykają się w kuchni, musi powstać coś pysznego. W kuchni Dzień Dobry TVN uczestnik Masterchefa Mikołaj Rey i zwyciężczyni Masterchefa Junior Natalia Paździor przygotowali propozycje wykwintnych przystawek, dań głównych i deserów. A na co Natalia przeznaczyła wygraną w programie? Zobaczcie materiał!
Śliwka w nieoczywistych połączeniach to specjalność kucharza Jarosława Śliwki. W kuchnia Dzień Dobry TVN pokazał, jak wykorzystać śliwki do zrobienia: fileta z kurczaka z goframi, kruchego ciasta i sałaty w wędzoną rybą.
Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim zaprezentowali w kuchni Dzień Dobry TVN jak łatwo i szybko, a przede wszystkim zdrowo przygotować doskonałe dania z ryb.
Szukacie oryginalnych przepisów na świąteczne potrawy? Znajdziecie je na naszej stronie! Kucharz Tomasz Jakubiak i jego pomocnik - prezenter pogody Bartek Jędrzejak - przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN bigos, piernikowe muffiny, kutię z konfiturą i śledzie wiejskie z powidłami węgierkowymi. My już nie możemy się doczekać Świąt Bożego Narodzenia, a wy? Jakie są Wasze ulubione świąteczne potrawy?
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Marta Dymek. Blogerka przygotowała dania bazujące na warzywach, zrobiło się wiec nieco politycznie ;) Co powiecie na pożywną, ale bezmięsną polską grochówkę lub pasztet z soczewicy?
Kucharz Andrzej Polan przygotował dla Was w Dzień Dobry TVN kilka propozycji rybnych, jak mówi, czyli potraw z rybą w roli głównej. Sum w kapuście, w pieczarkach i gorczycy, z ogórkami i pieczony - to kulinarne wariacje mistrza Polana na temat suma. Lubiecie ryby? Andrzej Polan tym wszystkim, którzy nie przepadają za karpiem na Wigilę, proponuje właśnie suma.
W kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Andrzej Polan przygotował potrawy z dyni. Na naszym stole pojawiły się takie pyszności jak: smażona dynia marynowana, curry z dyni, ciasto drożdżowe z dynią, śliwkami i kapustą. Macie ochotę?
Wyznaczają modowe trendy. Zawsze dobrze ubrani, stylowi i nowocześni. Towarzyszyliśmy im w czasie nagrań do pewnego bardzo ciekawego przedsięwzięcia. Jakim są małżeństwem i czy konkurują ze sobą? Kto ma większą szafę? Jak spędzają weekendy oraz jaką potrawą Olivier uwiódł swoją piękną żonę Karolinę? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy najlepiej ubraną parę polskiego show-biznesu!
Od samego rana w kuchni Dzień Dobry TVN urzędował, znany z programu "MasterChef", Piotr Pielichowski. Wspólnie z żoną, Kamila, przygotował kilka świątecznych dań. Może wykorzystacie jego przepisy? :)
Francys Mayela Barraza Sudnicka, polsko-wenezuelska piękność z "Tańca z gwiazdami", reprezentowała zarówno Polskę, jak i Wenezuelę w licznych konkursach piękności, dochodząc do ścisłych finałów. Dziś mogliście ją ujrzeć w naszej kuchni.
Po wakacyjnej rozpuście wypadałoby wrócić do zdrowego odżywiania. Jak zadbać o odporność naszego dziecka po wakacjach, co wykluczyć z jego menu, a co do niego wprowadzić - doradziła Daria Ładocha. Blogerka w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała placki dyniowe z musem jabłkowym, zupę ziemniaczaną z pestkami dyni i papryki faszerowane kaszą jęczmienną, tuńczykiem i warzywami.
Orzechy pieczone, mus z białej czekolady, cytryniak z miętą i kisiel to propozycje dań, które z pewnością poprawią nam humor. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Larę Gessler.
Pobudza, poprawia humor, jest smaczna i aromatyczna. Dodawana do ciast i lodów, podawana na zimno jak i na ciepło. Mało kto mógłby bez niej wyobrazić sobie poranek. W studiu Dzień Dobry Wakacje Andrzej Polan przygotował wyśmienitą kawę mrożoną z dodatkiem imbiru, cynamonu i goździków.
Monika Mrozowska-Szaciłło i jej mąż Maciej przygotowali dania polskiej kuchni z egzotyczną nutą.
Masz zły nastrój, gorszy dzień lub cierpisz na depresję? Dowiedź się, co jeść, by lepiej się poczuć. Do kuchni Dzień Dobry Wakacje zaprosiliśmy ekspertów zdrowego żywienia i autorów książki "Depresja. Jedzenie, które leczy" - Karolinę i Macieja Szaciłło. Skorzystajcie z ich przepisów na: rozgrzewającą wodę ziołową, ciecierzycę w pomidorach, ajurwedyjską czekoladę i sałatę "Ave, Cezar". Smacznego!
Tydzień temu Paweł Płuska poprosił Andrzeja Polana, by w kuchni Dzień Dobry TVN pokazał, jak przygotować tadżin. "Niech mi powie jak to powinno rzeczywiście wyglądać" - zaapelował. Andrzej nie mógł oprzeć się gorącej prośbie kolegi i dziś w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował tadżin na trzy sposoby. Ale to nie koniec miłych niespodzianek w studiu Faktów ;-)
Dziś kuchnia tysiąca zapachów i aromatów. Wanilia, szafran, cynamon, goździki, kmin, kozieradka, kolendra... to tylko niektóre z przypraw, które zagościły w naszej kuchni.
Skorzystajcie z przepisów Andrzeja Polana na: rosół z gąsek, purée ziemniaczane, królika duszonego, soczewicę z winogronami i purée z dyni oraz ciasto biszkoptowe z jabłkami, kogel-mogel z procentami. Smacznego!
Andrzej Polan i Magdalena Wójcik, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotowali śledzie na różne sposoby. Śledź marynowany z sałatką z brukselki i puree jabłkowym, śledź z burakami i cytrusami, śledź z burakami i cytrusami oraz śledź z zielonym groszkiem i cytrynowym majonezem. Na który zestaw się skusicie?
Ich głęboki i intensywny aromat działa rozgrzewająco i pomaga urozmaicić nasze tradycyjne menu. Kardamon, anyż, koper włoski, kmin, cynamon i wanilia to przyprawy, po które warto sięgać w kuchni, a jak umiejętnie po nie sięgać pokazał w kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni Grzegorz Łapanowski.
W kuchni Dzień Dobry TVN, w roli głównej, występuje dziś Andrzej Polan i czekolada. Kucharz łączy wytrawne i słodkie smaki. Efektem jego pracy są takie potrawy jak: kurczak na chałce z sosem mole, ciasto z cukinią, czekoladą i orzeszkami solonymi czy śliwka w serniku. Smacznego!
W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy zwycięzców 8. edycji konkursu Wine & Food Noble Night. Maciej Majewski, szef kuchni Le Victoria Brasserie Moderne i Paweł Chomentowski szef kuchni restauracji Bulaj przygotowali takie specjały jak: grzybowe aioli, bekonowe crumble czy rostbef w stylu gravad lax.