Dzieci to bardzo wybredni smakosze i najsurowsi recenzenci dań rodziców. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kuchrarski przygotował potrawy, którym żadne dziecko się nie oprze. Do roboty rodzice!
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Piotr Kucharski. Nasz kucharz przygotował popularne pulpety, ale w zupełnie nowej odsłonie. Co powiecie na zapiekane pulpeciki warzywne lub pulpeciki drobiowe z sezamem?
Według medycyny chińskiej kasza ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie. W kuchni Dzień Dobry TVN Wakacje Piotr Kucharski postanowił sprawdzić jej zalety. Wyczarował sałatkę z roszponki z kaszą gryczaną, paellę z kaszy pęczak i polędwiczki wieprzowe faszerowane kasza gryczaną. A pomagali mu... harcerze.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował zielone potrawy sezonowe. Na naszym stole pojawiły się: ogórki małosolne, młoda kapusta z ziemniakami, zielony chłodnik, a na deser drożdżówka z owocami. Smacznego! :)
W kuchni Dzień Dobry TVN Linh Nguyen przygotowała zupę pho, czyli wietnamski bulion, zupę krabową i sajgonki na dwa sposoby. Czy łatwo przygotować te potrawy? Lubicie wietnamską kuchnię? Skorzystajcie z przepisów Linh i spróbujcie prawdziwej wietnamskiej kuchni. Smacznego!
Osiąga 150 cm długości i 24 kg wagi. Atlantycki, europejski, pospolity, szlachetny - jego odmian jest wiele, lecz każdy z nich stanowi drogocenne źródło białka i kwasów omega3. Są one niezbędne do funkcjonowania naszego mózgu oraz serca. W kuchni Dzień Dobry TVN Robert Sowa i Joseph Seelesto przyrządzili łososia na kilka sposobów: grillowego, szaszłyki, w formie steków oraz w popularnej sałatce. Którą wersję wybieracie?
W kuchni Dzień Dobry TVN w garach grzebała Daria Ładocha :) Blogerka kulinarna przygotowała rozgrzewające potrawy, które zasmakują również dzieciom. Na bazie bulionu Daria przygotowała pomidorowy kapuśniak. Na naszym stole pojawiły się także pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną oraz mus jaglany z bananami i cynamonem.
Utalentowany kucharz Joseph Seeletso, który dziś rządził w kuchni Dzień Dobry TVN, proponuje przepisy na lekkie sałatki na ciepło.
W kuchni Dzień Dobry TVN Natalia Nguyen, architekt wnętrz i pasjonatka gotowania, razem z córką An Nguyen, przygotowała dania kuchni wietnamskiej. Które z dań wybierzecie dziś na sobotni obiad?
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Maya Hyży i Kaja Krygier pokazały jak przemycić zdrowe produkty do diety dwulatka. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Marcina Dabulisa, kucharza amatora, który prowadzi blog kuchniasingla.pl
W kuchni Dzień Dobry Wakacje zasmakowaliśmy dania kuchni tajskiej. Przygotowali je dla nas: Przemysław Saleta, który jest wielbicielem kuchni i kultury tajskiej oraz eksperci kulinarni z Wydziału Technologii Gospodarstwa Domowego Uniwersytetu w Bangkoku: Asst. Prof. Apinya Manarote i pan Jadenisphat Bunyasawat, a także I Sekretarz Ambasady Tajlandii w Warszawie Thanthida Wangthamrong.
Na surowo - ostre, podgrzane - słodkawe i bardziej przyjemne dla naszego podniebienia. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować kalarepę i rzodkiewkę w niestandardowy i niespotykany sposób - podgrzane w zapiekance, nafaszerowane i w potrawce.
W kuchni Dzień dobry TVN Piotr Kucharski otworzył sezon na kalarepkę! Warzywo ma w sobie mnóstwo wartości odżywczych. Jest bogatym źródłem witaminy C i B, K oraz kwasu foliowego. Piotr przygotował potrawy bazujące na kalarepce między innymi kotlety z kalarepy i faszerowane kalarepy. Spróbujecie?
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała wiosenne potrawy bazując na trzech warzywach: rzepie, kalarepie i rzodkiewce. Daria w swoich daniach wykorzystała również liście kalarepy, nie tylko same bulwy! Powstały takie dania jak: zupa z pieczoną kalarepką i płatkami kokosowymi, pieczone rzodkiewki w oliwie truflowej z miodem, gorgonzolą i miętą, słodka zupa z rzepy, moreli suszonych i karmelizowanej marchewki. Co wy na to?
Agata Kulesza jest pierwszą w historii "Tańca z gwiazdami" zwyciężczynią, która postanowiła przeznaczyć nagrodę na cele charytatywne. Bez żalu rozstała się z przepięknym Porche, które wytańczyła w duecie z Stefano Terrazino. Dziś w "Dzień Dobry TVN" mogła sprawdzić się w kuchni u boku mistrza Roberta Sowy.
Tym razem bohaterowie grillowania to: chili, rozmaryn oraz pieprz czarny z kolendrą. Jacek Stachursky i Grzegorz Łapanowski w "kuchni terenowej" smażyli steki. Jakie steki wy najbardziej lubicie?
Daria Ładocha właśnie wróciła z Wietnamu. Zaprosiliśmy ją do kuchni Dzień Dobry TVN, aby zaprezentowała nam kilka wietnamskich specjałów. Mogliśmy spróbować: bánh mì, wietnamską zupę grzybową i wietnamską rybę z tamaryndowcem.
Dzisiaj jest Dzień Piekarzy i Cukierników. Z tej okazji Daria Ładocha przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN chleb słonecznikowy, babeczki z chili i kolendrą oraz miętowe babeczki z pistacjami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach przygotowała pyszne dania z tuńczykiem: arancini z tuńczykiem i sosem pomidorowym; tuńczykowy omlet, mini taco z tuńczykiem, serem, guacamole, śmietaną i kolendrą.
Kucharz Maciej Szaciłło proponuje byśmy teraz, kiedy jest przedwiośnie, jedli sporo surowych warzyw. Dlaczego? Czym jest spirulina i jak smakuje? Skorzystajcie z przepisów Macieja, które zamieszczamy na naszej stronie internetowej i sami zróbcie: curry z mlekiem kokosowym, bruschettę z makaronem z cukinii, surowe gołąbki i zielony koktajl ze spiruliną.
Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN smaczne dania z kalafiorem. Na stole pojawiły się: pieczony kalafior z pomidorami, serem i suchą krakowską; curry z kalafiora oraz mięso wieprzowe z kalafiorem zapiekane ze szpinakiem i gorgonzolą. Smacznego!
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN było ostrrrro! Nasi goście: Eduardo Palazuelos, jeden z najlepszych szefów kuchni w Ameryce Łacińskiej i Ernesto Malda, konsul Ambasady Meksyku w Polsce przygotowali kilka dań typowych dla kuchni meksykańskiej: guacamole, marynowany tuńczyk z sosem pico de gallo, selva mextahi i tacos z krewetkami! Pysznie!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Martę Dymek. Blogerka przygotowała rozgrzewające i pyszne wegańskie dania. Co powiecie na ciecierzycę po bretońsku lub kowbojską zupę cebulową? Nam na samą myśl ślinka cieknie :)
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje Samar Khanafer-Gniadek. Z okazji ostatków blogerka przygotowała przekąski na domówkę. Na naszym stole pojawiły się między innymi: frytki z batatów z kolendrą i masłem orzechowym, beza z serkiem mascarpone i owocami, babeczki z krewetkami i salsą z awokado. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i uczestniczka programu "Ugotowani" Małgorzata Trębacz-Piotrowska przygotowały dania z przepisów, które przywiozły ze swoich wakacyjnych podróży. Na stole znalazły się: szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych, ziemniaki gotowane w mleku kokosowym, smażony makaron z krewetkami i wołowiną, smażone banany, wątróbki drobiowe w sosie z sherry i faszerowane papryczki pimientos.
Małgorzata Polańczyk z Funky Food zaproponowała w Dzień Dobry TVN kilka potraw kuchni indyjskiej. Naprawdę warto je przygotować.
W kuchni Dzień Dobry TVN Maia Sobczak, autorka bloga "Qmam kasze", przygotowała kilka potraw z kaszą w roli głównej. Przekonajcie się, jak smakuje kremowy mus migdałowy z różanym jabłkiem, sałatka ze świeżego szpinaku z sosem gruszkowym, kasza gryczana z czerwoną cebulą, kolendrą, kiełkami fasoli mung i czarnym sezamem oraz kasza w buraczano-jabłkowym towarzystwie. Skąd ta miłość do kaszy?
Wakacje tuż tuż, ale Dzień Dobry TVN sezon ogórkowy nie grozi! Idąc za ciosem, w naszej kuchni Andrzej Polani przygotował ogórki małosolne i te o intensywniejszym smaku - ogórki kiszone. Które bardziej Wam smakują?
Grill jest podobno sportem narodowym Polaków. Grillujemy zwłaszcza teraz w czasie majówki. Alternatywą dla tłustych karkówek i kiełbas mogą być grillowane, młode warzywa w ziołowej salsie, podwędzany jesiotr na szparagach z sosem z kwiatów mniszka czy kukurydziane chlebki z łososiem kolendrą i guacamole. W studiu Dzień Dobry TVN Paweł Chomentowski przygotował lekki obiad wprost idealny na majówkę :)