Zviad Omiadze i Sabina Czarnik, właściciele gruzińskiego food trucka "Gruzja na kółkach", polecają potrawy gruzińskiej kuchni. W swojej kuchni na kółkach, nad Wisłą w Krakowie, przygotowali dla Was: lulę, szaszłyki, chinkali, adżapsandali i bakłażany z orzechami. Zobaczcie, co jedzą Gruzini na śniadanie. Smacznego!
Blogerka kulinarna przygotowała dania na bazie rabarbaru i czarnego bzu. Poznajcie jej przepisy na: grillowany ser halloumi z rabarbarowym chutney'em, migdałowe crumble z rabarbarem i truskawkami, zefir rabarbarowy, pieczony rabarbar z syropem z czarnego bzu i rabarbarową lemoniadę. Uwaga - PYCHA!!!
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN wyczarował potrawy z jabłek. Na lepsze trawienie po świętach i sylwestrze. A zatem: kurcze w jogurcie, jabłkach w ziołach, lekkie i dietetycznie, zimowa zupa z marchwi, jabłek i imbiru oraz jabłka pieczone przy kominku. Smacznego!
Co tym razem zainspirowało zwyciężczynię 1. edycji konkursu "Gotuj o wszystko"? Zobacz kolejną odsłonę kuchni inspirowanej sztuką w Dzień Dobry TVN. Wypróbuj przepisów Ani na: zupę kukurydzianą z krabem, pierożki wonton, kurczaka z orzeszkami na ostro oraz piersi z kaczki z ostrą papryką i mandarynkami.
Dla zwolenników dań z owocami Ania Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN: sałatkę z ananasem, łososia z pomarańczami i imbirem, ciasto z jabłkami i biszkopt faszerowany wiśniami. Te pyszności na pewno przekonają osoby, które do tej pory nie przepadały za kuchnią owocową.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN było smacznie i wesoło. Swoje popisowe dania przygotowali komicy: Wojtek Fiedorczuk, Maciej Adamczyk i Karol Kopiec. Lepiej radzą sobie na scenie, czy w kuchni? Zobaczcie.
Przetworzone produkty zalewają rynek spożywczy. Zupy w proszku, jogurty o smaku owoców lub wysokosłodzone napoje gazowane... Nie musimy jednak być skazani na takie produkty. Łatwo i szybko możemy przygotowywać ich zdrowe odpowiedniki we własnej kuchni. jak to zrobić? Pokazali nam to w kuchni DDTVN: Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak.
Poleca kucharz Joseph Seeletso.
Macie ochotę na coś słodkiego? Polecamy czekoladki o różnych smakach według przepisów Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło. Palce lizać!
Sambor Czarnota, polski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny, wystąpił dzisiaj w naszej kuchni.
W kuchni Dzień Dobry TVN u boku Roberta Sowy pojawił się dziś Marcin Chochlew. Wspólnie przygotowali dla nas kilka wyjątkowych smakołyków.
Rogan Josh, czyli jagnięcina duszona w sosie z czerwonej papryczki. Raita, czyli dip jogurtowo-ogórkowy. Do tego ryż basmati z kurkumą. Skorzystajcie z naszych przepisów na kuchnię indyjską.
Urodziła się w Afryce, tam też spędziła pierwsze lata swojego życia. Dlatego Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, z tęsknoty do smaków dzieciństwa, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN smaczne potrawy kuchni ziołowo-korzennej.
Kocha jeść i o jedzeniu pisać. W kuchni nie lubi się męczyć. Jej zdaniem, potrawy powinny być nie tylko pyszne, ale także proste w przygotowaniu. W kuchni Dzień Dobry TVN Aga Kozak przyrządziła zupę marchewkowo–kokosową, ziemniaki w mleczku kokosowym oraz eaton mess z krwawymi pomarańczami. Smacznego!
Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski podają przepisy na smaczne lody i sorbety.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN doprowadziliśmy do powstania trudnej koalicji, której chce większość Polaków. Swoje popisowe dania przygotowali: Joanna Mucha z PO i Adam Hofman z PiS.
Dziś w kuchni Monika Mrozowska-Szaciłło zaprezentowała nam przepisy, które nie tylko wzmocnią naszą odporność, ponieważ zawierają bardzo dużo witaminy C, magnezu, selenu, witaminy A, manganu oraz wapnia, ale i są wyjątkowo smakowite.
Waza zupy serowej z jabłkami prażonymi i orzechami, garnek gulaszu ziemniaczanego rodem z Węgier oraz blaszka ponczowych z rumem to propozycje mistrza Andrzeja Polana.
Podróże to jej pasja, a Azja - region niezwykły. W kuchni Dzień Dobry TVN Maria Niklińska w towarzystwie mistrza kuchni azjatyckiej zgłębiła tajniki kulinariów Dalekiego Wschodu.
Nic tak nie smakuje jak własnoręcznie przyrządzone przetwory, dlatego w kuchni Dzień Dobry Wakacje Anna Kerth i Maja Sobczak zaprezentowały swoje ulubione sposoby na weki ze śliwką, maliną i czosnkiem, z kiszoną marchewką, papierówkami z pieprzem i majerankiem oraz pieczonym bakłażanem w pomidorach.
Sandor Ellix Katz to amerykański guru fermentacji. Zaprosiliśmy go do kuchni Dzień Dobry TVN, aby wraz z Piotrem Kucharskim przygotował kiszonki oraz powiedzieli o sztuce kiszenia i fermentacji. Oto co przygotowali: kimchi owocowe, kwas truskawkowy, malinowy napój gazowany, ogórki małosolne, kiszone szparagi i kiszone rzodkiewki. Skorzystajcie z przepisów!
Arystokratka wśród drobiu. Przysmak Francuzów i prawdziwy rarytas dla podniebienia. W dawnych czasach królowa naszych stołów. Dziś trochę zapomniana. Bohaterkę kuchni Dzień Dobry TVN - gęś - przyrządzili na własny, niezwykle wykwintny sposób - Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski.
Ling Ding urodziła się w Chinach, ale po polsku mówi perfekcyjnie. Co zachwyciło ją w naszym kraju tak bardzo, że postanowiła tu zamieszkać? I czym Polacy różnią się od Chińczyków? Z Ling spotkał się Mikołaj Rey. Razem, specjalnie dla Dzień Dobry TVN, przyrządzili prawdziwą kaczkę po chińsku.
To dzięki dobremu jedzeniu jesteśmy w stanie zachować zdrowie i dobre samopoczucie. To ono dostarczyć może wiele przyjemności... Kucharze Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski zaproponowali w kuchni Dzień Dobry TVN zdrowe, podnoszące odporność przekąski.
Natalia Klimas i Charles Daigneault przedstawili nam swoje kuchenne sposoby radzenia sobie z zimą. Zobaczcie ich przepisy na zupe marchewkową, zupę cebulową i Envolée de canard. Smacznego!
W chłodne dni nie ma nic lepszego niż kubek rozgrzewającej, zimowej herbaty. Jak ją przygotować? Swoje przepisy przedstawiła w Dzień Dobry TVN restauratorka Beata Kartowicz.
Najpopularniejszy DJ w Polsce, kończy muzyczną karierę! Postanowił postawić na swoje dwie pasje – podróże i gotowanie. Jak będzie wyglądało teraz jego życie? Czy będzie musiał zmienić pseudonim? O tym wszystkim opowiedział nam … oczywiście w kuchni, gdzie zademonstrował swoje kulinarne umiejętności.
W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło przygotował: parowany makaron z cukinii i marchewki, zupę brokułową z blokiem kokosowym, a także pieczoną brzoskwinię. Skusicie się na warzywny detoks?
Pochodząca z Ghany Miss Egzotica 2017 Victoria Abeby uwielbia gotować. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała dla nas: Ghanian Jollof rice and stew oraz kelewele.
Lee Chieh-kuei i Ke Zi-An, szefowie kuchni, przybyli do nas z Tajwanu. W Dzień Dobry TVN wyjaśniają, jak zrobić ciasto do chińskich pierożków, tak popularnych w naszym kraju. Przygotowali także farsz do nich i pokazali trudną sztukę lepienia pierogów. Skrzystajcie z ich przepisu!