Kuchnia Mikołaja Reya - wszystko z octem balsamicznym! Zobacz przepisy na: sałatkę z faralle, jakbłami i balsamicznym kurczakiem, oraz przepis na crumble z truskawek i malin z karmelem balsamicznym!
Trwa sezon na botwinkę, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował pyszne dania z młodych liści i korzenia buraka bazujące na pasteryzowanym bulionie warzywnym. Na naszym stole pojawiły się: chłodnik, tarta z botwinką, a także sałatka z glazurowanej botwinki i kaszy gryczanej.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Kręglicka przygotowała coś dla smakoszy kuchni XIX wieku, a dokładnie potrawy, które ukształtowały gust kulinarny Stanisława Moniuszki.
Rabarbar jest źródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika. Lecznicza odmiana rabarbaru - rzewień lekarski - ma właściwości antyrakowe, antyoksydacyjne i przeczyszczające. Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy Mikołaja Reya, aby przygotował dania z rabarbarem. Mogliśmy przekonać się również, jak smakują otrębowe talerze, które Mikołaj Rey przywiózł z Zambrowa.
Dla wielu Polaków rozpoczęła się majówka, poprosiliśmy więc Charlesa Daigneault, aby w kuchni Dzień Dobry TVN pokazał, jak przygotować dania, które doskonale nadają się na piknik.
W kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz przygotowała dania ze szparagów: szparagi w cieście francuskim, tosty ze szparagami, sałatkę ze szparagami oraz krem z zielonych szparagów.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne dania z białą kiełbasą: kotlety z białej kiełbasy z zupą chlebowo-żurkową, sos z białej kiełbasy do jajek i sałata smażona oraz kruszonkę z białej kiełbasy do drożdżowego z majonezem.
W kuchni Dzień Dobry TVN Samar Khanafer autorka książek kulinarnych przygotowała sycące i zdrowe sałatki. Mogliśmy spróbować: sałatkę z pieczonym bakłażanem, wołowiną i granatem, sałatkę z zieloną fasolką, szpinakiem i rodzynkami, a także sałatkę z pieczoną piersią kurczaka, fenkułem i ziołami.
Zupa szpinakowa z pistacjami, wiosenna minestrone i wiosenna zupa z zielonym makaronem. Poznajcie przepisy Piotra Kucharskiego na witaminowe bomby idealne na okres przedwiośnia.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN przepisy na dania bazujące na młodej kapuście przedstawiła blogerka kulinarna Marta Dymek. Kapuśniak z pomidorami, kaszotto z młodą kapustą, coleslaw z żurawiną i wegański majonez.
W kuchni Dzień Dobry TVN zapachniało naleśnikami. Andrzej Polan przygotował je w wersji klasycznej i nie tylko. Co powiecie naleśniki z czekoladą, miętą i jogurtem lub naleśniki serowe z borówkami?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował: tartę wiosenną z pieczonym ciastem i zimnym środkiem, tartę z kapustą młodą i pasztetową oraz tartę z owocami. Palce lizać!
Dziś "Dzień Marchewki" z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN to właśnie marchew gra pierwsze skrzypce! Szef kuchni - Sebastian Olma zaproponował kilka dań, które pozwolą docenić wyjątkowość tego warzywa. Spróbujcie jajka z pesto marchewkowym, frittaty z marchwią i kaczki z marchwiowym dressingiem!
Marchewka po koreańsku jadana jest głównie przez mieszkańców państw byłego ZSRR. Upowszechnili ją tam przybysze z Korei, którzy korzystając z lokalnych składników, próbowali przemycić orientalne smaki.
Ostre potrawy mają mnóstwo wielbicieli. Każdy z nich powinien spróbować wielu rodzajów ostrych papryczek – jedną z nich jest czuszka.
Jak zrobić tosty na patelni i jak przygotować kanapkę z pastą jajeczną, żeby dało się ją zjeść? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przedstawił swoje przepisy na tosty z mieloną wołowiną, kanapkę z pastą jajeczną, kanapkę z wędzonym dorszem i tosty ze schabowym
Hummus, pizza czy zupa z ciecierzycą? Który przepis Cristiny Catese najbardziej przypadł Ci do gustu? Dlaczego warto jeść ciecierzycę? Jak działa na nasz organizm? Zobaczcie!
Anna Starmach przedstawiła dziś w Dzień Dobry TVN propozycje wielkanocnych dań na bazie tuńczyka. Zobaczcie przepisy na jaja faszerowane, zupę chrzanową z tuńczyckiem i muffinki jajeczne z tuńczykiem. Jakiego tuńczyka w puszce wybrać? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Jak zrobić pyszne domowe paszteciki? Andrzej Polan pokazał w kuchni Dzień Dobry TVN, jak zrobić ciasto do pasztecików i farsz.
Dziś Dzień Żelków! Z tej okazji Sylwia Majcher w studiu Dzień Dobry TVN przygotowała domowe żelki w wersji bez cukru i bez sztucznych składników. Takich żelków nie musimy chować przed naszymi dzieciakami. Sprawdź, jak je zrobić.
Zobacz trzy proste przepisy na lunche do pracy. Jak zrobić sałatkę z kuskusem, warzywami i kurczakiem, zupę krem z brokułu i groszku? A jak sałatkę z kaszą pęczak, szpinakiem i fetą?Sprawdź!
Buraki to warzywo chętnie jadane przez Polaków, głównie ze względu na doskonały smak. Jednak nie każdy wie, że warzywo to jest również źródłem niezwykle cennych składników odżywczych, w tym witamin i minerałów.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przedstawił przepisy na zapiekaną fetę w sosie pomidorowym, kurczaka z pikantną pastą i wyśmienitą pizzę na zakwasie. Czy wiedzieliście, że przecier pomidorowy jest zdrowszy niż same pomidory? Dlaczego? Zobaczcie!
Wielkanocny przysmak - białą kiełbasę - przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN na różne sposoby mistrz Andrzej Polan.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Andrzeja Polana oraz Szymona Czerwińskiego, byłego uczestnika programu MasterChef. Szymon właśnie wrócił z warsztatów w prestiżowej, paryskiej szkole Le Cordon Bleu. Czego się tam nauczył? W naszej kuchni Andrzej i Szymon przygotowali wielkanocne słodkości, ale nie tylko. Co powiecie na babę z 96 jaj, francuskie ciasto opera lub sernik nowojorski?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował białą kiełbasę, ale w niestandardowy sposób. Co powiecie na pieczoną kiełbasę w zalewie maślano-miodowo-musztardowej lub na białą kiełbasę w cieście? Smacznego!
Czy wegetarianie zastępują na wielkanocnym stole jaja, kiełbasy i pasztety? Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło, specjalnie dla Was, przygotowali wielkanocne dania w wersji "wege".
Święta tuż tuż, a wiec to najwyższa pora, by przygotować wielkanocnego mazurka. Jakie będę nam potrzebne do tego składniki? I czym udekorować świąteczny wypiek?
Przepisy na naleśniki jaglane z pastą z zielonego groszku, pancakes z kremem czekoladowym i racuszki z białego sera. Jak przygotować pyszne naleśniki? Poznajcie przepisy Kasi Bukowskiej.
W sezonie letnim gofry z owocami są ulubioną przekąską w najpopularniejszych miejscach turystycznych. Osoby posiadające specjalną gofrownicę mogą je samodzielnie przygotować również w domu. Gofry z owocami i bitą śmietaną to idealny, sycący deser na upalne dni.