Jednogarnkowe dania samodzielnego taty

W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Macieja Lisowskiego wraz z córkami, które pomagały mu w przygotowaniu potraw. Zobaczcie, jakie jednogarnkowe potrawy przygotowali.

Mielone mięso z indyka z ryżemSkładniki:

500 g mięsa mielonego z indyka

250 g ryżu brązowego

2 cebule czosnkowe

2 ząbki czosnku

papryka słodka

rozmaryn

łyżka vegety ziołowej

pieprz ziołowy

sól himalajska

nać pietruszki

oliwki

Polędwica wieprzowa z kaszą jaglanąSkładniki:

2 polędwice wieprzowe

2 garści pieczarek

2 cebule

2 ząbki czosnku

oregano

rozmaryn

1/5 kostki masła

Składniki:

500 g serduszek drobiowych

3-4 cebule

2 ząbki czosnku

vegeta ziołowa

pieprz ziołowy

sól himalajska

ziemniaki

1/4 kostki masła

mleko do puree

Składniki:

buraki pieczone

orzechy włoskie

rukola

cytyna

oliwa

sol

bazylia

pieprz ziołowy

śliwka suszona

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości