W kuchni Dzień Dobry TVN Patryk Galewski zaprezentował, jak przygotować jesienne, śliwkowe przysmaki księdza Kaczkowskiego. Sprawdź, jak zrobić stek z polędwicy wołowej ze śliwkową kaszą pęczak w wydaniu szefa kuchni.
Szukasz pomysłu na obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoje propozycje przygotował Sebastian Olma. Jak zrobić polędwiczki wieprzowe w sosie cydrowym z imbirem, szałwią i kluskami śląskimi? Sprawdź przepis.
Z okazji dnia pistacji w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował trzy pyszne potrawy z dodatkiem tych orzechów. Jedną z nich jest polędwiczka pistacjowa. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN zapachniało dziś wanilią za sprawą szefa kuchni i doradcy kulinarnego Macieja Wawryniuka. Koniecznie skorzystajcie z jego przepisów na: polędwiczkę w waniliowym miodzie, waniliowe pierożki z konfiturą z dyni, kopytka w sosie waniliowym oraz koktajl brzoskwiniowo-waniliowy. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Macieja Lisowskiego wraz z córkami, które pomagały mu w przygotowaniu potraw. Zobaczcie, jakie jednogarnkowe potrawy przygotowali.
Ocet wykorzystywany jest w wielu potrawach. Kucharz Jan Kuroń przygotował kilka dań z dodatkiem octu: grillowane szparagi z winegretem na bazie octu, łososia zapiekanego z ziemniakami oraz szparagami o mocnym tymiankowym aromacie i polędwiczki wieprzowe duszone w sosie jabłkowo–octowym. A na deser zaserwował ciasto czekoladowe. Zdradził też, jak przygotować kalafiora na trzy różne sposoby, żeby wystarczyło jedzenia na trzy dni? ;-)
Laur - mały listek, który ma niezwykłą kulinarną moc. Jak stosować go w gotowaniu poza zupami? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował: szybki wywar warzywny, zupę jeszcze zimową, polędwiczkę wieprzową na kanapki i bezmięsny bigos.