Polędwiczka pistacjowa - przepis Andrzeja Polana

Polędwiczka pistacjowa
Polędwiczka pistacjowa
Źródło: Nikolay_Donetsk/Getty Images
Z okazji dnia pistacji w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował trzy pyszne potrawy z dodatkiem tych orzechów. Jedną z nich jest polędwiczka pistacjowa. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.

Polędwiczka pistacjowa - przepis Andrzeja Polana

Składniki:

  • 4 polędwiczki wieprzowe
    • 200 g sera tartego
      • 150 g pistacji niesolonych
        • 2 ananasy
          • sól, pieprz czarny
            • olej rzepakowy do smażenia
              • 2 łyżki miodu
                • roszponka

                  Polędwiczka pistacjowa - sposób przygotowania

                  1. Polędwiczki wieprzowe obtaczamy w soli i pieprzu. Obsmażamy z każdej strony.
                    1. Pistacje miksujemy lub siekamy na drobno, łączymy z serem tartym.
                      1. Na suchą, podgrzaną patelnię wysypujemy wymieszane pistacje z serem i smażymy, w trakcie układamy polędwiczkę na brzegu i zawijamy w rozpuszczającym się serze.
                        1. Ananasa kroimy w cienkie plastry, skrapiamy miodem. Polędwiczkę kroimy na porcje i układamy na ananasie. Dodajemy dużo roszponki.

                          Zobacz także:

                          Autor: Diana Ryściuk

                          Źródło: Andrzej Polan

                          Źródło zdjęcia głównego: Nikolay_Donetsk/Getty Images

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                          Materiał promocyjny

                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana