Materiał promocyjny

Mrożona kawa, lekko korzenna

Pobudza, poprawia humor, jest smaczna i aromatyczna. Dodawana do ciast i lodów, podawana na zimno jak i na ciepło. Mało kto mógłby bez niej wyobrazić sobie poranek. W studiu Dzień Dobry Wakacje Andrzej Polan przygotował wyśmienitą kawę mrożoną z dodatkiem imbiru, cynamonu i goździków.

Zdjęcie: dziendobry.tvn.pl

Mrożona kawa lekko korzenna

Składniki:

150 ml wody

2 łyżeczki kawy

1 łyżeczka cukru( opcjonalnie)

1 gałka lodów waniliowych

szczypta cynamonu

szczypta imbiru

szczypta mielonych goździków

bita śmietana

kakao lub czekolada w proszku

kilka kostek lodu

Przygotowanie:

Przygotowujemy kawę zalewając ją wrzątkiem, dodając cynamon, imbir i goździki i odstawiamy do przestudzenia, a następnie wstawiamy do lodówki, możemy posłodzić. Kostki lodu (3- 4 sztuki) miksujemy z lodami waniliowymi i przekładamy do szklanki. Zalewamy zimną kawą. Całość dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy kakao lub czekoladą w proszku. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości