Szybko, prosto, SMACZNIE!

W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca szóstej edycji programu MasterChef, przygotował menu śniadaniowo-obiadowe. Oczywiście, na końcu pojawił się też deser :) Co powiecie na brioszkę z pastą z awokado, jajkiem i granatem, burgera z kurkami i morelami oraz tartę z sezonowymi owocami?

Brioszka z pasta z awokado, jajkiem i granatem

Składniki:

granat

brioszka albo chałwa

3 szt awokado

5 szt jako

limonka

chili

1 szt cebula czerwona

roszponka

pomidorki koktajlowe

Burger z kurkami i morelami

Składniki:

4 szt morele świeże

400g kurki świeże

1 szt roszponka

cebula żółta

500g polędwica wieprzowa

Tarta z sezonowymi owocami

Składniki:

mąka pszenna

400g masła

500ml mleka

cukier brązowy

wanilia

300g orzechów włoskich

400g czerwonej porzeczki

porzeczka żółta

400g malin

500g śliwek

1 cytryna

żelatyna

rozmaryn świeży

5 jajek

mąka ziemniaczana

cukier brązowy

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości