W kuchni Dzień Dobry TVN Mateusz Zielonka, zwycięzca szóstej edycji programu MasterChef, przygotował menu śniadaniowo-obiadowe. Oczywiście, na końcu pojawił się też deser :) Co powiecie na brioszkę z pastą z awokado, jajkiem i granatem, burgera z kurkami i morelami oraz tartę z sezonowymi owocami?
Brioszka z pasta z awokado, jajkiem i granatem
Składniki:
granat
brioszka albo chałwa
3 szt awokado
5 szt jako
limonka
chili
1 szt cebula czerwona
roszponka
pomidorki koktajlowe
Burger z kurkami i morelami
Składniki:
4 szt morele świeże
400g kurki świeże
1 szt roszponka
cebula żółta
500g polędwica wieprzowa
Tarta z sezonowymi owocami
Składniki:
mąka pszenna
400g masła
500ml mleka
cukier brązowy
wanilia
300g orzechów włoskich
400g czerwonej porzeczki
porzeczka żółta
400g malin
500g śliwek
1 cytryna
żelatyna
rozmaryn świeży
5 jajek
mąka ziemniaczana
cukier brązowy
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN