Gdzie tym razem w kulinarną podróż zabrał nas Maciej Nowak?
Zapraszamy na ostatnie spotkanie ze "Szkołą Mistrzów Kawy" i baristą Marcinem Rusnarczykiem. W dzisiejszym odcinku podsumowaliśmy wszystkie tematy, które zostały poruszone w programie Dzień Dobry TVN i zachęcimy Was do eksperymentowania z kawą.
Bogdan Gałązka przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z jaj.
Brygida Kosel, prowadząca program kulinarny "Teraz Brygida!", przygotowała potrawy dla zapracowanych. Wszystkie są potrawami postnymi i nie wymagają dużo czasu.
Wojciech Oświęcimski i Iwona Pavlović są parą od trzech lat. Kiedy się spotkali, mieli jeszcze swoje rodziny. Zakończyli swoje poprzednie związki i postanowili zamieszkać razem. Zobaczcie sami jak im wychodzi współpraca w kuchni.
Szacuje się, że w Polsce obecnie jest około 2 milionów wegetarian i liczba ta stale rośnie. Dlaczego ludzie decydują się na taki styl życia? W związku z Ogólnopolski Tygodniem Wegetarianizmu Jan i Jakub Kuroniowie proponują niskokaloryczne, zdrowe wegetariańskie potrawy.
Grillowana pierś z kaczki w marynacie szlacheckiej oraz szaszłyki z tuńczyka i krewetek to potrawy, które Maria Sadowska przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN wspólnie z mistrzem Robertem Sową.
Kalafiory, brokuły i szparagi na różne sposoby. Co wyróżnia kuchnię mistrza Andrzeja Polana?
Mieszkańcy Kraju Kwitnącej Wiśni słyną z zamiłowania do jedzenia. Przywiązują oni wagę nie tylko do smaku potraw, ale i do formy ich prezentacji. Sadami Harada i Randy Daliva przedstawili nam kilka typowo japońskich potraw.
Lekka, zdrowa, ale smaczna - taka powinna być kuchnia sportowców. Właśnie z tego powodu jej podstawą są sałatki, pasty i makarony. Tenisistka Marta Domachowska i surfer Wojciech Brzozowski przygotowali w naszej kuchni swoje ulubione potrawy.
Rosół, kotlety schabowe i zasmażaną kapustę - ulubione potrawy Polaków - przygotowali w Dzień Dobry TVN utalentowani kucharze, Jakub i Jan Kuroniowie, którzy smykałkę do gotowania mają w genach.
Barbara i Piotr Adamczewscy zaprezentowali nam dziś trzy kuchnie europejskie: norweską, hiszpańską i włoską.
Joseph Seeletso przyrządził w kuchni Dzień Dobry TVN tatara. Polecamy, bo był bardzo smaczny!
Spróbuj majowego krupnika i młodej kapusty według przepisu mistrza Andrzeja Polana.
Poznali się i pokochali jeszcze na studiach aktorskich. Ona była na pierwszym roku, on na czwartym. Michała zachwyciła podobno jej spontaniczność. Dziś w studiu "Dzień Dobry TVN" pokazali jak układa im się współpraca kulinarna.
Katarzyna Kwiatkowska co tydzień "rozmawia w tłoku" w programie Szymona Majewskiego, parodiując Krystynę Jandę, Kazimierę Szczukę, Dodę, Agnieszkę Chylińską albo Maję Komorowską. Dziś objawiła nam swoje talenty kulinarne.
Jan i Jakub Kuroniowie przygotowali dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kapuśniak ze słodkiej kapusty, guacamole i paprykę faszerowaną mięsem.
Wine & Food Noble Night to wydarzenie towarzyskie, podczas którego najwybitniejsi kulinarni mistrzowie oraz osoby ceniące wyrafinowane smaki kuchni, z różnych stron świata, i jury wyłonią najlepsze dania w trzech kategoriach: przystawka, danie główne i deser. Maciej Nowak wspólnie z organizatorami konkursu odwiedza restauracje, które biorą w nim udział i ocenia jakość serwowanych dań. W tym tygodniu odwiedził warszawską restaurację Papaya.
Mus z białej czekolady z truskawkami, muffinki z truskawkami i kokosem, ciasto francuskie... Na co macie ochotę? Mistrz Andrzej Polan jak zwykle kusi nasze podniebienia.
Chcesz przyrządzić sandacza pieczonego w soli, skorzystaj z przepisu zamieszczonego na naszej stronie.
Z okazji Dnia Dziecka Robert Sowa przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dania dla najmłodszych. Chcesz sprawić przyjemność swojemu dziecku? Przygotuj dla niego przysmaki, które proponuje Robert Sowa.
Krytyk kulinarny Maciej Nowak wspólnie z organizatorami konkursu Wine & Food Noble Night odwiedza restauracje, które biorą w nim udział i ocenia jakość serwowanych dań. Tym razem wybrał się do restauracji Magdy Gessler "Gar".
Bogdan Gałązka przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dania w oparciu receptury królów i...
Sałatka z koprem włoskim, pieczony koper włoski z boczkiem i śmietanką kokosową, kasza pęczak z koprem włoskim i krewetkami to propozycje naszego Józka, czyli Josepha Seeletso.
Sylwia Gruchała przyznała nam się, że nigdy nie potrafiła gotować, ale dla swojego ukochanego Luigiego postanowiła to zmienić. Jest właśnie w trakcie kursu gotowania. Sprawdziliśmy jak sobie radzi.
Nasi goście pokazali nam, jak można połączyć polskie i indyjskie tradycje kulinarne. Co wyszło z tego niecodziennego połączenia?
Dzisiaj w naszej kuchni nietypowe zestawienia smakowe. Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski przedstawili przepisy na spaghetti z parówkami i truflą, curry z wołowiny oraz karkówkę po żydowsku.
Do udziału w konkursie "Gotuj z Sową" skłoniła Wojciecha Morycińskiego chęć poznania mistrza, ale także potrzeba zaimponowania swojej dziewczynie. Chciał przygotować specjalnie dla niej coś naprawdę wyjątkowego i wykwintnego, tym bardziej, że często razem gotują.
Rybkę w liściach, pieczone capreze z niedźwiedzia i wiosenną zupę czosnkową przygotowali mistrzowie: Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski.
W naszej kuchni rządził dziś znakomity kucharz Joseph Seeletso.