Aby w weekend wypoczywać po całym tygodniu pracy, a wolnego czasu nie spędzać w kuchni, mistrz Andrzej Polan przyrządził menu na cały weekend. W sobotę przyszedł czas na faszerowanego kurczaka i puree, a w niedzielę z przepysznych "resztek" Andrzej zrobił pyzy, które nazywa pyzami z bazaru Różyckiego.
Co tym razem mistrz Andrzej Polan proponuje na obiad - kurczaka, karczek czy boczniaki? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: boczniaki jak schabowe z sosem cebulowym i kaszą, kurczę z jabłkami i smażonym ryżem oraz kotlety z karkówki z pomidorami i dużą grzanką. Pamiętajmy, że jeżeli smażymy na maśle, powinno to być masło klarowane - radzi Andrzej Polan. Dlaczego?
Adam Woźniak, szef kuchni restauracji "Marcato", przygotował w Dzień Dobry TVN potrawy, które zwyciężyły w konkursie Wine & Food Noble Night. Zobaczcie, w których kategoriach byli najlepsi! Jak wygląda jajo zielononóżki, które lubi się napić?
W kuchni Dzień Dobry TVN trzy Aniołki i jeden Charlie, czyli dziewczyny z zespołu „The Chance”: Agnieszka, Monika i Magda opowiedziały o swoich własnych sposobach na zdrowie przez cały rok. Razem z Piotrem Kucharskim - operatorem płyty... grzewczej, czyli DJ-em - przygotowały dorsza z ryżem, siekaną wołowinę oraz eskalopki z kurczaka.
Anna Korcz jest przede wszystkim aktorką, a dopiero potem wedding-planerką. Posiada zmysł estetyczny, smacznie gotuje. W kuchni Dzień Dobry TVN razem z mężem Pawłem Pigoniem przygotowała sałatę z cykorią, tatar z tuńczyka oraz pieczoną kaczkę.
Aby w weekend oddać się zasłużonemu odpoczynkowi, trzeba w piątek zakasać rękawy i przygotować obiad tak na sobotę, jak i na piątek. W myśl naszej piątkowej zasady, by piec dwie pieczenie na jednym ogniu, mistrz Andrzej Polan przygotował duszoną wołowinę, faszerowanego ziemniaka, zrazy wołowe i tortillę.
23 września na Torze Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się piknik połączony z degustacją przeróżnych dań i win, czyli Wine & Food Open Day. Będzie też można wziąć udział w szkoleniach pod okiem najlepszych polskich kucharzy. W Dzień Dobry TVN gościmy kucharzy z trzech warszawskich restauracji, które wezmą udział w tym wydarzeniu. jak przygotować ozorek wołowy, by był miękki i smaczny?
Po raz kolejny w Warszawie, na torze na Służewcu odbędzie się Wine & Food Open Day. To cykliczny piknik połączony z degustacją najlepszych dań i najznakomitszych win. W studiu Dzień Dobry TVN szefowa Delikatesów Esencja Joanna Pawełczak, Kacper Matla, szef kuchni tejże restauracji, a także właściciel restauracji L’arc Chakib Bouchikhi wraz z szefem kuchni Marcinem Legatem, pokazali, czym dobra kuchnia pachnie.
Łosoś, drosz, morszczuk... jakie potrawy mistrz Andrzej Polan wyczarowal w kuchni Dzień Dobry TVN z tych ryb? Dlaczego nie powinno się mielić mięsa z ryby? Zróbcie sami te potrawy!
W kuchni Dzień Dobry TVN juror programu "MasterChef " Anna Starmach i uczestniczka programu Maria Ożga przygotowały roladki z cukinii z pastą orzechową, lasagne bez makaronu, zupę z kabaczków, schab z nadzieniem z borowików oraz kompot z... bani. Jak smakuje taki kompot? Przekonajcie się, jakie apetyczne potrawy można przygotować z kabaczków, cukinii i bakłażana.
Była doskonale znana i rozpoznawalna zanim jeszcze wydała swoją debiutancką płytę. Skalę jej popularności najlepiej oddają liczby. Ostatni singiel Honey „Sabotaż” ma, na dzień 14 września 2012, ponad 2 miliony odsłon, 30 milionów wyświetleń na YouTube, 60 000 unikalnych użytkowników dziennie, kilka milionów odsłon miesięcznie. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy wokalistkę i blogerkę Honoratę Skarbek, szerszej publiczności znaną jako Honey. Towarzyszył jej Andrzej Polan.
Kompozytor, performer, reżyser wideoklipów i koncertów oraz inicjator akcji społecznych nagrodzony m.in. Paszportem Polityki, Wrocławską Nagrodą Muzyczną i Yachem. Okrzyknięty przez dziennikarzy Artystą XXI wieku. Człowiek wielu talentów. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN sprawdziliśmy, czy posiada także ten kulinarny!
Kurczę pieczone, winogrona smażone, sos serowy oraz kruchy placek, cukinia, dynia i udka pieczone - to propozycje mistrza Andrzeja Polana na weekend. Zobacz, jak rozprawił się z kurczakami w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak wyfiletować kurczaka? Wypróbujcie przepisy!
Z oknem nie jest dziś kolorowo, ale w naszej kuchni, za sprawą Macieja i Moniki, jest bardzo kolorowo. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN pomidory w roli głównej! Monika Mrozowska przygotowała dania na zimno, a Maciej potrawy na ciepło. Jak smkuje sałatka pomidorowa z awokado, czatnej pomidorowy z pieczonymi ziemniakami i krem z pora z pieczonymi na soli pomidorami?
Mistrz Andrzej Polan wrócił z wycieczki do lasu, z której przyniósł kurki, podgrzybki i borowiki, a z nich w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował m.in. chrupiący placek ziemniaczany ze szpinakiem i kurkami. Dlaczego nie powinniśmy myć długo grzybów? O tym nasz kucharz, dla którego najważniejsze, by w kuchni dobrze się bawić, a dopiero później dobrze zjeść.
Nie śródziemnomorska, a dieta DASH jest najzdrowszą dietą na świecie – taką opinię wydało 22 światowych ekspertów. Odżywianie zgodne z dietą DASH nie tylko pomaga zgubić zbędne kilogramy, ale też obniża ciśnienie i chroni przed chorobami serca. W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło przygotowali potrawy bazujące na założeniach najzdrowszej diety na świecie.
Niedawno polskie media obiegła wiadomość, że prezes PJN i eurodeputowany Paweł Kowal poprowadził w ukraińskiej telewizji kulinarne show. My postanowiliśmy sprawdzić jego umiejętności. W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządził, bijące rekordy popularności na Ukrainie, nadziewane bakłażany oraz arabiatę, a na deser śliwki pod kruszonką. Czym różni się kultura przy stole na Ukrainie od tej w Polsce i dlaczego poseł zdecydował o tym, by stać się gwiazdą ukraińskiej kuchni?
Nie samym weekendem człowiek żyje! Dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan postawił na soczyste mięso, którego przygotowaniem możemy zająć się w wolnych chwilach podczas leniwej dwudniowej laby. Motywem przewodnim dzisiejszej kuchni była szynka wieprzowa. Zobacz, jak sprytny mistrz Andrzej upiekł dwie pieczenie na jednym ogniu.
W studiu Dzień Dobry TVN Anja Rubik razem z mężem Sashą Knezevicem pokazali, jak wygląda ich codzienne menu. Zobacz, jak co jada jedna z najlepszych modelek świata. Czy musi decydować się na wiele wyrzeczeń? Co jest daniem popisowym jej męża?
Piotr Kucharski lubi korzystać w kuchni z bazylii, która ma słodkawy i lekko korzenny zapach i smak. Doskonale nadaje się do zup, sałatek i miąsa. Bez niej trudno sobie wyobrazić włoską kuchnię. Jak smakuje ryba z puree z fasoli i bazylii, a jak brzoskwinie z bazylią i miodem na ciepło lub stecca? Przekonajcie się i zróbcie potrawy według przezpisów Piotra Kucharskiego! Zobaczcie, co przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Tomek Woźniak ma dwa życiowe motta. Po pierwsze uważa, że każdy potrafi gotować, musi tylko odnaleźć to w sobie. Po drugie nie lepszego sposobu na spędzanie wolnego czasu z przyjaciółmi niż gotowanie. Dlatego w wolnym czasie uprawia fooding.
Ta dynia jest prawdziwa i waży - uwaga - 34 kilogramy! Ma niezwykły smak i wyhodowano ją w Posce. Co można zrobić z tak dużej dyni? Mistrz Andrzej Polan przygotował z niej kilka sporych potraw: sałatkę ze świeżej dyni i smażonymi pomidorami, kopytka nadziewane brokułami z puree z dyni oraz ciasto z dynią i jabłkami.
Jurorce programu „MasterChef" Annie Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN towarzyszyła Justyna Rychlicka, która zakwalifikowała się do finałowej czternastki tego programu. Jak wspomina swój udział w programie? Anna i Justyna z dyni zrobiły w naszej kuchni dwie różne potrawy. Jakie? Sami się przekonajcie!
Aktor teatralny, filmowy i telewizyjny, ostatnio znany i lubiany przede wszystkim dzięki roli Włodka Zięby z telenoweli „Na Wspólnej”. Zasłynął jako jeden z tytułowych „Zmienników” w kultowym serialu Stanisława Barei. Kocha francuską kuchnię. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował prawdziwki po francusku oraz potrawy z polskich grzybów.
Perfekcyjna Pani Domu zrobiła porządek w domach Polek, ale chaos w świecie feministek. Pokazała jak nie zamiatać swoich problemów pod dywan i wprowadzić ład do swojego życia. Małgorzata Rozenek powraca w drugim sezonie. Tym razem na główną antenę telewizji TVN. Już trzeciego września pierwszy odcinek programu. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazała, jak zrobić konfitury i marynaty, czyli przetwory w sam raz na zimę.
Co przygotuje w sobotę w kuchni Dzień Dobry TVN? Tego nam jeszcze Małgorzata Kostrzewska-Rozenek nie zdradziła, ale z pewnością zrobi to perfekcyjnie. Przepisy będą dostępne na naszej stronie w sobotę. Jaką kuchnię lubi Perfekcyjna Pani Domu?
Sezon na truskawki powoli mija, teraz czas na spacery po lesie i jagody, maliny, jeżyny. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przedstawił kilka przepisów na dania z leśnymi owocami.
Mało kto wyobraża sobie nadmorskie wakacje bez gofrów z bitą śmietaną i przyjemnie ciągnącym się toffi oraz bez chrupiących rurek z kremem. W kuchni Dzień Dobry Wakacje znów dowodził Andrzej Polan i wypłynął na naprawdę głębokie morze!
Ona delikatnie mówiąc nie przepada za gotowaniem, a On uwielbia gotować, choć niewiele brakowało, by został nauczycielem, a nie kucharzem. W kuchni Dzień Dobry Wakacje spotkali się mistrz Andrzej Polan i aktorka Edyta Olszówka. Czy można się nauczyć gotowania w jeden dzień? Czy Edyta Olszówka okazała się pojętną uczennicą? Jak smakuje zimna zupa z buraka i malin?
... z prażonym ryżem i kaszą oraz zupa na zimno z buraków i malin to w kuchni Dzień Dobry Wakacje, pod czujnym okiem mistrza Andrzeja Polana, przygotuje aktorka Edyta Olszówka. Co wybitny kucharz i jego uczennica zaserwują nam na deser? Zobaczycie w najbliższą niedzielę!