PRZEPISY ANNY
Curry z łososiem i dynią
Składniki:
400g dyni hokakido
250g filetu z łososia
1 mała cebula
4cm świeżego imbiru
1 papryczka chili
2 ząbki czosnku
2 pędy trawy cytrynowej
1 puszka mleka kokosowego
10 pomidorków koktajlowych
Duża szczypta: kuminu, kurkumy, słodkiej i ostrej papryki
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Czosnek, imbir, trawę cytrynową, cebulę i chili i drobno podkrój, przysmaż na odrobinie oliwy lub oleju, dynię pokrój w 2 cm kostkę, dodaj do cebuli, smaż przez chwilę, dodaj resztę przypraw dodaj mleczko kokosowe. Gotuj pod przykryciem około 20 minut. Łososia pokrój w kostkę, wrzuć do garnka z dynią, dodaj pokrojone pomidory, gotuj około 5 minut. Podawaj ze świeżą kolendrą i ryżem.
Łosoś z awokado i mango
Składniki:
400g filetu z łososia
1 awokado
1 mango
1 czerwona cebula
Pół papryczki chili
Świeża kolendra
Sok z limonki
Oliwa z oliwek
Świeża mięta
Przygotowanie:
Awokado, mango, cebulę i pomidory pokrój w kostkę, przełóż do miski. W miseczce wymieszaj oliwę, sok z limonki, posiekane chili, następnie wymieszaj z sałatką. Łososia smaż na grillowej patelni, jedynie kilka minut tak aby w środku cały czas był mocno różowy. Podawaj z salsą z awokado, świeżą miętą i kolendrą.
PRZEPISY CHARLESA
Składniki:
Filet z łososia
Łosoś wędzony w plasterkach
2 limonki
1 melon
Koperek
Bazylia
3 pomarańcze
Laska wanilii
Sól , pieprz, cukier
Oliwa z oliwek
1 ogórek
2 pomidory
1 czerwona cebula
Smażony filet z łososia
Składniki:
Filet z łososia
1 Seler
Śmietanka 30 %
3 jabłka
Woda
Grzanki
Natka pietruszki, świeży tymianek, sól, pieprz
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN