W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Maciąg przygotowała kreatywną owsiankę, czyli poranną, odżywczą bombę witaminową pełną błonnika, rozgrzewającą i bardzo zdrową zupę sojową, którą można jadać w kilku wariantach oraz sałatkę z natki pietruszki w stylu arabskim, czyli wzmacniającą zieleninę zawierającą witaminę C.
Czy zjadłbyś naleśniki z jabłkami i kaszanką lub gruszki ugotowane w soku buraczkowym? Czy takie potrawy mogą być smaczne? Wypróbuj przepisy kucharza Josepha "Józka" Seeletso. Zapraszamy do kuchni Dzień Dobry TVN!
Zaostrza smak potraw. Idealnie komponuje się z majonezem i śmietaną. Por, czyli kuzyn popularnej cebuli, królował w kuchni Dzień Dobry TVN. A przyrządzał go na rozmaite sposoby Piotr Kucharski.
Włoskie bolognese do wszystkiego... a u Andrzeja Polana w pierożkach, ragu warzywne, confit z kurczaka...Wypróbuj przepisów mistrza Polana!
Działają od niedawna, a już w miesiąc po otwarciu znalazły się na liście najlepszych cukierni w stolicy. Agnieszkę Błaszczyk i Monikę Ciesielską, oprócz więzów krwi, łączy wielka pasja do rzeczy pięknych i słodkich. Wypróbujcie ich przepisów na: ciastka owsiane z żurawiną i białą czekoladą, sernik z białą czekolada i musem malinowym lub brownie ze słonym karmelem.
Aktorka, restauratorka, matka i przede wszystkim piękna kobieta. O jej metamorfozie nieustannie piszą wszelkie media kolorowe. Sonia odpowiada zawsze z nutką kokieterii: „ja zawsze tak wyglądałam, tylko zapomnieliście”, dodając, że zmiana wyglądu, to nic innego jak zrzucenie nadwagi po ciąży. W kuchni Dzień Dobry TVN razem z Tomaszem Woźniakiem przygotowała dania idealne na niedzielę!
Tradycyjna pomidorówka z nutą chili, kolorowe kotlety schabowe, kasza jęczmienna à la risotto. W Dzień Dobry TVN Anna Starmach urozmaiciła polską kuchnię. Zobacz efekty!
Kraj słynący z pikantnego gulaszu i czerwonego, rozgrzewającego wina Egri Bikavér. W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Łapanowski przyrządził wyjątkowe, węgierskie dania. Smacznego!
Mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN ciasteczka, które możemy serwować razem z kawą.
Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło napisali kolejną książkę, która w księgarniach pojawi się 9 listopada. "Przemytnicy na wakacjach” to kontynuacja książki „Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy”. W książce znajdziecie przepisy na dania z różnych stron świata.
Kobieta w ciąży powinna zwracać uwagę na to, co kładzie na talerzu i unikać ryzykownych potraw, które mogą zaszkodzić jej i dziecku. W kuchni Dzień Dobry TVN przyszła mama Katarzyna Skrzynecka razem z Robertem Sową udowodnili, że kuchnia dla ciężarnych może być nie tylko zdrowa, ale także smaczna i wykwintna.
Po pracy w kopalni dziadek wraca do domu, gdzie czeka na niego obiad. Babcia już podaje przez okno gumiklyjzy, modro kapustę i roladę. Cała rodzina je obiad w ogrodzie. Taki obraz swojego dzieciństwa zapamiętała Ania Guzik. O tym, co dla niej znaczy pochodzenie, czego nauczyła się od mamy oraz czy potrafi gotować opowiedziała w kuchni Dzień Dobry TVN. Towarzyszyła jej mama Helena.
Anna Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN domowe naleśniki według swoich przepisów.
Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji „Gotuj o wszystko”, w kuchni Dzień Dobry TVN pokazała jak sprawnie i smacznie przygotować pyszne zapiekanki. Zobacz, co wyczarowała z ziemniaków, łososia, gorgonzoli i pora.
Zapiekane w cieście, nadziewane, smażone i pieczone. Nasze rodzime kabanosy dają ogromne pole do popisu. A w kuchni Dzień Dobry TVN swoimi zdolnościami kulinarnymi popisał się Joseph Seeletso, znany jako Józek.
Steki to ulubione danie litewskiego kulturysty Roberta Burneiki na stałe mieszkającego w Las Vegas, znanego także jako Hardcorowy Koksu. Burneika zachęca w Internecie do trenowania kulturystyki i radzi innym, jak się żywić.
Dziś Halloween, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN nie może zabraknąć zdrowego i przede wszystkim pysznego symbolu tego święta - dyni. Kulinarne wariacje z dynią w tytule przygotowali dla was Monika i Maciej. Smacznego!
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN dominowała czekolada!
Weronika Marczuk, która jest dowodem na to, że po długiej i wyczerpującej walce można się podnieść i zacząć wszystko na nowo, odwiedziła nas tuż przed próbą do kolejnego odcinka "Tańca z Gwiazdami". W kuchni Dzień Dobry TVN pokazała swój talent kulinarny i wraz z Tomaszem Woźniakiem przygotowała przepyszne dania w sam raz na spotkanie w gronie przyjaciół.
Anna Starmach, czyli chińskie przysmaki w kuchni Dzień Dobry TVN. Zasmakujcie w oriencie!
Będzie o sezonowości, lokalności i pysznym rodzinnym jedzeniu.: 4 eseje, kilkadziesiąt przepisów, encyklopedia produktów i przepiękne fotografie. Smakuje – wyśmienicie! A w kuchni dzień Dobry TVN Grzegorz Łapanowski gotował wybrane potrawy ze swojej debiutanckiej książki pt.„Smakuje”
Przygnębia Cię ponura jesień? Masz dość zimna i pluchy? Spróbuj naszej kuchni! Piotr Kucharski gwarantuje raj dla podniebienia i natychmiastową poprawę nastroju.
Oryginalne, wegetariańskie potrawy z sezamem w roli głównej, przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło. W ich sezamowym menu znalazły się m.in.: buraki z sosem koperkowo-sezamowym, pieczone ziemniaki z sosem sezamowo-jogurtowym oraz tempura z sezamem. Wypróbujcie ich przepisy!
Izabela Kapiasowa oraz Hasen Sahaoui z „Przepisu na życie” znów wspólnie rozpoczęli nowy projekt internetowy o nazwie „Przepis na więcej". W kuchni Dzień Dobry TVN gotowali swoje przepisowe dania. Zobacz, jak wzięli sobie do serca pichcenie w naszej kuchni!
W kuchni Dzień Dobry TVN kabaret Ani Mru Mru w pełnym składzie, czyli co trzeba jeść, żeby mieć tyle energii, ile drzemie w Michale Wójciku, Marcinie Wójciku i Waldemarze Wilkołku. Jak skończyła się przygoda Ani Mru Mru z gotowaniem, kto wyszedł z niej zwycięsko, a kto poległ ?
W kuchni Dzień Dobry TVN Joseph Seeletso, czyli popularny Józek, przyrządził rozgrzewające przysmaki. Skuście się na ciepłe babeczki z suszonych śliwek i puree dyniowe z pikantnymi skrzydełkami kurczaka. Smacznego!
Mistrz Andrzej Polan przygotował potrawy, które cię rozgrzeją i poprawią twoją odporność. Skorzystaj z przepisów mistrza i przygotuj ravioli z dynią i chrzanem, kurczaka z rozgrzewającym trio: papryką, chilli i czosnkiem oraz pyszny rosół!
Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło przygotowali potrawy z marchwi. W ich marchewkowym menu znajdą się m.in.: marchewki glazurowane w miodzie, tagliatelle z marchewki i cukinii oraz kofta z marchewki w sosie chrzanowym. Wypróbujcie przepisy!
Rocznie Polacy marnują około 9 milionów ton żywności! W kuchni Dzień Dobry TVN restauratorka i kreatorka smaku Magda Gessler pokazała, jak nie marnować żywności , dała wskazówki, jak robić zakupy, aby nasze jedzenie lądowało na talerzu, a nie w koszu. Czy z obserwacji Magdy Gessler wynika, że Polacy marnują dużo jedzenia? Czy w jej restauracjach także marnotrawi się sporo żywności?
W kuchni Dzień Dobry TVN słodka kuchnia na Dzień Nauczyciela. Ania Starmach, zwyciężczyni " Gotuj o wszystko", przygotowała: ananasy z pierwszej klasy, figę z makiem i podręcznikowy przepis na tartę z owocami.