Romantyczna kuchnia Kai Śródki

Udowodniła, że jest silną i pełna pasji kobietą. Nigdy się nie poddaje. Jej fraki zdobywają salony. W kuchni Dzień Dobry TVN Kaja Śródka razem z Patrykiem Mikiciukiem przygotowali suflet, gnocchi oraz spaghetti.

Zdjęcie: Michał Wargin/ East News

Gnocci z szałwią

Składniki:

6 dużych ziemniaków

2 jaja

200g mąki

masło na patelnie

świeża szałwia

pieprz

pół kieliszka wina białego,

cała śmietana słodka 36%,

parmezan

orzechy włoskie

March suflet

Składniki:

7 marchewek

3 całe jajka

150g śmietany 35%

150 g parmezanu,

1 łyżka soli,

3/4 łyżki gałki muszkatołowej,

masło do smarowania foremek.

Spaghetti z krewetkami i świeżym rozmarynem

Składniki:

500 g makaronu spaghetti

500 g krewetek tygrysich dużych bez skorupek

200 g parmezanu

główka czosnku

cały por

oliwa z oliwek

natka pietruszki

świeża bazylia

świeży rozmaryn

pomidorki coctailowe.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości