Udowodniła, że jest silną i pełna pasji kobietą. Nigdy się nie poddaje. Jej fraki zdobywają salony. W kuchni Dzień Dobry TVN Kaja Śródka razem z Patrykiem Mikiciukiem przygotowali suflet, gnocchi oraz spaghetti.
Zdjęcie: Michał Wargin/ East News
Gnocci z szałwią
Składniki:
6 dużych ziemniaków
2 jaja
200g mąki
masło na patelnie
świeża szałwia
pieprz
pół kieliszka wina białego,
cała śmietana słodka 36%,
parmezan
orzechy włoskie
March suflet
Składniki:
7 marchewek
3 całe jajka
150g śmietany 35%
150 g parmezanu,
1 łyżka soli,
3/4 łyżki gałki muszkatołowej,
masło do smarowania foremek.
Spaghetti z krewetkami i świeżym rozmarynem
Składniki:
500 g makaronu spaghetti
500 g krewetek tygrysich dużych bez skorupek
200 g parmezanu
główka czosnku
cały por
oliwa z oliwek
natka pietruszki
świeża bazylia
świeży rozmaryn
pomidorki coctailowe.
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN