Bogata w witaminę C, fosfor i żelazo. Z jej owoców wytwarza się dżemy, kompoty, a z liści herbatę. Co Tomasz Jakubiak przyrządził w kuchni Dzień Dobry TVN z truskawek?
Kolejny odcinek cyklu "Podróżnik kulinarny" - z Maciejem Nowakiem - poświęcony jest szparagom.
W Dzień Dobry TVN przedstawiamy przepisy na potrawy kuchni portugalskiej.
Dziś w studi Dzień Dobry TVN Anna Starmach, zwyciężczyni konkursu "Gotuj o wszystko" przygotowała dla Was kilka krakowskich specjałów.
Jak w kuchni mistrza Roberta Sowy poradziła sobie dziś Sylwia Juszczak-Pągowska? O tym mogliście się przekonać w dzisiejszym Dzień Dobry TVN.
Dziś w naszej kuchni Maja Barełowska i Piotr Cyrwus postarali się połączyć dwa żywioły, poznański i góralski. Przekonaj się jak im to wyszło.
Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski z okazji Dnia Dziecka przygotowali smakołyki dla najmłodszych inspirowane filmem "Księżniczka i żaba".
Pobyt na greckiej wyspie gwiazd i ekipy "Dzień Dobry TVN" stał się inspiracją dla Josepha "Józka" eeletso, który zaserwował nam dania godne prawdziwego Greka. Podstawą greckiej kuchni są oczywiście oliwki, których dziś zdecydowanie nie zabrakło!
W dzisiejszej kuchni Anny Starmach, zwyciężczyni konkursu "Gotuj o wszystko", króluje kolor zielony. Anna proponuje sałatkę z zielonych warzyw, risotto z zielonym groszkiem i szparagami, zielono-biały krem ze szparagów oraz zieloną tartę jabłkową.
Potrawy inspirowane grecką kuchnią przygotowali w Dzień Dobry TVN Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak.
Anna Starmach proponuje przepisy m.in. na karpatkę i karpia.
Natalia należy do grona osób, które w kuchni nie czują się dobrze. To właśnie z tego powodu w naszym dzisiejszym gotowaniu pomagał jej Robert Sowa
Janek jest niezwykle zdolnym i utytułowanym tancerzem. Zdobył najwyższą w tej dziedzinie klasę "S" w tańcach latynoamerykańskich. Dziś gościliśmy go w naszej kuchni.
Kuchnia ewoluuje. Tradycja splata się z nowoczesnością. Smaki naszego dzieciństwa odkrywamy na nowo i bawimy się z nimi. Polskie produkty, stare receptury i nowa interpretacja.
Ostatnie tygodnie to walka ciepłych dni z zimnymi. W naszej kuchni też panuje zmienna temperatura - Joseph Józek Seeletso serwuje coś na zimno i na ciepło.
Maciej Szaciłło podpowiada, jak przygotować lekkie i smaczne potrawy.
Jak panie poradziły sobie w kuchni u boku Roberta Sowy? Tego mogliście się przekonać w dzisiejszym Dzień Dobry TVN.
Ryba jest źródłem cennych kwasów Omega-3 i niezastąpionym źródłem białka. Choć wielu z nas lenistwo nad morzem bezsprzecznie kojarzy się z zapachem smażonej rybki, rozpływającej się w ustach, nadal zjadamy ich połowę mniej niż mieszkaniec "starych" krajów Unii. Zobaczcie nasze propozycje na pysznego pstrąga, sandacza i karpia. Jedzmy ryby w wakacje!
"Addio pomidory, Addio ulubione, Słoneczka zachodzące za mój zimowy stół, nadchodzą znów wieczory sałatki nie jedzonej, tęsknoty dojmującej i łzy przełkniętej wpół" z nieskrywanym żalem wołał Wiesław Michnikowski w Kabarecie Starszych Panów. Dziś nikt już nikt na szczęście nie musi się żegnać się ze swoim przysmakiem, nawet poza sezonem na pomidory. Dla wszystkich pasjonatów tych smacznych warzyw dziś w DDTVN kuchnia pomidorowa!
Andrzej Polan, szef kuchni Novotel Aairport, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN m.in.: strogonowa z ogórkami małosolnymi, sandwicza kubańskiego z sosem ogórkowym.
Dziś w Dzień Dobry TVN gościmy Annę Starmach, laureatkę konkursu "Gotuj o wszystko", która zabrała nas w świat pachnący cukiernią - świat ptysiów, krówek i lemoniady.
Lekarz pediatra, kawaler Orderu Uśmiechu, tata Maksa i Lenki, zwycięzca programu "Agent", właściciel knajpki nad morzem, gitarzysta - amator, wielbiciel starych motorów, nauczyciel akademicki i wreszcie poseł na Sejm. Wszystkie te określenia opisują tylko jednego człowieka - Bartosza Arłukowicza, który potrafi świetnie gotować.
Kamila rozpoczęła swoją przygodę ze sportem już w wieku dziewięciu lat. Zafascynowana akrobatyką sportową przekonała swojego ojca leśniczego, by codziennie woził ją na zajęcia do odległego miasteczka. Układy akrobatyczne stały się jej prawdziwą pasją, zatem naturalną koleją rzeczy okazały się studia na Akademii Wychowania Fizycznego. Dziś mogliście zobaczyć ją w naszej kuchni.
Każdy kolor ma przypisane sobie odpowiednie właściwości, tak więc jedząc potrawy w określonych barwach oddziałujemy podświadomie na różne sfery naszego organizmu i umysłu. Ich barwa może zwiększyć lub zmniejszyć nasz apetyt.
Dzisiaj w naszej kuchni królował kolor różowy: krewetki z cytrusową sałatką, chłodnik ogórkowy z rzodkiewką, chłodnik melonowy z arbuzem i świeżą miętą, łososia z czerwonym winem i malinami oraz torciki bezowe z malinami i miętą.
Dzisiaj w naszej kuchni królował kolor biały:tempura z warzyw, sałatka z popcornem, sałatka pieczarkowa,zupa kalafiorowo-czosnkowa, sola w sosie kaparowym oraz ryż z malinami.
W kuchni Dzień Dobry TVN serwujemy dziś owoce morza!
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN swój przepis na sukces przedstawiły nam nasze wspaniałe panczenistki!
Radek nie potrafi gotować. Co najwyżej zrobi kanapkę, ale bez zbytniego entuzjazmu. Aby zachwycić wybrankę swego serca korzysta z następującego podstępu. Zamawia jedzenie w restauracji, układa pięknie na stole, a potem wmawia kobiecie, że sam wszystko przygotował…
Dziś z okazji Dnia Kobiet przedstawiliśmy w naszej kuchni kilka przepisów na wyjątkowo smaczne potrawy. Koniecznie ich spróbujcie!