W kuchni Dzień Dobry TVN królował przystojny góral Sebastian Krauzowicz i polska kuchnia. Polskie risotto, zapiekane śliwki z winiakiem, kurki i jagnięcina, czyli made in Poland. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN jesienne przysmaki zaserwował Piotr Kucharski. Zrób według przepisu z Dzień Dobry TVN ser pieczony z konfiturą jabłkowo-malinową, gruszki z orzechami włoskimi w miodzie oraz z serem dojrzewającym i bułeczki serowe. Palce lizać!
Iwona Tyrna-Łojek wraz z córką Alicją gotowały w programie Dzień Dobry TVN pod okiem mistrza Andrzeja Polana. Zapraszamy na rodzinne gotowanie z Kucharkiem!
W kuchni Dzień Dobry TVN królują śliwki. W śliwkowym menu Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło znalazło się m.in.: smażone tofu z chińskim sosem śliwkowym, śliwkowy czatnej, ciasto śliwkowo–czekoladowe i kotlety z razowego seitanu z sosem śliwkowo-chrzanowym. Smacznego!
W kuchni dzień Dobry TVN Dawid Woliński, projektant i juror „Top Model” zaserwował spaghetti z tuńczykiem i czarnymi oliwkami oraz pesto rosso z suszonych pomidorów i orzeszków pini. Czy to te potrawy to tajemnica jego świetnej sylwetki?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś Robert Trzópek, szef kuchni restauracji Tamka. Przygotował m.in.: granitę ze szczawiu, buraka pieczonego i jeżyny oraz perliczkę, puree z dyni, musztardowca i sosu jarzębinowego. Palce lizać!
Na warszawskim Torze Wyścigów Konnych rusza Family Open Day. W namiocie, liczącym 4000 metrów kwadratowych będzie można skosztować najlepszych dań polskich restauratorów i najwyborniejsze trunki z winnic całego świata. W kuchni Dzień Dobry TVN kucharz z restauracji Flaming dał przedsmak tej ekskluzywnej kuchni.
W Dzień Dobry TVN żegnamy się z letnimi przysmakami. Już jutro rozpocznie się kalendarzowa jesień! Jednak jeszcze dziś, w naszej kuchni, poszły w ruch sezonowe warzywa i owoce, maliny i bób.
W kuchni Dzień Dobry TVN Alon Than, szef kuchni warszawskich restauracji Izumi Sushi, przeniósł Was w świat azjatyckich przysmaków. Jak przyrządzić sushi we własnym domu? W czym tkwi sekret jego smaku?
W ubiegłym odcinku „Tańca z gwiazdami” musieliśmy pożegnać piękną Martę Krupę, młodszą siostrę Joanny. Po przegranej w tanecznym show szybko stanęła na nogi i rzuciła się w wir pracy. W kuchni Dzień Dobry TVN odkryła przed nami swój talent kulinarny.
Na dodatek nie sam! Wspierany przez swoją córkę pokaże nam, jak niezwykłe dania można przygotować z łososia. Magdalena Sowa, udowodniła, że na rybach się zna równie dobrze jak jej tata - w końcu od dziecka czuje się w kuchni jak ryba w wodzie!
Na warszawskim Torze Wyścigów Konnych rusza Family Open Day. W namiocie liczącym 4000 metrów kwadratowych będzie można skosztować najlepszych dań polskich restauratorów i najlepszych trunków z winnic całego świata. W kuchni Dzień Dobry TVN kucharze z krakowskiej Willi Decjusza zaserwowali marynowane karczochy, oscypka w orzechach, a na deser panacottę jabłkową. Bon Appétit!
Piotr Kucharski poleca potrawy z dyni. Sprawdź, jak smakuje kurczak z gruszkami i dynią, sałatka z dyni i sera feta oraz zupa dyniowa z serwo-orzechowymi ciasteczkami.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy szefa kuchni restauracji Moonosfera Jarosława Uścińskiego, który przygotował m.in. gotowanego halibuta, gruszkę opiekaną na maśle i tartę dyniową z cynamonem.
Jeszcze niedawno szalał po bezkresnych stepach dzikiej Mongolii, a już dziś jest prawdziwą gwiazdą. Jako szalony i nieobliczalny reporter telewizji U1Bator stał się postrachem polskich celebrytów i bywalców salonów. W kuchni Dzień Dobry TVN, razem ze swoją babcią pokaże nam swój nieodkryty talent- gotowanie.
Jesień to najlepsza pora na zrobienie przetworów. Dlaczego powinniśmy unikać cukru w przetworach oraz jak zdobyć ekologiczne warzywa i owoce? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy eko mamę Reni Jusis.
Mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN faszerowane warzywa. Poznaj jego sekretne przepisy na ziemniaki faszerowane łososiem i chrzanem oraz paprykę faszerowaną z klopsikami w pomidorach.
Przez ostatnie 100 lat Woldorf Astoria Hotel to jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli świta. Swoim wystrojem nawiązuje do klasyki Art. Deco. Piękna sala balowa, cztery bary, 1250 pokoi, 3 restauracje i niesamowity room serwis, który rocznie serwuje 1 milion posiłków przez 24 godziny na dobę. Nad tym wszystkim czuwa 7 szefów de cuisine, 10 sous-chefs i 110 kucharzy.
Kto lepiej gotuje? Mężczyźni czy kobiety? Przeprowadzone badania pokazują, że według większości, lepiej gotują mężczyźni. Kucharzem roku 2008 została jednak kobieta. Co na to panowie? O to zapytaliśmy m.in. Kurta Schellera, byłego szefa kuchni hotelu Bristol, Scheraton i Rialto oraz Roberta Sowę, szefa kuchni hotelu Jan III Sobieski. Naszym gościem była też Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji Absynt.
Polewka jest zupą podawaną na ciepło. Jest tradycyjnym kaszubskim daniem. Chociaż jest pracochłonna, Kaszubi chętnie serwują ją swoim gościom. Nie nazywają jej zupą rybną ponieważ, ich zdaniem, zupę rybną przyrządza się tylko z ryb słodkowodnych - wyjaśnia krytyk i kulinarny podróżnik Maciej Nowak.
Potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Joseph Seeletso, Botswańczyk z urodzenia, absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej "Westminster College" w Londynie.
W dzisiejszym programie Andrzej Polan przedstawił swoje pomysły na smaczne śniadanie oraz przepisy na maślane bułeczki, plecioną chałkę krakowską oraz ślimaczki drożdżowe z kokosem.
Stefania Korżawska pochodzi z rodziny, w której kultywowane jest ziołolecznictwo od pokoleń. Razem z Agnieszką Maciąg przyrządziły dla nas kilka ziołowych specjałów.
Jutro pierwszy dzień wiosny, wszyscy czekają na to, żeby wreszcie zrobiło się cieplej. Powoli budzą się zmysły. Kawa może nie tylko pobudzać, ale również studzić emocje. W tym odcinku Szkoły Mistrzów barista Kawy Marcin Rusnarczyk zaprezentował przygotowanie Ice Coffee.
Poza aktorstwem i sportem Roberta Moskwę pasjonuje dobra kuchnia. Wystąpił nawet w programie kulinarnym Magdy Gessler. Lubi gotować przede wszystkim te potrawy, które lubi jeść, czyli głównie makarony. A co przygotował dla nas pod okiem Roberta Sowy?
Dzisiaj poznamy domowy sposób na przygotowanie jogurtu. Ponadto podamy przepisy na szaszłyki z indora z curry, jogurtowy krem z zielonego groszku z miętą i suszonymi pomidorami oraz biszkopt z kawowym ptasim mleczkiem.
Nasz kulinarny podróżnik Maciej Nowak odwiedził najstarszą w Polsce karczmę w Sławkowie koło Dąbrowy Górniczej. Po co? By spróbować tamtejszej polewki na maślance i rolady z bobem.