Dla tych, którzy nie przepadają za karpiem w święta mamy alternatywę - sandaczowe zrazy z kiszonym ogórkiem i kaszą, suma pieczonego z kaszą i pstrąga w sosie holenderskim z puree selerowo-truflowym.
W przeddzień Wigilii poprosiliśmy Josepha "Józka" Seeletso, by przygotował polskie świąteczne potrawy na swój sposób. Zapraszamy na białą fasolę z suszonymi śliwkami z Makowa Podhalańskiego, rolmopsy z pieczoną papryką, zupę grzybową pachnącą rozmarynem oraz na karpia z makiem i skórką z cytryny, podanego z sałatką z korniszonów i ananasa.
Są siostrzanym, cukierniczym duetem, który udowadnia, że muffin może być prawdziwym dziełem sztuki. Weronika i Paulina Popradowskie mają wspólną pasję, którą niedawno postanowiły rozwinąć. Założyły firmę So Sweet Project - internetową cukiernię artystyczną, której specjalnością są niecodzienne, fantazyjne muffiny, muffinki i pralinki.
W kuchni Dzień Dobry TVN królowały dziś szparagi. Andrzej Polan przygotował szparagi z sosem holenderskim, tartę ze szparagami i parmezanem oraz pierś kurczaka z fetą i szparagami.
</div>
Iza Janachowska to tancerka, która nieodmiennie zachwyca swoim kunsztem w programie "Taniec z gwiazdami". W obecnej, XI edycji zatańczyła u boku Przemysława Salety. Para odpadła w czwartym odcinku. Dziś mogliście zobaczyć jak radzi sobie w kuchni u boku Roberta Sowy.
Kulinarną inspiracją dla Tomasza Jakubiaka stałą jest portugalska wyspa Madera.
Odżywianie skóry jest jak odżywianie ciała. Wszyscy wolimy jeść to, co świeże, bo jest zdrowsze i smaczniejsze. Kosmetyki z kilkuletnim okresem ważności pokrywają skórę filmem podobnym do gumowej rękawiczki, zaburzając przez to jej funkcję. Dlatego często zamiast kupować kosmetyki wypełnione chemią lepiej wykorzystać naszą kuchnię i przygotować świeże jedzenie dla naszej skóry.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościmy Annę Starmach, zwyciężczynię konkursu "Gotuj o wszystko". Anna co tydzień w naszym programie będzie prezentować swoje przepisy. Dziś zaprezentowała swoje popisowe potrawy: atak buraka na kurczaka oraz gazpacho.
Wszystkich urzekła rolą Uli Cieplak w serialu "Brzydula". Teraz wszyscy trzymamy za nią kciuki w "Tańcu z gwiazdami". Razem z Rafałem Maserakiem pewnymi krokami zmierzają do finału, który odbędzie się 16 czerwca. A już dziś mogliście zobaczyć ją w kuchni Dzień Dobry TVN w parze z Robertem Sową.
Bogata w witaminę C, fosfor i żelazo. Z jej owoców wytwarza się dżemy, kompoty, a z liści herbatę. Co Tomasz Jakubiak przyrządził w kuchni Dzień Dobry TVN z truskawek?
Kolejny odcinek cyklu "Podróżnik kulinarny" - z Maciejem Nowakiem - poświęcony jest szparagom.
W Dzień Dobry TVN przedstawiamy przepisy na potrawy kuchni portugalskiej.
Dziś w studi Dzień Dobry TVN Anna Starmach, zwyciężczyni konkursu "Gotuj o wszystko" przygotowała dla Was kilka krakowskich specjałów.
Jak w kuchni mistrza Roberta Sowy poradziła sobie dziś Sylwia Juszczak-Pągowska? O tym mogliście się przekonać w dzisiejszym Dzień Dobry TVN.
Dziś w naszej kuchni Maja Barełowska i Piotr Cyrwus postarali się połączyć dwa żywioły, poznański i góralski. Przekonaj się jak im to wyszło.
Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski z okazji Dnia Dziecka przygotowali smakołyki dla najmłodszych inspirowane filmem "Księżniczka i żaba".
Pobyt na greckiej wyspie gwiazd i ekipy "Dzień Dobry TVN" stał się inspiracją dla Josepha "Józka" eeletso, który zaserwował nam dania godne prawdziwego Greka. Podstawą greckiej kuchni są oczywiście oliwki, których dziś zdecydowanie nie zabrakło!
W dzisiejszej kuchni Anny Starmach, zwyciężczyni konkursu "Gotuj o wszystko", króluje kolor zielony. Anna proponuje sałatkę z zielonych warzyw, risotto z zielonym groszkiem i szparagami, zielono-biały krem ze szparagów oraz zieloną tartę jabłkową.
Potrawy inspirowane grecką kuchnią przygotowali w Dzień Dobry TVN Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak.
Anna Starmach proponuje przepisy m.in. na karpatkę i karpia.
Natalia należy do grona osób, które w kuchni nie czują się dobrze. To właśnie z tego powodu w naszym dzisiejszym gotowaniu pomagał jej Robert Sowa
Janek jest niezwykle zdolnym i utytułowanym tancerzem. Zdobył najwyższą w tej dziedzinie klasę "S" w tańcach latynoamerykańskich. Dziś gościliśmy go w naszej kuchni.
Kuchnia ewoluuje. Tradycja splata się z nowoczesnością. Smaki naszego dzieciństwa odkrywamy na nowo i bawimy się z nimi. Polskie produkty, stare receptury i nowa interpretacja.
Ostatnie tygodnie to walka ciepłych dni z zimnymi. W naszej kuchni też panuje zmienna temperatura - Joseph Józek Seeletso serwuje coś na zimno i na ciepło.
Maciej Szaciłło podpowiada, jak przygotować lekkie i smaczne potrawy.
Jak panie poradziły sobie w kuchni u boku Roberta Sowy? Tego mogliście się przekonać w dzisiejszym Dzień Dobry TVN.
Ryba jest źródłem cennych kwasów Omega-3 i niezastąpionym źródłem białka. Choć wielu z nas lenistwo nad morzem bezsprzecznie kojarzy się z zapachem smażonej rybki, rozpływającej się w ustach, nadal zjadamy ich połowę mniej niż mieszkaniec "starych" krajów Unii. Zobaczcie nasze propozycje na pysznego pstrąga, sandacza i karpia. Jedzmy ryby w wakacje!
"Addio pomidory, Addio ulubione, Słoneczka zachodzące za mój zimowy stół, nadchodzą znów wieczory sałatki nie jedzonej, tęsknoty dojmującej i łzy przełkniętej wpół" z nieskrywanym żalem wołał Wiesław Michnikowski w Kabarecie Starszych Panów. Dziś nikt już nikt na szczęście nie musi się żegnać się ze swoim przysmakiem, nawet poza sezonem na pomidory. Dla wszystkich pasjonatów tych smacznych warzyw dziś w DDTVN kuchnia pomidorowa!
Andrzej Polan, szef kuchni Novotel Aairport, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN m.in.: strogonowa z ogórkami małosolnymi, sandwicza kubańskiego z sosem ogórkowym.