Jesteś kulinarnym ignorantem? Przypalasz nawet wodę na herbatę, a jajecznica to dla Ciebie spore wyzwanie? Masz już tego dość i chcesz to zmienić po to, by zachwycić żonę, dziewczynę, męża, chłopaka, mamę i znajomych. Napisz do nas!
Kolejnym regionem, który odwiedził krytyk kulinarny Maciej Nowak, jest Śląsk Cieszyński. Podczas wizyty w tym regionie nasz kulinarny podróżnik poznał smaki tradycyjnych ciastek zwanych zozworkami.
Jan i Jakub Kuroń zaprezentowali w kuchni Dzień Dobry TVN przysmaki z łososia.
Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dietetyczne potrawy: chudego kurczaka w cukinii, pieczoną polędwicę z chutneyem i suflet ze szpinaku, a także białą galaretkę z jogurtu, miodu oraz jabłek.
O drinkach kawowych porozmawialiśmy z Marcinem Rusnarczykiem, Mistrzem Polski Baristów. Ekspert przygotował w studiu Dzień Dobry TVN typowe drinki kawowe.
Specjalnie dla nas członkowie wydziału śledczego W11 przygotowali w studiu kilka potraw.
Kuchnia Botswany jest uwarunkowana klimatem, panującym w tym południowo-afrykańskim kraju. Posiłki mają dostarczać energii na cały dzień. Stąd ich podstawą są zazwyczaj produkty z lokalnych upraw: kukurydza, sorgo, proso, słoneczniki, avokado i mieso.
W "Dzień dobry TVN" prezentujemy przysmaki kuchni australijskiej.
Kucharze Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak proponują wszystkim potrawy z domieszką orzechów. W kuchni "Dzień dobry TVN" przygotowali kilka smacznych potraw z orzechów.
W kuchnia Dzień Dobry TVN Joseph przygotuje potrawy z owoców polskiego morza: dorsza, śledzi i łososia.
Dziś naszą kuchnię opanowały panie. Swoje kulinarne umiejętności zademonstrowały nam prowadzące programu "Miasto kobiet": Paulina Młynarska-Moritz i Weronika Marczuk-Pazura.
Robert Sowa z pomocą Piotra Galińskiego przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN sałatkę z awokado oraz duszone podudzia z kurczaka.
W naszej kuchni gościliśmy dziś Katarzynę Figurę
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przedstawił kilka przepisów na fioletowe dania.
Znany z pierwszej edycji programu "You can dance" Rafał "Tito" Kryla przyjął nasze zaproszenie i zgodził się stanąć w sobotni poranek w naszej kuchni. Do pomocy wziął ze sobą... mamę, którą udało mu się namówić na powrót po 12 latach do Polski. Z Tito rozmawialiśmy także o ruszającej już jutro szkole tańca, którą uruchamia w Zabrzu.
Joseph Seeletso przygotował dla nas potrawy, które dobrze wpłyną na stan naszego serca.
W poniedziałek zaczyna się Nowy Rok Rosz ha-Szana, pierwszy dzień kalendarza żydowskiego. Święto trwa trzy dni: w poniedziałek jest wigilia, następnie dwa dni świąteczne. Podczas tych dni Żydzi nie pracują, zachowują się jak podczas Szabasu. W tym czasie najważniejsza jest rodzina i odpoczynek. W studiu Dzień Dobry TVN przedstawiliśmy państwu przepisy na kilka koszernych potraw.
Kilka swoich ulubionych przepisów zaprezentował nam Grzegorz Łapanowski
W Dzień Dobry TVN kucharze: Shaggy i Mahmoud Ali zaprezentowali nam przepisy na pyszne dania kuchni arabskiej.
Dzisiaj w naszej kuchni królują smaczne i chrupiące zapiekanki gorące - dzieło mistrza Andrzeja Polana.
Czym tym razem zaskoczył nas kucharz Joseph Seeletso?
Justyna Świerczyńska, to uczestniczka 3 edycji „You Can Dance”. Swoim tańcem podbiła serca jurorów programu, jednak niestety odpadła z show w trakcie warsztatów w Barcelonie. Justyna jest z zawodu barmanką i postanowiła pokazać nam swój kunszt.
Dziś do Kuchni Dzień Dobry TVN Robert Sowa zaprosił Krzysztofa Czeczota, aktora występującego w serialu "BrzydUla". Jako że sezon grzybowy w pełni, nasi kucharze wzięli się za gotowanie potraw z grzybami leśnymi. Razem przyrządzili dla nas żeberka w słodkiej kapuście i tartę z grzybami.
Marcin Chojecki, szef kuchni restauracji "Ale Gloria!", przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN kaczkę z modrą kapustą, tatara ze śledzi i pyszną bezę.
Czym tym razem zaskoczył nas w Dzień Dobry TVN mistrz kuchni Andrzej Polan?
Kucharze z krakowskiej restauracji "Aqua e Vino" przygotowali w Dzień Dobry TVN kilka potraw kuchni włoskiej.
Dzisiaj premiera sztuki Some Girl(s) w warszawskim Teatrze Kamienica. Spektakl realizowany jest przez Projekt Teatr Warszawa w koprodukcji z Teatrem Kamienica Emiliana Kamińskiego. Z tej okazji do kuchni DDTVN zaprosiliśmy obsadę spektaklu: Karolinę Muszalak, Magdalenę Stużyńską–Brauer, Olgę Bończyk i Roberta Kudelskiego.
Kiedyś pierogi przygotowywane były w Polskiej kuchni tylko na święta. Teraz można je jeść codzienne, pod warunkiem, że ma się chwilę na ich przygotowanie, bo pierogi są wymagającą potrawą. Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne pierogi.
Joseph Seeletso, zwany pieszczotliwie Józkiem, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pieczone mule z musem brokułowym, curry z kurczaka z ryżem basmati oraz panna cotta z egzotycznymi owocami. Palce lizać!
Kaczka wiśniaczka, Siedzi kurczak na piwie i Zadyma z indykiem to oryginalne nazwy, skomponowanych przez mistrza Andrzeja Polana, potraw.