Dzisiaj w naszej kuchni nietypowe zestawienia smakowe. Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski przedstawili przepisy na spaghetti z parówkami i truflą, curry z wołowiny oraz karkówkę po żydowsku.
Do udziału w konkursie "Gotuj z Sową" skłoniła Wojciecha Morycińskiego chęć poznania mistrza, ale także potrzeba zaimponowania swojej dziewczynie. Chciał przygotować specjalnie dla niej coś naprawdę wyjątkowego i wykwintnego, tym bardziej, że często razem gotują.
Kevin Thornton jest wielokrotnym laureatem nagród kulinarnych, autorem, nauczycielem i właścicielem dwóch restauracji w Irlandii, a także pasjonatem sztuki i fotografii. Do grona jego gości należy m.in. Bono. W studiu Dzień Dobry TVN przygotował - uwaga - zapiekaną małżę królewską z odrobiną cukru, kawioru i złotego liścia.
Niektórzy nazywają Wojciecha Medyńskiego szczęściarzem, gdyż na wymarzone studia dostał się za pierwszym razem, choć swój egzamin określił jako "wielka improwizacja". Co zaimprowizuje dzisiaj w kuchni? Przekonajcie się sami.
Robert Stockinger i Ola Szwed przypadli sobie do gustu niedługo po tym, gdy poznali się na planie programu "Jak Oni śpiewają". Ona była uczestniczką show, a on swoją obecnością wspierał filmowego doktora Lubicza w konkursowych zmaganiach. Dziś pokazali nam jak dogadują się w kuchni.
Nadszedł czas pikników. Poprosiliśmy więc naszego kucharza, Andrzeja Polana, by przedstawił kilka przepisów na łatwe w przygotowaniu i pyszne dania, które możemy zabrać ze sobą na piknik. Zapraszamy na chaczapuri z białym serem, fetą i szpinakiem, kuleczki z wieprzowiny z salsą z papryki, udźce z kurczaka z selerem naciowym i pomidorami suszonymi oraz kruche babeczki z żurawiną i migdałami.
Najlepsze restauracje, najwykwintniejsze dania, najsłynniejsze wina i najwięksi mistrzowie kulinarni, a wszystko to na jedynym w Polsce Festiwalu wyrafinowanej kuchni i wina Wine & Ford Noble Night. To już druga edycja tego prestiżowego wydarzenia organizowanego przez Noble Bank i Noble Concierge. W tym roku Wine & Ford Noble Night odbędzie się 19 września 2009 r.
W wielkim grillowaniu Dzień Dobry TVN na Polu Mokotowskim wzięli udział znakomici kucharze, którzy gotują w naszym programie: Andrzej Polan, Jan i Jakub Kuroniowie, Joseph Seleetso oraz aktorka Paulina Holtz.
Paulina Ignasiak jest wokalistką, finalistką programu "Idol" oraz "Drzwi do kariery". Jest wokalistką o 5-oktawowej skali głosu! Czy w naszej kuchni poradzi sobie śpiewająco?
Jan i Jakub Kuroniowie przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy dla tegorocznych maturzystów, które pozwolą im, jak mówi Marcin Prokop, rozładować stres. Wszystkim maturzystom życzymy powodzenia podczas egzaminu dojrzałości!
Znani z programu "Mam talent" Krzysztof Kadela i Klaudia Walencik pojawili się dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN" by zdradzić Wam sekret na kilka smacznych potraw.
Ania Kapera 3 czerwca wygrała czwartą edycję programu "You Can Dance - Po Prostu Tańcz". Dziś gościliśmy ją w kuchni "Dzień Dobry TVN" w raz z jej mamą Janiną.
Pod toskańskim niebem polska jagnięcina z grilla dochodzi powoli i miesza się z zapachem szałwii oraz rozmarynu. My zaś w tym samym czasie delektujemy się smakiem cąbrów.
Grunt to szybkość i prostota. Sylwestra spędzamy na parkiecie - nie w kuchni. Ma być ekspresowo i pysznie. I dzięki naszym przepisom, tak właśnie będzie - mówią współpracujący z Dzień dobry TVN kucharze: Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak.
Tradycja wypieku chleba prądnickiego sięga czasów Władysława Jagiełły. W 1421 r. biskup krakowski Wojciech Jastrzębiec nadał część gruntów w Prądniku Białym (dziś dzielnicy Krakowa) swemu kucharzowi, zobowiązując go jednocześnie do dostarczania chleba na stół biskupi. Maciej Nowak poznał recepturę słynnego chleba prądnickiego.
Marek Rybacki, Mistrz Polski w Carvingu i jego uczeń Mariusz Gachewicz wykonali w kuchni Dzień Dobry TVN rzeźby z owoców, które mogą być kolorowym uzupełnieniem karnawałowych stołów.
Tatar, który dziś wykonam, można zrobić z różnych ryb: makrelli, czy pstrąga, ale ta ryba którą chciałem państwu zaprezentować jest wyjątkowa, a tatar z niej uzyskany jest delikatny i odświeżający. Podajemy z majonezem własnej roboty.