W kuchni dzień Dobry TVN Dawid Woliński, projektant i juror „Top Model” zaserwował spaghetti z tuńczykiem i czarnymi oliwkami oraz pesto rosso z suszonych pomidorów i orzeszków pini. Czy to te potrawy to tajemnica jego świetnej sylwetki?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził dziś Robert Trzópek, szef kuchni restauracji Tamka. Przygotował m.in.: granitę ze szczawiu, buraka pieczonego i jeżyny oraz perliczkę, puree z dyni, musztardowca i sosu jarzębinowego. Palce lizać!
Na warszawskim Torze Wyścigów Konnych rusza Family Open Day. W namiocie, liczącym 4000 metrów kwadratowych będzie można skosztować najlepszych dań polskich restauratorów i najwyborniejsze trunki z winnic całego świata. W kuchni Dzień Dobry TVN kucharz z restauracji Flaming dał przedsmak tej ekskluzywnej kuchni.
W Dzień Dobry TVN żegnamy się z letnimi przysmakami. Już jutro rozpocznie się kalendarzowa jesień! Jednak jeszcze dziś, w naszej kuchni, poszły w ruch sezonowe warzywa i owoce, maliny i bób.
W kuchni Dzień Dobry TVN Alon Than, szef kuchni warszawskich restauracji Izumi Sushi, przeniósł Was w świat azjatyckich przysmaków. Jak przyrządzić sushi we własnym domu? W czym tkwi sekret jego smaku?
W ubiegłym odcinku „Tańca z gwiazdami” musieliśmy pożegnać piękną Martę Krupę, młodszą siostrę Joanny. Po przegranej w tanecznym show szybko stanęła na nogi i rzuciła się w wir pracy. W kuchni Dzień Dobry TVN odkryła przed nami swój talent kulinarny.
Na dodatek nie sam! Wspierany przez swoją córkę pokaże nam, jak niezwykłe dania można przygotować z łososia. Magdalena Sowa, udowodniła, że na rybach się zna równie dobrze jak jej tata - w końcu od dziecka czuje się w kuchni jak ryba w wodzie!
Na warszawskim Torze Wyścigów Konnych rusza Family Open Day. W namiocie liczącym 4000 metrów kwadratowych będzie można skosztować najlepszych dań polskich restauratorów i najlepszych trunków z winnic całego świata. W kuchni Dzień Dobry TVN kucharze z krakowskiej Willi Decjusza zaserwowali marynowane karczochy, oscypka w orzechach, a na deser panacottę jabłkową. Bon Appétit!
Piotr Kucharski poleca potrawy z dyni. Sprawdź, jak smakuje kurczak z gruszkami i dynią, sałatka z dyni i sera feta oraz zupa dyniowa z serwo-orzechowymi ciasteczkami.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy szefa kuchni restauracji Moonosfera Jarosława Uścińskiego, który przygotował m.in. gotowanego halibuta, gruszkę opiekaną na maśle i tartę dyniową z cynamonem.
Jeszcze niedawno szalał po bezkresnych stepach dzikiej Mongolii, a już dziś jest prawdziwą gwiazdą. Jako szalony i nieobliczalny reporter telewizji U1Bator stał się postrachem polskich celebrytów i bywalców salonów. W kuchni Dzień Dobry TVN, razem ze swoją babcią pokaże nam swój nieodkryty talent- gotowanie.
Jesień to najlepsza pora na zrobienie przetworów. Dlaczego powinniśmy unikać cukru w przetworach oraz jak zdobyć ekologiczne warzywa i owoce? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy eko mamę Reni Jusis.
Mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN faszerowane warzywa. Poznaj jego sekretne przepisy na ziemniaki faszerowane łososiem i chrzanem oraz paprykę faszerowaną z klopsikami w pomidorach.
W czasach PRL w restauracjach zawsze można było znaleźć to samo - mówi krytyk kulinarny Piotr Adamczewski. Komuna zniszczyła kuchnię regionalną. Od Tatr po Hel, na karcie dań, było dokładnie to samo - wspomina. Jeśli chodzi o obsługę, to zwykle pozostawiała wiele do życzenia.
Tomasz Gołębiewski współwłaściciel "Bankiet Serwis", Rafał Ciupa - szef kuchni oraz Mariusz Kościelniak - zastępca szefa kuchni przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN propozycje potraw, które możemy podać podczas weselnego przyjęcia.
Marcin Rusnarczyk, Mistrz Polski Baristów, jeden z pięciu w Polsce certyfikowanych sędziów międzynarodowych zawodów baristów zademonstrował dziś w Dzień Dobry TVN, jak przygotowuje się prawdziwą kawę z mlekiem, czyli café latte.
Gala rozdania Oscarów to nie tylko czerwony dywan, największe gwiazdy kina i upragnione statuetki. To również bankiety i wysmakowana kuchnia. Dzisiaj nasz gość, Bogdan Gałązka, przygotował dania z balu, który odbył się zaraz po wręczeniu nagród. Menu opracował Wolfgang Puck.
Jan i Jakub Kuroń, synowie Macieja Kuronia, przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN postne potrawy: sałatkę szpinakową z kozim serem, kotlety rybne oraz zupę krem z porów.
W dzisiejszym odcinku Szkoły Mistrzów Kawy, barista Marcin Rusnarczyk, pokazał, jak można łączyć kawę z przyprawami. Czy takie kawy są trudne do przygotowania w domu? - Rozgrzewająca kawa, szczególnie z imbirem i chili, to idealna propozycją na zimę - zdradza Marcin Rusnarczyk, który jest Mistrzem Polski Baristów.
Do wiosny jeszcze dużo czasu, ale nie u nas w studio. Julia Pietrucha i Jakub Strzelecki, korzystając z owoców i warzyw, postarali się nam trochę przybliżyć wiosenny czar.