Ewa Pacuła jest byłą żoną znanego boksera, Przemysława Salety, a także znaną modelką i prezenterka telewizyjną. W tej chwili jest w ciąży ze swoim obecnym partnerem - Marcinem. Dziś miała okazję sprawdzić się w kuchni u boku Roberta Sowy!
W menu szkolnych stołówek wciąż jest za mało świeżych warzyw i owoców, a każde dziecko powinno mieć zapewniony dostęp do zdrowej i różnorodnej diety.
Tarta z gorzką czekoladą, mus czekoladowy z pianą miętową, ciasto czarny las na ciepło z sosem z mango... palce lizać! Te czekoladowe przysmaki przyrządził w kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Joseph Seeletso.
Krytyk kulinarny Maciej Nowak wybrał się do Pracowni Rarytasów Wedla i brał udział w tworzeniu wielkiego, czekoladowego Mikołaja, który stoi teraz na wystawie sklepu na rogu ulicy Nowy Świat i Chmielnej. W pracowni Wedla (na Pradze) wyrabia się np.: torciki, praliny, figurki z czekolady, czy czekoladowe wodospady.
Czy można mówić o płci jedzenia? Zdaniem kucharzy, tylko desery można podzielić według tego kryterium, reszta dań jest bezpłciowa.
Dziś w "Dzień Dobry TVN" Agnieszka Kręglicka przedstawiła kilka pomysłów na to, jak wykorzystać jabłka w kuchni.
Pizza neapolitańska otrzymała w środę przyznawany przez Unię Europejską certyfikat gwarantowanej tradycyjnej specjalności. Dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN", szef kuchni Massimiliano Boscaro przygotuje ją specjalnie dla nas.
Dziś w kuchni przepisy idealne na przyjęcia i bankiety... Przygotowali je mistrzowie: Robert Sowa, Andrzej Polan, Grzegorz Łapanowski oraz Joseph "Józek" Seeletso.
Od samego rana w kuchni Dzień Dobry TVN swoje ulubione potrawy przygotowywała Martyna Wojciechowska.
Iwona Pavlović, jurorka "Tańca z gwiazdami", wspólnie z mistrzem Robertem Sową przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN hiszpańską zupę jesienną oraz rostbef z patelni z pieczonymi ziemniakami i pieczarkami.
Dzisiaj zapraszamy na wyjątkową kuchnię Tomka i Grzesia, którzy zaproponują państwu zupę krem z dyni lub topinambura, wiejskie kukuryku, leśną kurę na twarogu serwowaną oraz ciasto marchewkowe z orzechami laskowymi i czekoladową polewą.
Wspaniałe przepisy bazujące na kaszy gryczanej zaproponował dziś państwu nasz dyżurny kucharz Joseph Seeletso
Amerykanie zjedzą dziś prawie 50 milionów indyków. Tak jest rokrocznie w Dzień Dziękczynienia. Kiedyś był to dzień, w którym dziękowało się za udane plony. Dzisiaj to okazja do spotkania z rodziną i najbliższymi przyjaciółmi.
Często zdarza nam się narzekać na nasze dzieci, że nie chcą jeść. Wtedy najczęściej karmimy dziecko na siłę. Zarówno rodzica jak i dziecko kosztuje to dużo wysiłku, jedna strona się opiera z całej siły, a druga w nerwach wmusza posiłek. Jak poradzić sobie skutecznie z niejadkiem, powiedziała w studiu "Dzień Dobry TVN" Dorota Zawadzka.
Dziś w "Dzień Dobry TVN" skosztowaliśmy kuchni według pięciu przemian, która wywodzi się z Tradycyjnej Medycyny Chińskiej zachowując równowagę energetyczną potraw w sposób naturalny wzmacnia nasz organizm zwiększając naszą odporność.
Urszula Dudziak dwa lata temu przeszła na dietę makrobiotyczną za namową córki, Kasi, która praktykuje ją od wielu lat. Makrobiotyka jest stylem życia polegającym na przestrzeganiu odpowiedniej diety. Dziś w naszej kuchni przygotowała dla nas kilka ciekawych potraw.
Pizza przyjęła się chyba pod każdą szerokością geograficzną. Swoje korzenie ma w rejonie Morza Śródziemnego. Świetnie smakuje ze swojskim oscypkiem i żurawiną, niemieckim wurstem i borowikami. Są i tacy, którzy podają ją na słodko. Podstawą dobrej pizzy jest ciasto.
Dziś Joseph Seeletso przedstawił nam kilka przepisów na ozdoby choinkowe!
Makowa baklawa i śledzik z pesto i pumperniklem - to propozycje mistrza Andrzeja Polana na świąteczne spotkanie przy biurku
Receptury są naszą rodzinną tajemnicą, część z nich była przekazywana z pokolenia na pokolenie - mówi Łukasz Blikle. W okresie świątecznym cukiernia Blikle poleca struclę makową Antoniego, placek makowy i prawdziwie świąteczne ciasto, czyli piernik staropolski, który zawiera dużo miodu i ma bardzo korzenny smak.
Kasia Struss, czyli Katarzyna Strusińska jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych modelek na świecie. Bez wątpienia jest dziewczyną, która zrobiła niekwestionowaną, światową karierę. Z podwarszawskiego Ciechanowa trafiła wprost na najsłynniejsze wybiegi świata. Dziś gościliśmy ją w kuchni "Dzień Dobry TVN", przekonajcie się jak sobie poradziła.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN u boku Roberta Sowy wystąpił Mariusz Pudzianowski i Albert Sosnowski, jak Ci twardzi faceci poradzili sobie wśród garnków? To mogliście zobaczyć tylko w Dzień Dobry TVN.
Dla tych, którzy nie przepadają za karpiem w święta mamy alternatywę - sandaczowe zrazy z kiszonym ogórkiem i kaszą, suma pieczonego z kaszą i pstrąga w sosie holenderskim z puree selerowo-truflowym.
W przeddzień Wigilii poprosiliśmy Josepha "Józka" Seeletso, by przygotował polskie świąteczne potrawy na swój sposób. Zapraszamy na białą fasolę z suszonymi śliwkami z Makowa Podhalańskiego, rolmopsy z pieczoną papryką, zupę grzybową pachnącą rozmarynem oraz na karpia z makiem i skórką z cytryny, podanego z sałatką z korniszonów i ananasa.
Są siostrzanym, cukierniczym duetem, który udowadnia, że muffin może być prawdziwym dziełem sztuki. Weronika i Paulina Popradowskie mają wspólną pasję, którą niedawno postanowiły rozwinąć. Założyły firmę So Sweet Project - internetową cukiernię artystyczną, której specjalnością są niecodzienne, fantazyjne muffiny, muffinki i pralinki.
W kuchni Dzień Dobry TVN królowały dziś szparagi. Andrzej Polan przygotował szparagi z sosem holenderskim, tartę ze szparagami i parmezanem oraz pierś kurczaka z fetą i szparagami.
</div>
Iza Janachowska to tancerka, która nieodmiennie zachwyca swoim kunsztem w programie "Taniec z gwiazdami". W obecnej, XI edycji zatańczyła u boku Przemysława Salety. Para odpadła w czwartym odcinku. Dziś mogliście zobaczyć jak radzi sobie w kuchni u boku Roberta Sowy.
Kulinarną inspiracją dla Tomasza Jakubiaka stałą jest portugalska wyspa Madera.
Odżywianie skóry jest jak odżywianie ciała. Wszyscy wolimy jeść to, co świeże, bo jest zdrowsze i smaczniejsze. Kosmetyki z kilkuletnim okresem ważności pokrywają skórę filmem podobnym do gumowej rękawiczki, zaburzając przez to jej funkcję. Dlatego często zamiast kupować kosmetyki wypełnione chemią lepiej wykorzystać naszą kuchnię i przygotować świeże jedzenie dla naszej skóry.