Co bracia Kuroniowie polecają na majówkowy piknik? Przekonajcie się sami i wypróbujcie ich przepisów?
Najlepsze restauracje, najwykwintniejsze dania, najsłynniejsze wina i najwięksi mistrzowie kulinarni, a wszystko to na jedynym w Polsce Festiwalu wyrafinowanej kuchni i wina Wine & Ford Noble Night. To już druga edycja tego prestiżowego wydarzenia organizowanego przez Noble Bank i Noble Concierge. W tym roku Wine & Ford Noble Night odbędzie się 19 września 2009 r.
W wielkim grillowaniu Dzień Dobry TVN na Polu Mokotowskim wzięli udział znakomici kucharze, którzy gotują w naszym programie: Andrzej Polan, Jan i Jakub Kuroniowie, Joseph Seleetso oraz aktorka Paulina Holtz.
Paulina Ignasiak jest wokalistką, finalistką programu "Idol" oraz "Drzwi do kariery". Jest wokalistką o 5-oktawowej skali głosu! Czy w naszej kuchni poradzi sobie śpiewająco?
Jan i Jakub Kuroniowie przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy dla tegorocznych maturzystów, które pozwolą im, jak mówi Marcin Prokop, rozładować stres. Wszystkim maturzystom życzymy powodzenia podczas egzaminu dojrzałości!
W dzisiejszym programie Dzień dobry TVN mistrz Andrzej Polan przygotował potrawy z cukinii.
Mistrz Polan zaprasza na truskawkowe szaleństwo...
Znani z programu "Mam talent" Krzysztof Kadela i Klaudia Walencik pojawili się dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN" by zdradzić Wam sekret na kilka smacznych potraw.
Ania Kapera 3 czerwca wygrała czwartą edycję programu "You Can Dance - Po Prostu Tańcz". Dziś gościliśmy ją w kuchni "Dzień Dobry TVN" w raz z jej mamą Janiną.
Joseph Seeletso przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pyszny omlet z truskawkami i wędzonym łososiem.
Andrzej Polan proponuje przepisy na szybki obiad z kwiatów czarnego bzu.
W ramach akcji Wine & Food Noble Night nasz redakcyjny podróżnik kulinarny zawędrował do podwawelskiej restauracji Copernicus.
Pod toskańskim niebem polska jagnięcina z grilla dochodzi powoli i miesza się z zapachem szałwii oraz rozmarynu. My zaś w tym samym czasie delektujemy się smakiem cąbrów.
Dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN" gościliśmy kucharzy z restauracji "Skwer". Przekonajcie się sami, jakie smakołyki dla Was przygotowali.
Monika Mrozowska-Szaciłło i Maciej Szaciłło podpowiadają, jakie potrawy można przyrządzić dla najmłodszych, gdy spędza się z nimi Sylwestra.
Grunt to szybkość i prostota. Sylwestra spędzamy na parkiecie - nie w kuchni. Ma być ekspresowo i pysznie. I dzięki naszym przepisom, tak właśnie będzie - mówią współpracujący z Dzień dobry TVN kucharze: Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak.
Tradycja wypieku chleba prądnickiego sięga czasów Władysława Jagiełły. W 1421 r. biskup krakowski Wojciech Jastrzębiec nadał część gruntów w Prądniku Białym (dziś dzielnicy Krakowa) swemu kucharzowi, zobowiązując go jednocześnie do dostarczania chleba na stół biskupi. Maciej Nowak poznał recepturę słynnego chleba prądnickiego.
Na zabawę sylwestrową u znajomych trzeba koniecznie zabrać ze sobą smakowite przekąski, które poleca mistrz kuchni Andrzej Polan.
Marek Rybacki, Mistrz Polski w Carvingu i jego uczeń Mariusz Gachewicz wykonali w kuchni Dzień Dobry TVN rzeźby z owoców, które mogą być kolorowym uzupełnieniem karnawałowych stołów.
Tatar, który dziś wykonam, można zrobić z różnych ryb: makrelli, czy pstrąga, ale ta ryba którą chciałem państwu zaprezentować jest wyjątkowa, a tatar z niej uzyskany jest delikatny i odświeżający. Podajemy z majonezem własnej roboty.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN smakołyki przygotowane przez Monikę Mrozowską-Szaciłło i jej męża Macieja, które pomogą nam zapomnieć o poświątecznym przejedzeniu. Będzie smacznie i dietetycznie.
Postanowiliśmy obalić mit, że mężczyźni to najlepsi kucharze, dlatego Redakcja Dzień Dobry TVN i marka Kamis wspólnie poszukują kobiety, która bardzo dobrze gotuje, a w kuchni czuje się, jak ryba w wodzie. Nie ma znaczenia, czy gotujesz w restauracji, czy tylko w domowym zaciszu, dla nas liczy się Twój talent i osobowość. Jeżeli chcesz stać się kulinarną gwiazdą – weź udział w konkursie "Gotuj o wszystko".
Co jest dobre na kaca? Pomidor, maślanka, woda spod ogórków czy żurek? Ważne, by jedzenie było tłuste, energetyczne i odżywcze - radzą w kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski.
Przypominamy, że trwa konkurs "Gotuj o wszystko", w którym możesz wziąć udział, jeżeli w kuchni czujesz się, jak ryba w wodzie! Postanowiliśmy obalić mit, że mężczyźni to najlepsi kucharze, dlatego wspólnie z marką Kamis poszukujemy kobiety, która bardzo dobrze gotuje. Jeżeli więc chcesz stać się kulinarną gwiazdą – weź udział w naszym konkursie.
Krytyk kulinarny Maciej Nowak, gość Dzień Dobry TVN, podpowiada, jak rozpoznać dobrą restaurację.
Andrzej Polan proponuje w kuchni DDTVN smakołyki, które można przygotować dziecku do szkoły na drugie śniadanie.
Tomasz Jakubiak i Grzegorz Łapanowski proponują przepis na kurę, co kaszy zbytnio jadła, pieczarki faszerowane kozim serem i orzechami, chili con carne, zapiekane w cieście oraz pieczone jabłka z serkiem i wanilią.
Kuchnia śląska to jedna z najbardziej wyrazistych kuchni w naszym kraju. Ukształtowała się pod wpływem kuchni niemieckiej, czeskiej i austriackiej. Jest tłusta, kaloryczna i bardzo smaczna - zapewnia krytyk kulinarny Maciej Nowak. Co jest najbardziej charakterystyczne dla kuchni tego regionu? Które z potraw poleca nasz kulinarny podróżnik? Co jedzą mieszkańcy Śląska Opolskiego?
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan, szef kuchni hotelu Novotel, zaserwował nam odrobinę luksusu, czyli wykwintne potrawy w nieco „kryzysowej” wersji. Bouillabaisse nie z ryb, ale z wiejskiego kurczaka, słynny wellington, ale z polędwiczki wieprzowej z podgrzybkami oraz bliny z jagodami i czerwoną porzeczką, które smakują prawie jak kawior - mówi mistrz Polan.
Gdy za oknem mróz, my zapraszamy Was na kolorową kuchnię owocową.