Materiał promocyjny

Paweł Deląg z misjonarzem i odeskie potrawy

Prosto z Odessy, w kuchni Dzień Dobry TVN Paweł gościł ze swoim przyjacielem i misjonarzem księdzem Janem Dargiewiczem. Wspólnie "uchylili pokrywki" i przygotowali potrawy słynące z cudownego aromatu i smaku. A wszystkie one prosto ze słynnego miasta nad Morzem Czarnym, gdzie panują łagodne zimy i długie lata.

Zdjęcie: Piotr Bławicki/ East News

Ucha - krem rybny

Składniki:

3 rodzaje ryby morskiej

pęczek pietruszki

pęczek selera

pęczek szczypioru

kopru

mała główka kalafiora

papryka zielona

sól

pieprz

przyprawa do zupy rybnej

Ucha - zupa rybna Odeska

Składniki:

1,5 kg ryby morskiej

pęczek pietruszki

pęczek kopru

2 duże cebule

1 cytryna

pieprz

przyprawa do zupy rybnej

Solanka

Składniki:

3 rodzaje wędliny

2 rodzaje kiełbasy mięsnej - razem około 1 kg

oliwki czarne bez pestek

2 marchewki

2 cebule

2 sztuki papryki czerwonej i zielonej

pieprz

sól

Sununguni

ser sununguni

lawasz

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości