Ola niedawno wkroczyła w dorosłość, ale na swoim koncie ma już wiele lat pracy. Karierę zawodową zaczynała od zespołu dziecięcego, który towarzyszył występom Majki Jeżowskiej. Dziś wystąpiła w naszej kuchni razem z Robertem Sową.
Macadamia, włoskie, pinole, pekany, laskowe i brazylijskie, a wszystkie chrupiące i aromatyczne... Orzechy na słodko i na słono, w każdej postaci, zagościły w naszej kuchni. Zapraszamy na pistacjową Panna Cottę, filet z karmazyna w orzechowej skorupce z pieczonym pomidorem, chrupiące warzywa oraz tartę.
Dziś w kuchni "Dzień Dobry TVN" razem z Robertem Sową potrawy przygotowała dla nas aktorka Katarzyna Żak. Zobaczcie, co przygotowała w kuchni i, jak sobie radziła u boku mistrza Sowy.
Różnego rodzaju kotlety warzywne stały się już naszym popisowym numerem - mówią Monika i Maciej Szaciłło, których w każdy poniedziałek gościmy w naszej kuchni. Przygotowujemy je bardzo często, bo można w nich przemycić dużo różnych składników, a przede wszystkim są przepyszne. Najlepiej smakują naszym gościom, gdy zapraszamy ich na działkę.
Kuchnia.tv Food Film Fest to pierwszy w Polsce przegląd filmów dokumentalnych o tematyce kulinarnej. Ma na celu przybliżenie polskiej widowni szeroko pojętej kultury kulinarnej. Chcemy opowiedzieć o „wielkiej kuchni” i różnorodności smaków, która się w niej kryje, o jedzeniu, jako jednej z największych i najbardziej dostępnych przyjemności dnia codziennego - mówią organizatorzy.
Zapraszamy na słodkie i słone smaki skomponowane przez Josepha Seeletso. Poznajcie przepisy na pizzę z serem pleśniowym i figami, ananasa pieczonego w soli morskiej oraz tartę z kaparami i daktylami.
Krytyk kulinarny Maciej Nowak odwiedził gospodarstwa rybne w Kazimierzu nad Wisła, gdzie stosuje się naturalne metody hodowli. W Dzień dobry TVN radzi także, gdzie kupować i jakie ryby wybierać, by mięso było smaczne.
Maciej Brzoska jest przede wszystkim aktorem teatralnym. Od ukończenia szkoły teatralnej we Wrocławiu wystąpił na deskach wielu teatrów, grał u m. in. u Jana Klaty. Jednak prawdziwą popularność przyniosła mu rola przystojnego kardiologa w serialu Brzydula. Jak radzi sobie w kuchni? O tym mogliście się przekonać w "Dzień Dobry TVN".
Ania i Jacek są podręcznikowym niemal przykładem pary, która doskonale funkcjonuje zarówno na polu zawodowym jak i domowym. Doskonale do siebie pasują, co oboje podkreślają. Razem w pracy, razem w domu. Ale czy razem w kuchni?
Gruszki i brusznica w cieście do góry nogami, gołąbki z czerwonej kapusty z kaszą gryczaną i kurczak duszony w śmietanie... brzmi pysznie... taka jest kuchnia mistrza Andrzeja Polana.
Maciej Nowak, nasz kulinarny podróżnik, odwiedził tym razem wspólnotę "Chleb życia", gdzie siostra Małgorzata przyrządza pyszne konfitury... z zielonych pomidorów.
Jedzenie winno być pyszne i zdrowe. O ile trudno mówić o zdrowotnej wartości naszych leśnych przyjaciół, grzybów, o tyle o ich smaku i zapachu można pisać i mówić w nieskończoność - takiego zdania jest kucharz Grzegorz Łapanowski. Dziś w kuchni DDTVN w roli głównej borowiki, podgrzybki i inne suszone rarytasy...
Monika Richardson przygotowała w naszej kuchni grzanki z grzybami, makaron domowy z mąki kasztanowej oraz cielęcinę z grzybami, a na deser - kasztaniaka.
Dzisiaj w kuchni "Dzień Dobry TVN" gościliśmy dwóch aktorów teatru Roma występujących w "Upiorze w operze". Przekonajcie się jak sprawdzili się przy garnkach..
Cebula słynie nie tylko ze swojego wyjątkowego smaku, ale także z właściwości leczniczych. Cebula zmienia każdy posiłek w aromatyczne, kulinarne doświadczenie. Zobaczcie, jakimi pysznościami zaskoczył nas dziś w kuchni DDTVN Andrzej Polan.
W kuchni "Dzień Dobry TVN" gościliśmy dzisiaj Urszulę Lesman, która prowadzi blog kulinarny. Pani Urszula przygotowała słodkie rarytasy na osłodę chłodnych dni.
Udało nam się przebrnąć przez przepisy niemieckie, a co najważniejsze tak je zmodyfikować, żeby czymś zastąpić wszędzie obecne skwarki, kiełbaski i inne smalczyki - wyjaśnia Monika Mrozowska-Szaciłło. Dzięki temu prezentujemy przepisy kuchni niemieckiej w wersji odchudzonej, a przez to zdrowszej.
Robert Makłowicz wprowadza nas w tajniki polskiej kuchni czasów, w których żył Marszałek Józef Piłsudski. W Dzień Dobry TVN opowiedział o daniach, które królowały na stołach legionistów i święcie Św. Marcina, podczas którego podawano dania z gęsiny.
To historia, kultura i tradycja, to smak i aromat Azji, który zadomowił się w najróżniejszych zakątkach globu. W samej Japonii jest ponad 38 tysięcy warsztatów, w których wyrabia się tofu.
Na jesienne dni najlepsze są słodkości mistrza Andrzeja Polana. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował m.in.: trufle czekoladowe i tort baaardzo czekoladowy.
O ekonomicznym, oszczędnym gotowaniu z pomysłem opowiedzieli w studiu "Dzień Dobry TVN" nasi goście: Beata Tyszkiewicz, Katarzyna Lengren i Agnieszka Maciąg, których jedną z pasji jest właśnie gotowanie. Filozofii kulinarnych jest mnóstwo, ale kluczem jest zawsze przyjemność gotowania.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Mandaryna przygotowała potrawy specjalnie dla cukrzyków. Podpowiedziała Wam też, na co trzeba zwracać uwagę, wybierając produkty i przyrządzając dania dla diabetyków.
Miejscowość o wdzięcznej nazwie "Twarogi Ruskie", z której prezentowaliśmy w dzisiejszym programie prognozę pogody zainspirowała kulinarnie naszych gości: kucharzy Grzegorza Łapanowskiego i Tomasza Jakubiaka. Przygotowali w naszej kuchni pyszne pierogi.
Dziś proponujemy szybkie i proste przepisy dla ludzi zabieganych. Potrawy, które możemy zrobić szybko bez wychodzenia do sklepu, bazując na tym, co znajdziemy w szafkach kuchennych i lodówce. Zawsze w domu znajdziemy takie produkty, z których uda wyczarować naprawdę fantastyczne potrawy.