"Przez żołądek do serca" przekonał się o tym kucharz Tomasz Jakubiak, który swoją ukochaną Monikę zdobył "smakami miłości". Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy, które zmiękczą serce każdej kobiety. Zdaniem naszego kucharza, kuchnia miłości musi być lekka, kolorowa i z każdym kęsem powodować orgazm podniebienia.
Singiel w kuchni to widok niecodzienny. Osoby niezależne, żyjące w pojedynkę zdecydowanie częściej odwiedzają restauracje. Dlaczego? Bo gotowanie dla samego siebie nie jest zachęcające, nie daje satysfakcji i zajmuje zbyt dużo czasu - argumentują sami zainteresowani. Anna Krasucka, założycielka Akademii Odżywiania dla Zdrowia "Pięć Smaków" obala ten stereotyp i dziś w kuchni DDTVN udowodniła wszystkim singlom, że może być inaczej.
Za nami pełne emocji castingi do "Gotuj o wszystko". Osiemnaście uczestniczek przeszło do następnego etapu, czyli ćwierćfinałów, które odbędą się w różnych atrakcyjnych miejscach Polski. Andrzeja Polana, jurora konkursu "Gotuj o wszystko", zapytaliśmy o to, czy ma już swoją faworytkę.
Ryż przesmażany z jajkiem, chleb szafranowy z pomidorami suszonymi i oliwkami i nadziewana cukinia to propozycje naszego Józka, czyli Josepha Seeletso.
Mistrz Andrzej Polan, szef kuchni hotelu Novotel Airport, przygotował dziś w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy z koguta: kogucie grzebyki, kogucik z kaszą gryczaną i pieczarkami oraz piersi z kogucika z soczewicą w sosie śmietanowym.
W dzisiejszej kuchni Ania Starmach wraz z Michałem Pirógiem podsumowali akcję "Kolorowe smaki lata". Przygotowane przez nich potrawy łączą ze sobą wszystkie kolory. Wspólnie zaserwowali nam niezwykle kolorowe śniadanie.
Julia Gregosiewicz i Małgorzata Blicharz biorą udział w Jarmarku na Próżnej. Będą miały tam swoje stoisko, gdzie każdy może skosztować typowych potraw kuchni koszernej, którą zaprezentowały dziś w studiu Dzień Dobry TVN.
Tomasz od roku gra główną rolę męską w przebojowym serialu "Majka". Podbił serca tysięcy kobiet jako przystojny architekt, Michał Duszyński. Jak poradził sobie dziś w naszej kuchni u boku Roberta Sowy?
W każdy poniedziałek spotykać się będziemy w kuchni Dzień Dobry TVN z doskonale Wam znaną Moniką Mrozowską-Szaciłło i jej mężem Maciejem. Co dziś dla nas przygotowali?
8 września w księgarniach pojawi się nowość dotycząca diety dr Dukana - "Nie potrafię schudnąć. Przepisy specjalnie dla Polaków". Przepisy opracował Jarosław Urbaniuk, pisarz i felietonista kulinarny, który dzięki diecie zgubił 20 kilogramów. Gościliśmy go dziś w Dzień Dobry TVN.
Wizyta autorki „Jedz. Módl się. Kochaj” – Elizabeth Gilbert w Dzień Dobry TVN stała się inspiracją kulinarną dla kucharza – Josepha „Józka” Seeletso. Dziś przygotował potrawy bazując na przepisach zamieszczonych przez autorkę w jej kultowej już książce, dodając oczywiście odrobinę egzotycznych akcentów.
Superniania Dorota Zawadzka przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kilka ciekawych propozycji kanapkowych dla dziecka do szkoły.
W serialu "Na Wspólnej" wciela się w rolę niepokornej nastolatki, przysparzającej swoim rodzicom wielu trosk, zbuntowanej i wpadającą w ustawiczne kłopoty. W rzeczywistości jest skromną i nieśmiałą dziewczyną. Przekonaj się jak poradziła sobie w naszej kuchni.
Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło, nasi wegetariańscy eksperci, zainspirowani powrotem konsumpcyjnego patriotyzmu, przygotowali w kuchni DDTVN potrawy tylko z polskich produktów. Smacznego!
Koper włoski smażony po sycylijsku, kotlety schabowe po sycylijsku i sycylijski kuskus - to propozycje Josepha "Józka" Seeletso, który - jak w każdą środę - rządzi w kuchni Dzień Dobry TVN.
W miniony weekend w Piszu odbył się Festiwal Leśnych Smaków, podczas którego można było spróbować wielu przysmaków „z lasu”. Jedną z atrakcji Festiwalu było bicie rekordu Guinessa’a w gotowaniu największej jajecznicy mazurskiej z kurkami, sporządzonej z aż z czterech tysięcy kurzych jaj.
„Zjedz jedno jabłko dziennie, a lekarz nie będzie ci wcale potrzebny” – to angielskie powiedzenie ma w sobie sporo prawdy. Mogą być kwaśne, słodkie, twarde lub kruche, zielone, czerwone i żółte – sezon na jabłka oficjalnie uznajemy za otwarty!
Jak zrzucić 38 kilogramów i zachować na długo nowe, piękne, szczupłe ciało? Idealny sposób znalazła Anna Kalata, uczestniczka 12 edycji "Tańca z Gwiazdami". Dziś zaprezentowała nam swoje umiejętności kulinarne.
Robert wprowadził sobie reżim "bezwęglowodanowy" od sierpnia. Nigdy nie był fanem chleba, ryżu czy makaronów. Uważa, że węglowodany powodują poczucie przesytu, źle się po nich śpi, boli brzuch. Jego ulubioną potrawą są steki. Doskonale zna się na ich przygotowaniu, wie z jakich rodzajów mięsa je robić, w czym je marynować.
Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy oczyszczające organizm ze zbędnych toksyn.
Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", przygotowała potrawy inspirowane słonecznikami.
Grzegorz urodził się zaledwie 26 lat temu w maleńkiej miejscowości Albigowa pod Łańcutem. Dziś jest szefem kuchni jednego z największych hoteli w GB, miejsca vis a vis toru McLarena. Dzięki temu Grzegorz przygotowuje potrawy dla takich sław jak Lewis Hamilton. Gotował także dla Schumachera, Eltona Johna, Rabbiego Williama i Rihanny.
Nikt nie wierzy jej, że jest Polką. Na dźwięk jej nazwiska wszyscy uważają, że urodziła się w Hiszpanii, kiedy ją widzą, mówią, że na pewno jest latynoską. Dziś w Dzień Dobry TVN mogliście się przekonać jak Weronika Rosati radzi sobie w kuchni.
W nocy 25 września na gali Wine & Food Noble Night o przychylność gości i prestiżowy tytuł rywalizowali ze sobą szefowie kuchni dwunastu restauracji z całej Polski. Podczas wieczoru z udziałem najwybitniejszych kulinarnych mistrzów oraz osób ceniących wyrafinowane smaki, wyłonione zostały najlepsze dania w trzech kategoriach: przystawka, danie główne i deser. W DDTVN gościmy zwycięzcę, szefa kuchni restauracji Amber Room, Jacka Grochowinę.
Dzisiaj w naszej kuchni królował kolor fioletowy: sałatka z czerwonej kapusty, roladki bakłażanowe, radicchio na ciepło, racuszki borówkowe i muffinki jeżynowe.
Dzisiaj w naszej kuchni królował kolor pomarańczowy. Anna Starmach przygotowała dla nas: sałatkę z pomarańczami, szaszłyki z mango, zupę marchewkowo-morelową, naleśniki "Suzette" i ciasto marchewkowe.
W wakacyjnym cyklu "Kamis - kolorowe smaki lata", Anna Starmach przygotowała potrawy, których wspólnym mianownikiem był zielony kolor. Towarzyszyła jej znana z zamiłowania do ekologii aktorka Iza Miko.
Krytyk kulinarny Maciej Nowak wspólnie z organizatorami konkursu Wine & Food Noble Night odwiedza restauracje, które biorą w nim udział i ocenia jakość serwowanych dań. Tym razem testowali restaurację "Domu Zdrojowego" w Jastarni.
W Dzień Dobry TVN gościliśmy Jana i Jakuba Kuroniów oraz Marię Gosiewską, propagatorkę ogólnopolskiej kampanii społecznej "Nie marnuj jedzenia. Wyrzuć do śmieci stare przyzwyczajenia".
"Nie marnuj jedzenia. Wyrzuć do śmieci stare przyzwyczajenia" to kampania społeczna, której celem jest uświadomienie negatywnych skutków ekologicznych, społecznych i ekonomicznych marnowania żywności.