Materiał promocyjny

Kuchnia bez gazu

W naszej kuchni aktor Piotr Gąsowski pokazał, jak poradzić sobie z gotowaniem, gdy zakręcą nam kurek.

Fondue serowe

Przygotowanie:

Kroimy sery, wrzucamy do garnka i roztapiamy. Zjadamy z chrupiącym pieczywem.

Fondue

Etapy przygotowania:

1. Mięso umyć i osuszyć. Odkroić tłuszcz z wieprzowiny i pokroić ja w kostkę. Kurczaka pokroić w paski a wołowinę w plastry.

2. Kawałki mięsa zrolować i nadziać na widelce do fondue.

3. W naczyniu na fondue rozgrzać na ogniu olej. Naczynie z gorącym olejem postawić na stojaku, nad małym płomieniem.

4. Do oleju wkładać przygotowane widelce z mięsem. Smażyć 5-7 min.

5. Usmażone mięso doprawić do smaku sola oraz pieprzem.

Czekolada do picia

Przygotowanie:

Łamiemy kawałki czekolady i roztapiamy.

Autor: Marek Węgrzyn

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości