Fondue serowe
Przygotowanie:
Kroimy sery, wrzucamy do garnka i roztapiamy. Zjadamy z chrupiącym pieczywem.
Fondue
Etapy przygotowania:
1. Mięso umyć i osuszyć. Odkroić tłuszcz z wieprzowiny i pokroić ja w kostkę. Kurczaka pokroić w paski a wołowinę w plastry.
2. Kawałki mięsa zrolować i nadziać na widelce do fondue.
3. W naczyniu na fondue rozgrzać na ogniu olej. Naczynie z gorącym olejem postawić na stojaku, nad małym płomieniem.
4. Do oleju wkładać przygotowane widelce z mięsem. Smażyć 5-7 min.
5. Usmażone mięso doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Czekolada do picia
Przygotowanie:
Łamiemy kawałki czekolady i roztapiamy.
Autor: Marek Węgrzyn
Źródło: Dzień Dobry TVN
Materiał promocyjny
podziel się: