Materiał promocyjny

Kuchnia skrojona na miarę

W kuchni dzień Dobry TVN Dawid Woliński, projektant i juror „Top Model” zaserwował spaghetti z tuńczykiem i czarnymi oliwkami oraz pesto rosso z suszonych pomidorów i orzeszków pini. Czy to te potrawy to tajemnica jego świetnej sylwetki?

Zdjęcie: Bartosz Krupa / East News

Pesto Rosso z suszonych pomidorów i orzeszków pini

Składniki:

Makaron tagiatelle

Suszone pomidory

Orzeszki pini

Oliwa

Czerwony pieprz

Oliwki

Sól, pieprz

Listki bazylii

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzewany oliwę, a następnie smażymy na niej pomidory. Wyciskamy ząbek czosnku. Dodajemy trzy łyżki orzeszków pini. Do przygotowanego sosu wrzucamy makaron i całość mieszamy. Na talerzu posypujemy parmezanem i dekorujemy listkami bazylii.

Spaghetti z tuńczykiem i czarnymi oliwkami

Składniki:

Makaron spaghetti

Tuńczyk w puszce

Czarne oliwki

Oliwa z oliwek

Czosnek

Pietruszka natka

Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, na której smażymy tuńczyka. Dodajemy do niego pokrojone ząbki czosnku. Doprawiamy solą i czarnym pieprzem. Na talerzu układamy makaron, a następnie polewamy powstałym sosem z tuńczyka. Posypujemy świeżą pietruszką i parmezanem.

Autor: Izabela Wodzińska

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana