Materiał promocyjny

Kuchnia miodowa Blaników

Kuchnia miodowa Blaników
Kuchnia miodowa Blaników
Leszek Blanik, pierwszy mistrz olimpijski w historii polskiej gimnastyki, wraz ze swoją mamą byli gośćmi w kuchni Dzień Dobry TVN. Przyrządzili dla nas pierś z indyka z miodem, ryżem i pomarańczą i sałatkę owocową z miodem.

Pierś z indyka z miodem, ryżem i pomarańczą

Składniki:

1 pierś z indyka

4 łyżki miodu wielokwiatowego płynnego

1 główka czosnku

2 torebki ryżu

2 pomarańcze

Olej do smażenia

Szczypta soli ziołowej i lubczyku

Sposób przyrządzenia:

Pierś z indyka kroimy w kostkę i smarujemy miodem, posypujemy solą ziołową i odrobiną lubczyku i wrzucamy na rozgrzany olej na patelnię. Podajemy z ryżem i pomarańczą.

Sałatka owocowa z miodem

Składniki:

2 jabłka

2 banany

3 nektarynki

0,25 szklanki soku z cytryny

3 łyżki miodu

Sposób przyrządzenia:

Owoce kroimy, mieszamy. Miód rozprowadzamy w soku z cytryny i takim sosem polewamy sałatkę. Wkładamy na godzinę do lodówki.

Autor: Bartłomiej Węgrzyn

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości