Pierś z indyka z miodem, ryżem i pomarańczą
Składniki:
1 pierś z indyka
4 łyżki miodu wielokwiatowego płynnego
1 główka czosnku
2 torebki ryżu
2 pomarańcze
Olej do smażenia
Szczypta soli ziołowej i lubczyku
Sposób przyrządzenia:
Pierś z indyka kroimy w kostkę i smarujemy miodem, posypujemy solą ziołową i odrobiną lubczyku i wrzucamy na rozgrzany olej na patelnię. Podajemy z ryżem i pomarańczą.
Sałatka owocowa z miodem
Składniki:
2 jabłka
2 banany
3 nektarynki
0,25 szklanki soku z cytryny
3 łyżki miodu
Sposób przyrządzenia:
Owoce kroimy, mieszamy. Miód rozprowadzamy w soku z cytryny i takim sosem polewamy sałatkę. Wkładamy na godzinę do lodówki.
Autor: Bartłomiej Węgrzyn
Źródło: Dzień Dobry TVN
Materiał promocyjny
podziel się: