Materiał promocyjny

Kuchnia Kasi Struss

Kasia Struss, czyli Katarzyna Strusińska jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych modelek na świecie. Bez wątpienia jest dziewczyną, która zrobiła niekwestionowaną, światową karierę. Z podwarszawskiego Ciechanowa trafiła wprost na najsłynniejsze wybiegi świata. Dziś gościliśmy ją w kuchni "Dzień Dobry TVN", przekonajcie się jak sobie poradziła.

Polędwiczka wieprzowa zapiekana z serem pleśniowym

Składniki:

- 2 polędwiczki wieprzowe

- 2 słodkie śmietanki 30% lub 36%

- ser pleśniowy Lazur: 40 dag

- sól, pieprz, świeży tymianek

- kilogram ziemniaków

- oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Polędwiczki przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i obtaczamy w siekanym tymianku. Na patelni grillowej obsmażamy równomiernie z każdej strony. Układamy polędwiczki w pojemniku do zapiekania i polewamy śmietanką oraz obkładamy serem. Tak przygotowane polędwiczki wkładamy do rozgrzanego piekarnika, do temperatury 180 stopni na 5 minut. Polędwiczki podajemy z opiekanymi ziemniaczkami i z sałatką śledziową.

Sałatka śledziowa

Składniki:

- śledzie marynowane

- ananas z puszki

- jabłko obrane ze skórki

- cebulka

- majonez

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki kroimy w kostkę i mieszamy z majonezem. Gotowe.

Bezy z bitą śmietaną i owocem granatu

Składniki:

- śmietanka dobra do ubijania

- zagęstnik do śmietany

- kilogram dobrej jakości bez

- jeden granat

Sposób przygotowania:

Ubijamy śmietankę. Dodajemy zagęstnik. Bezy łamiemy na nieduże kawałki. Wyjmujemy pestki granatu i mieszamy bezy i pestki ze śmietaną. GotoweJ

Autor: Marek Węgrzyn

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości