Spaghetti można przyrządzić na nieskończenie wiele sposobów. Z orzechami, pomidorami i cytryną, carbonara czy o zapachu Sycylii. Jak zrobić prawdziwie włoską wersję? Z okazji Dnia Spaghetti w kuchni Dzień Dobry TVN pokazał to Matteo Brunetti. Sprawdź te i wiele innych przepisów na spaghetti.
Poznaj przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey przygotował tradycyjne ciasto, które pojawia się na francuskich stołach z okazji święta Trzech Króli. Poznajcie jego przepisy na Galette des rois.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Odrobina słodyczy w życiu nie zaszkodzi, warto jednak, aby ciasta i słodycze były najwyższej jakości, dlatego dobrze przygotowywać je samemu. Ciasta, ciastka i inne desery to świetny pomysł na dodatek do kawy lub smaczny sposób na przyjęcie gości. Poznaj proste przepisy na pyszne ptysie, które na stałe zagoszczą w twoim domu.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Którą wybierzesz na swoją imprezę?
Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN.
Pyszny, domowy sos do spaghetti możemy zrobić łatwo i szybko. To świetna propozycja na pyszny obiad we włoskim stylu. Jak się robi tradycyjny sos do spaghetti? O czym pamiętać, by był idealny? Sprawdź przepis.
Tempura to jedna z najbardziej znanych japońskich potraw, która cieszy się popularnością na całym świecie. Delikatne ciasto doskonale komponuje się z rybami, owocami morza i warzywami. Można je również spożywać samodzielnie, nosi wtedy nazwę tendon. Pomimo tego, że potrawa utożsamiana jest z Krajem Kwitnącej Wiśni, to jednak nie Japończycy odpowiadają za jej powstanie. Historia tempury zaczyna się w XVI w., w okresie wypraw portugalskich jezuitów do Japonii. To właśnie oni przyczynili się do rozpowszechnienia w tym kraju sushi w panierce, jak też innych wariacji tego dania.
Sylwester i karnawał to okres, w którym wiele osób zdecyduje się na zorganizowanie imprezy we własnym mieszkaniu. Jakie przekąski i startery przygotować gościom? Idealnym wyborem na imprezę w domu jest tuńczyk. Co możemy z nim zrobić? Włoska kucharka Cristina Catese proponuje mini tartaletki, focaccię z rukolą i kaparami oraz spring rollsy z chrupiącymi warzywami z dipem.
Sprawdź prosty przepis krok po kroku.
Sylwestrowe wege menu coraz częściej pojawia się na wielu imprezach. W Dzień Dobry TVN swoje pomysły na sylwestrowe przekąski wegetariańskie i wegańskie przedstawiła Beata Kartowicz. Poznajcie jej przepisy!
Zachwycą twoich gości smakiem i wyglądem.
Sos serowy do nachos to jeden z ulubionych dipów, który możemy zjeść w kinie podczas seansu filmowego. Warto również w domu wykorzystać przepis na sos serowy. Nachos, tortilla, frytki – dip idealnie pasuje do wielu przekąsek. Jest świetnym dodatkiem do imprezowego poczęstunku.
Sprawdź, co podać gościom na domówce.
Sprawdź, jak przygotować niezapomnianą imprezę.
Wypróbuj przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Szukasz pomysłów na sałatki na sylwestra? W kuchni Dzień Dobry TVN jest w czym wybierać. Jak zrobić sałatkę z serem halloumi, marchwią i pomarańczą, klasyczna sałatkę Cezar z kurczakiem, sałatkę włoską z makaronem i burratą, zimową sałatkę z pieczonymi warzywami, fetą i mandarynką. Sprawdź przepisy Sebastiana Olmy.
Sprawdź, jak przygotować to ciasto w wersji standardowej, z jabłkami i bezglutenowy.
Sprawdź co zrobić z jedzeniem po świętach.
Na świątecznym stole nie może zabraknąć nie tylko ryb i sałatek, ale też wyśmienitych deserów. Babki, serniki, makowce - każdy ma swojego słodkiego faworyta. A co na Wigilię poda najlepsza cukiernik świata Nina Métayer?
Barszcz czerwony z uszkami lub grzybowa z uszkami to jedno z tradycyjnych dań wigilijnych. W kuchni Dzień Dobry TVN krytyk kulinarny i restauratorka, Agnieszka Kręglicka pokazała, jak przygotowuje się pyszne uszka z grzybami.
Jakie dodatki warto dodać do wigilijnego barszczu?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Przygotowanie ryby w piekarniku nie jest ani trudne, ani czasochłonne. To szybki sposób na pyszny i lekki obiad. Świetnie się też sprawdzi jako danie na Wigilię i Boże Narodzenie. Podpowiadamy, jak można przyrządzić filet z dorsza pieczony, który zasmakuje każdemu i będzie zdrową alternatywą dla ryby z patelni.
Wigilia już za chwilę, a zatem to ostatni moment na świąteczne przygotowania. Z tej okazji przypominamy wizytę Mikołaja Reja w kuchni Dzień Dobry TVN, podczas której przygotował dania z buraków. Na naszym stole pojawiły się: barszcz wigilijny na zakwasie, łosoś marynowany w burakach, przekładaniec z buraka i koziego sera, a także panierowane kostki z buraka z serem pleśniowym, orzechami i gruszką w occie.
Poznaj ten niesamowity śląski przepis!
Ryba po grecku z piekarnika to smaczne danie często serwowane w trakcie wigilijnej wieczerzy. Podawane jest na zimno jako przekąska (np. do napojów alkoholowych) lub na ciepło. Pieczona ryba po grecku z reguły przyrządzana jest na bazie ryb morskich o chudym mięsie. Jak przyrządzić smaczną rybę po grecku? Poznaj sprawdzone przepisy.