Urządzając grilla na świeżym powietrzu, mamy duże pole do popisu. Możemy upiec różne gatunki kiełbas JBB Bałdyga, mięsa, a także kolorowe i pełne witamin warzywa. Do tego warto dopasować smakowite i aromatyczne sałatki oraz przekąski, które będą rewelacyjnym dodatkiem do potraw na ciepło.
Tarta to ciasto, które świetnie sprawdzi się zarówno, jako poobiedni deser czy słodki dodatek do kawy. Swoim przepisem na letnią i bardzo owocową tartę z internautami podzielił się znany bloger kulinarny Michał "Rozkoszny" Korkosz.
Jak zrobić duszone piersi z kaczki w sosie kurkowym z kopytkami, klopsiki z piersi indyka, kotlet pożarski z ziemniakami i mizerią oraz gulasz słodko-kwaśny z piersi indyka z brzoskwiniami?
Przetwory z gruszek cieszą się u nas dużą popularnością. Nie powinno to dziwić – gruszki to smaczne i zdrowe owoce. Pozwalają na przygotowanie takich przetworów, jak: dżem, konfitura, powidła czy mus.
Patison posiada wiele odmian, które różnią się pomiędzy sobą zarówno kształtem, jak i kolorem oraz smakiem. Najpopularniejszymi rodzajami są Disco, Polo F1 Eden oraz Gagat. Sprawdź, czego jeszcze nie wiesz o patisonie. Jak go uprawiać i jakie ma właściwości? Do jakich dań można go dodać?
Jesteś miłośnikiem słodko-słonych smaków? A może masz ochotę wprowadzić odrobinę słodyczy do swoich dań i zestawić ją z wytrawnymi produktami? Jeśli tak, to ten odcinek kulinarnej serii jest dla ciebie!
Szukasz sposobu na zdrowy deser lub przekąskę? Z pomocą przychodzi Daria Ładocha i przepisy, w których główną rolę odgrywa masło orzechowe. Nie tylko doskonale komponuje się ze słodkimi i słonymi składnikami, jest też idealną pozycją w menu osób, dbających zarówno o sylwetkę, jak i zdrowie. Sprawdź, jakie przepisy przygotowała ekspertka kulinarna.
Soczyste kawałki kiełbas JBB Bałdyga, szaszłyki czy aromatyczne warzywa z rusztu można serwować nie tylko z chlebem, bułkami czy pitami. Warto eksperymentować z dodatkami i zamiast pieczywa podać przekąski, które będą świetnie się komponować z gorącymi pysznościami z grilla. Jak je przygotować?
Choć cukinia dostępna jest przez cały rok, to w drugiej połowie lata rozpoczyna się jej sezon. Warzywo to nie tylko świetnie sprawdza się na wakacyjnym grillu, ale i do domowych przetworów. Podpowiadamy zatem, co warto przygotować z cukinii, by jej smakiem cieszyć się zimą. Oto nasze najlepsze przepisy na przetwory z cukinii.
Jak wygląda klasyczna uczta grillowa? Najczęściej na naszych stołach pojawiają się różne gatunki mięs, pełne witamin dodatki w postaci pieczonych i surowych warzyw, aromatyczne sosy, a do tego zajadamy się jeszcze pieczywem. Świeże bułki, bagietki czy chleby z chrupiącą skórką i delikatnym, miękkim środkiem to coś, bez czego wielu z nas nie wyobraża sobie posiłku.